Divoká kachna
3 lžíce medu
Sójová omáčka
2 lžíce vína
Vývar (bujón)
Plátky pomerančů (bez kůrky)
Ořechy na posypání

Postup přípravy:
Omytou kachnu pečeme pozvolna v troubě za stálého potírání směsí, kterou připravíme smícháním medu, sójové omáčky, vína a cca 200 ml vývaru.  Ke kachně vložíme plátky pomerančů bez kůry. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.

Na talíři kachnu ještě zasypeme vyloupanými a pokrájenými vlašskými ořechy a servírujeme spolu s pomeranči.

– Petta1


Soutěž Kuchařinky, kuchařky...

Vzhledem k tomu, že receptů přišlo velké množství, nestihli jsme je dnes uveřejnit do plánovaných 10.30 hodin. Proto jsme se rozhodli soutěž prodloužit do zítřka 15.00 hodin! 

Výhru, stylovou keramickou mističku Knorr, HERA Kuchařku, dietní čaj Wellness, balíček 30 ks žvýkačkových dražé Mentos a kávové bonbony Alpenliebe tedy získá soutěžící, pod jehož receptem (novinkou) bude v úterý 21. 10. 2008 v 15.00 hodin nejvíce diskusních příspěvků.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při soutěžení!

Reklama