Zdraví

Dianella - mlsání nejen pro diabetiky

Cukrovinky značky Dianella jako „vhodné pro diabetiky“ vycházejí vstříc potřebám této početné skupiny spotřebitelů, ale stejně tak cukrovinkám „bez cukru“ přicházejí na chuť všichni, kteří dbají o zdravý životní styl a štíhlou linii. Právě trend wellness se stále více projevuje v rostoucím zájmu o zdravé, funkční a sugar-free mlsání. Z alarmujících čísel o rostoucím počtu diabetiků a tloustnutí populace je jasné, že potraviny pro zvláštní výživu, označené jako vhodné pro diabetiky, mají na pultech své oprávněné místo.

I tyto potraviny však prošly velkou proměnou a zbořily mnohé mýty minulosti. Například sladkosti Dianella jsou značeny jako vhodné pro diabetiky, ale v podstatě se shodují s produkty racionální výživy, takže „dia“ je vhodnou alternativou nejen pro lidi, kteří diabetem trpí, ale pro každého, kdo chce žít zdravěji. Ostatně produkty určené diabetikům lze najít jak v dia koutcích, tak v odděleních a prodejnách se zdravou výživou.

Kromě toho spotřebitele potěší, že už zdaleka neplatí, že dia nechutná, jak bylo zvykem kdysi. Sladkosti Dianella chutnají jako ty pravé a spotřebitelské testy prokázaly, že třeba chuť čokolády Classic nebo kokosových kroužků Ring je srovnatelná s „cukrovými“ konkurenty. Navíc je Dianella k dostání za velmi přijatelnou cenu, což u obdobných dovážených produktů neplatí.

V případě diabetu a štíhlé linie jde především o cukr, proto Dianella vůbec neobsahuje sacharózu - řepný či třtinový cukr, který mají diabetici „zakázaný“, a je slazena fruktózou, sorbitolem, maltitolem nebo dalšími sladidly vhodnými pro diabetiky. Řada produktů Dianella dnes dokonce nese označení „sugar free“ nebo „bez přidaného cukru“. Bonbony Dianella BonBons ve třech různých příchutích jsou zcela bez cukru a čokoláda Dianella Classic „no added sugar“ je slazena maltitolem, takže obsahuje jen malé množství laktózy ze sušeného mléka. Na přípravě výrobků Dianella spolupracují přední diabetologové a dietologové tak, aby maximálně vyhovovaly požadavkům zdravé výživy.

Kromě vyloučení cukru je důležitá také nízká kalorická hodnota a v poslední době populární glykemický index, na němž je postavena řada moderních diet. Diabetické cukrovinky Dianella znamenají prvotřídní suroviny, originální výrobní postupy a optimální složení. Často jsou obohaceny o vitaminy nebo vlákninu a mají snížený obsah tuku. Třeba celá tabulka čokolády Classic (50 g) má jen 250 kcal. Odborné posudky potvrzují, že díky svému složení má Dianella v porovnání s obdobnými výrobky méně energie a zejména nižší glykemický index.

Dianella dbá na přehledné a praktické značení na obale, které dnešní spotřebitelé včetně diabetiků sledují mnohem více. Jasný je obsah sacharidů a druh použitého sladidla, množství energie, obsah tuků i bílkovin, navíc je uveden i pro diabetiky důležitý přepočet na výměnné jednotky.

Značka Dianella podporuje občanské sdružení DiaDesatero, jehož cílem je pomáhat diabetikům při změně životního stylu v každodenním životě. Sdružení DiaDesatero proto stanovilo deset jednoduchých bodů -  „Diabetické desatero“, které vedou k trvalé změně životních návyků.

  1. Jezte pravidelně v menších dávkách, nejlépe 3-6krát denně dle doporučení lékaře.
  2. Dbejte na rovnováhu mezi příjmem a výdejem energie.
  3. Vyhněte se rychle vstřebatelným sacharidům. Místo cukru používejte náhradní sladidla bez kalorií.
  4. Nezapomínejte na pitný režim, tedy dostatek tekutin. Ovšem pozor na alkohol!
  5. Udržujte si ideální hmotnost a při nadváze postupně redukujte svou hmotnost.
  6. Omezte živočišné tuky ve stravě, naopak jezte více vlákniny.
  7. Pravidelně si měřte hladinu cukru v krvi nebo v moči.
  8. Psychická pohoda a fyzická kondice jsou nejlepší prevencí diabetu II. typu.
  9. Při konzumaci sladkostí pečlivě sledujte jejich energetický obsah.
  10. Zdravější a vhodnější potraviny najdete v dia koutcích a v odděleních zdravé výživy.

 

Chcete se o těchto výrobcích dozvědět více? Máte možnost na stránkách www.diadesatero.cz  www.dianella.cz

Pokud máte chuť, zapojte se do soutěže ZDE 

   
10.04.2007 - Zdraví - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [4] narciska [*]

    Vivian: dosla jsem k temuz poznani...bohuzel.

    superkarma: 0 14.04.2007, 18:29:56
  2. avatar
    [3] sweety77 [*]

    Já si dám radši pořádnou čokoládu, umělým sladidlům se vyhýbám. Ale kdybych měla diabetické problémy, tak by mi asi nic jiného nezbylo, ráda mlsám

    superkarma: 0 11.04.2007, 20:55:10
  3. avatar
    [2] anava [*]

    Jsem diabetička, už jsem si za ty roky odvykla od sladkého, ale občas mě to chytne a "musím" něco zobnout . Dianellu si kupuju, nejčastěji ten banánek a nebo čokoládu a jsem opravdu ráda, že existují diavýrobky a že na obalech jsou údaje o nich. Hlavně mi vyhovují tabulky pro přepočet chlebových jednotek, se kterými při sestavování jídelníčku pracuji .

    superkarma: 0 10.04.2007, 19:43:51
  4. avatar
    [1] Vivian [*]

    No, taky jsem ve své věčné snaze zhubnout pokukovala po těchto výrobcích... Neobsahují sacharózu, což je fajn, ale to je asi jediné jejich plus. Pokud porovnám kalorickou hodnotu, je na tom "dia" čokoláda nebo "dia" sušenka většinou úplně stejně, případně hůř než cukrovinky klasické. Například hořické trubičky "dia" mají (na 100 g) 2520 kJ, kdežto hořické trubičky klasické mají na tutéž hmotnost 1742 kJ, což je rozdíl, který rozhodně nesvědčí pro dia cukrovinky , tedy pokud jde o redukci hmotnosti.

    superkarma: 0 10.04.2007, 13:06:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme