Vaření

Divoká kachna na medu a pomerančích


Divoká kachna
3 lžíce medu
Sójová omáčka
2 lžíce vína
Vývar (bujón)
Plátky pomerančů (bez kůrky)
Ořechy na posypání

Postup přípravy:
Omytou kachnu pečeme pozvolna v troubě za stálého potírání směsí, kterou připravíme smícháním medu, sójové omáčky, vína a cca 200 ml vývaru.  Ke kachně vložíme plátky pomerančů bez kůry. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.

Na talíři kachnu ještě zasypeme vyloupanými a pokrájenými vlašskými ořechy a servírujeme spolu s pomeranči.

– Petta1


Soutěž Kuchařinky, kuchařky...

Vzhledem k tomu, že receptů přišlo velké množství, nestihli jsme je dnes uveřejnit do plánovaných 10.30 hodin. Proto jsme se rozhodli soutěž prodloužit do zítřka 15.00 hodin! 

Výhru, stylovou keramickou mističku Knorr, HERA Kuchařku, dietní čaj Wellness, balíček 30 ks žvýkačkových dražé Mentos a kávové bonbony Alpenliebe tedy získá soutěžící, pod jehož receptem (novinkou) bude v úterý 21. 10. 2008 v 15.00 hodin nejvíce diskusních příspěvků.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při soutěžení!

   
20.10.2008 - Maso a ryby - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. [20] jithule [*]

    určitě dobré

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:33:56
  2. avatar
    [19] hubajda [*]

    nemusi to byt spatne jen pozor na pomerance aby nezhorkly

    superkarma: 0 13.11.2012, 20:07:46
  3. avatar
    [18] daska59 [*]

    na tom obrázku to zrovna nevypadá vábně Sml80

    superkarma: 0 29.09.2012, 20:00:14
  4. [17] orangutan [*]

    Sml65

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:23:44
  5. [16] klarka66 [*]

    Ještě sehnat tu divokou kachnu, ale třeba by to šlo i z kachny domácí

    superkarma: 0 21.10.2008, 11:51:07
  6. avatar
    [15] Petta1 [*]

    Tak my dostavame kachny porad, takze kam pro kachnu neresime :) A uz to neskubame, mame zlepsovak, stahne se to i s kuzi raz dva, jako kralik :) A pece se cca 1,5 :)

    superkarma: 0 21.10.2008, 11:38:35
  7. [14] Monicca [*]

    A jak dlouho se to asi peče? Jinak díky za typ...;-)

    superkarma: 0 20.10.2008, 17:29:53
  8. [13] Monicca [*]

    Ty jo, to vypadá moc hezky. A dotvořit chuť oříšky mi připadá jako skvělý nápad.

    superkarma: 0 20.10.2008, 17:25:24
  9. [12] Rikina [*]

    gerda: jo, a potom to škubat, kuchat... To je recept na hodně dlouhý víkend.

    superkarma: 0 20.10.2008, 15:41:53
  10. avatar
    [11] Žábina [*]

    Petta1: ta omáčka je tam naservírovaná dost nešikovně, taky mi v první chvíli připadalo, že koukám na syrová játra...ale jinak to musí být dobré

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:47:04
  11. avatar
    [10] gerda [*]

    a kde vezmu divokou kachnu? Mám si ji chytit na rybníce?

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:10:01
  12. avatar
    [9] Meander [*]

    Canadian: Já taky.

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:02:43
  13. avatar
    [8] Canadian [*]

    Meander: v prvni chvili jsem myslela, ze jatra na platky

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:58:25
  14. avatar
    [7] Petta1 [*]

    Tak každý tomu říkáme jinak :) tohle miluje celá naše rodina, takže tak :)

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:57:07
  15. avatar
    [5] Petta1 [*]

    abych to upresnila... kachna na taliri je polita tou omackou, v ktere se pekla...

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:27:08
  16. avatar
    [4] Petta1 [*]

    To navrchu jsou orechy :) na te medove omacce :)

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:24:03
  17. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Oči mám vykoukaný, ale nechápu to, co je navrchu

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:17:01
  18. avatar
    [2] Meander [*]

    To tekuté navrchu je co?

    superkarma: 0 20.10.2008, 12:48:21
  19. [1] Lindaa [*]

    Pro mne bez orechu, ale vypadá to velice zajímave...to bude takový sladko nakyslý...hmm budu se muset poohlídnout po kachne.

    superkarma: 0 20.10.2008, 12:39:04

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme