Zdraví

Dbáte o pravidelnou a zdravou stravu svého partnera?

Co se týká stravovacích návyků, Česká republika na tom není zrovna nejlépe. Při srovnání s jinými státy je u nás dokonce nejvyšší výskyt nádoru tlustého střeva a konečníku. Velký podíl na tom má právě špatná strava, ruku v ruce jdoucí se shonem a stresem. A vedou muži. Jak jsou na tom ti vaši?

Nechceme vás nijak strašit, ale pokud vám na vašem partnerovi záleží, měla byste dbát na to, jak se stravuje. Jestli se po vaší dobré a zdravé večeři nejde ještě tajně nacpat třeba uzeninami?

párek

Muži mají ve srovnání s ženami horší stravovací návyky. Čeští muži se navíc řadí k největším konzumentům uzenin na světě. Párek k snídani, svačině a poté i k večeři není ničím neobvyklým. (No, párek. Spíš jeho náhražka.)
Polévky moc nemusí a koupit si nějakou tu papriku nebo okurku? Přece nejsou králíci!

Samozřejmě nechceme, aby naši muži chroupali jen mrkvičku a jedli saláty, na nějakém tom kile navíc jim tolik nezáleží a pivo si také neodpustí, ale…
To „ale“ bychom měly být my. Abychom je občas usměrnily a v případě zdravotních obtíží dohnaly k doktorovi.
I když jsou dospělí a svéprávní, obecně vzato, muži jdou k doktorovi až když takříkajíc hoří. A aby neměli v čekárně hlad, vezmou si s sebou svačinku: kus salámu a rohlíky. :)

Téma dnešního dne: Stravovací návyky vašich mužů

A ať se nejedné o téma pochmurné, můžete ho pojmout klidně i formou humornou. Jak budete chtít.  

  • Napište nám, zda ten váš vyjídá ledničku
  • Který čas je u něj nejobvyklejší?
  • Co má tak nejraději?
  • Dokáže se najíst v klidu?
  • Jaké si přinesl z domova stravovací návyky?
  • Sní všechno, co uvaříte?
    Případně když vaří on sám, je strava vyvážená?
  • Měl váš muž nějaké závažnější zdravotní problémy se zažíváním (a řešil je)?
  • Anebo třeba máte doma vzorného muže, který naopak usměrňuje vás?
    Tím lépe!

pište na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Jednu ze čtenářek odměníme příznačným dárkem: kuchařskou knihu Zdravě vařit, zdravě jíst. A může podle ní vařit i váš muž. :)

knihaaaa

   
25.02.2014 - Zdraví - autor: Alexandra Stušková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [102] pikli [*]

    Zatím si nestěžuje, ovšem zdravé to asi moc nebude, to co dostává. :-D

    superkarma: 0 17.03.2014, 22:35:55
  2. [101] habu [*]

    Sní všechno kromě špenátu Sml30

    superkarma: 0 04.03.2014, 12:51:59
  3. [100] kajinek [*]

    Snažím se o zdravé vaření

    superkarma: 0 04.03.2014, 11:18:05
  4. [99] jitves [*]

    Snažím se, ale dost často neuspěju

    superkarma: 0 03.03.2014, 21:24:17
  5. avatar
    [98] Mopsička [*]

    Sml30 dnes jsme v práci jednomu kolegovi namazali na vánočku česnekovou pomazánku a na to mu dali plátkový sýr a slupl to jak malinu Sml30 až pak si uvědomil, že to nebyl chleba, tak můžete vyzkoušetSml58

    superkarma: 0 03.03.2014, 14:56:44
  6. [97] cilani [*]

    peetrax — #96 :-) jéé tak to soráč, snad se ti nezved kufr.. :-) to je něco jako já a kiwi.. ale podmáslí můžu.. hlavně s grankem a piškotama..

    superkarma: 0 27.02.2014, 09:32:22
  7. avatar
    [96] peetrax [*]

    cilani — #94 ty jo, podmáslí nepozřu! Nevím proč, ale je mi z toho Sml43...

    1. na komentář reaguje cilani — #97
    superkarma: 0 26.02.2014, 20:17:09
  8. avatar
    [95] peetrax [*]

    kobližka — #93 jo jo. To víš, jsem ráda. Sml16

    superkarma: 0 26.02.2014, 20:16:37
  9. [94] cilani [*]

    peetrax — #92 hele, tak zkus podmáslí, to taky piješ a je sytější než voda a když přihodíš marmeládu, máš tam i příchuť.. :-)

    1. na komentář reaguje peetrax — #96
    superkarma: 0 26.02.2014, 08:32:53
  10. avatar
    [93] kobližka [*]

    peetrax — #90 Tak jsi konečně sehnala práci? Ale asi blázinec,co?

    1. na komentář reaguje peetrax — #95
    superkarma: 0 25.02.2014, 23:06:47
  11. avatar
    [92] peetrax [*]

    kareta — #91 jídlo si nosím - v okolí je sice restaurace, ale nikdy nevím, jestli budu mít čas na "oběd" v půl dvanácté nebo ve tři, půl čtvrté. A tu zeleninu taky, to je fajn. Když jsem v tom šíleným zápřahu, co byl zrovna včera a do konce týdne minimálně ještě jednou bude, tak ani to jídlo právě nepozřu, a to ani kdybych ho měla na stole před sebou. Sml15 Ale ta voda mě aspoň "zasytila". Sml54 Člověče, ale ta termoska není špatnej nápad. Sml67 Sml67

    1. na komentář reaguje cilani — #94
    superkarma: 0 25.02.2014, 21:49:47
  12. avatar
    [91] kareta [*]

    peetrax — #90 nosit si krabičky s jídlem, nakrájené ovoce a zelenina.Sml80 A další dle chuti. Jídlo nemusí být teplé, to je pověra, stačí teplý čaj, ten se dá udělat do termosky. Já když mám fofr, tak si uvařím do jedné termosky čaj, do druhé kávu. A dělám to i když fofr nemám, je to pohodlnější.

    1. na komentář reaguje peetrax — #92
    superkarma: 0 25.02.2014, 21:45:27

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [90] peetrax [*]

    Ráda jím, ráda zkoumám, co jím a jím tak, aby mi to bylo co nejvíc ku prospěchu. Ovšem včera jsem v práci zažila dvanácti a půl hodinovou šichtu v ďábelském tempu (ne poprvé) jen s třemi přestávkami na záchod a vypití asi dvou litrů čisté vody. Nepracuji manuálně, ale u počítače. estli mi někdo poradí, jak se při takovém zaměstnání zdravě stravovat, tak před ním smeknu. Sml57 Sml54 Sice vím, že si asi uženu leda tak žaludeční vředy, ale zpátky na pracák se mi nechce, posledně jsem tam byla bez dvou týdnů rok. Sml24

    1. na komentář reaguje kareta — #91
    2. na komentář reaguje kobližka — #93
    superkarma: 0 25.02.2014, 21:35:45
  2. avatar
    [89] wich [*]

    Karo Líná: palec hore. Ta péče o zdraví se ve stáří vrátí :-)

    superkarma: 0 25.02.2014, 19:24:43
  3. [88] Karo Líná [*]

    Vzhledem k tomu, že se s manželem vidíme jen chvíli denně, netuším, jak se přesně stravuje. Ale podle toho času, co trávíme spolu, bych řekla, že na Čecha velmi zdravě. Hromady zeleniny, libové maso, minimum uhlohydrátů, žádné sladkosti, občas trocha ovoce. Stejně jako já. Já toho moc nenavařím, neumím to, ale jeho kuchyně je skvělá. Když vařím výjimečně já (tak jednou do měsíce), dělám něco zeleninového, protože nejsem moc masová. Uzeniny v lednici občas nacházím, ale je to šunka od kosti nebo něco drahého kvalitního s velkým obsahem masa, takže tomu se jednou za čas taky nedá nic vytknout.

    Za mého dětství jsme taky jedli kvalitně, táta měl vaření jako velké hobby a nezdravou kuchyní nás neodbýval Sml67

    superkarma: 1 25.02.2014, 18:23:00
  4. avatar
    [87] kobližka [*]

    gerda — #86 Bravo!

    superkarma: 0 25.02.2014, 18:01:36
  5. avatar
    [86] gerda [*]

    Karbonizujte koxohydráty!!Sml52 - jak se začne jídlo rozebírat na prvočinitele, přestává být potěšenímSml39

    1. na komentář reaguje kobližka — #87
    superkarma: 5 25.02.2014, 17:45:04
  6. avatar
    [85] wich [*]

    Jde o to , ze brambory jako cukry nejsou nic moc kvuli skodlivinam, ktere obsahuji. Takze si misto nich dam neco jineho, byt mam brambory rada a rada si je dam, ale ted uz jen obcas. Ani nejsou moc dobry, kdys si je na obed pripravuju den dopredu... Zajimavost - Ona neni nic moc ani ted v Cesku propagovana rukola. Ta je strasne nasakava na vsechnu chemku. Sacharidy jsou ve strave dulezite, tohle mi fakt rikat nemusis :-D

    superkarma: 0 25.02.2014, 17:44:33
  7. avatar
    [84] risina [*]

    wich — #80 Podle Havlíčka jsou důležité i uhlohoydrtáy, i ty brambory, které tady v diskuzi jsou zatracovány. Překvapilo mě, jak velká je porce brambor jako přílohy  v jeho vzorové dietě.

    superkarma: 0 25.02.2014, 16:06:30
  8. avatar
    [83] gerda [*]

    wich — #80 tak jsem to nemyslila, já nechtěla rozepisovat menu, ale to, že bylo všeho dost a ani při správné skladbě oběda se mu nepovedlo najíst dosyta. Pečené kuře, dušené zelí,knedlík. Bílkoviny, vitamíny, uhlohydráty.Sml16 Po obědě třeba tvarohový koláč s meruňkama. Podmáslí, kefíry, mléko, vajíčka od vlastních slepic, rané brambory, růžičková kapusta, hlávkový salát, fenykl ze záhonu - všecko bylo bio! Líp jíst nemohlSml24 A stejně byl jak opuchlá niťSml52

    superkarma: 1 25.02.2014, 15:46:15
  9. avatar
    [82] wich [*]

    http://www.forumzdravi.cz/vyziva-a-hubnuti/45-o-hubnuti-ing-petr-havlicek-1-cast na foru zdravi dva pekne rozhovory s ing. Havlickem, ktere delala jedna znama. Jeho nazory se mi libi. Neni hystericky dietar a jde na to s rozumem.

    superkarma: 0 25.02.2014, 15:17:08
  10. [81] cilani [*]

    wich — #80 ale on se nebrání žádnému jídlu.. jí prostě všechno od sádla a vepřového, přes ryby, kuřata, zeleninu, ovoce, sýry, luštěniny..

    superkarma: 0 25.02.2014, 15:07:05
  11. avatar
    [80] wich [*]

    Gerda, cilani: dle ing. Havlíčka v tom jídle chybí trocha správného tuku.

    1. na komentář reaguje cilani — #81
    2. na komentář reaguje gerda — #83
    3. na komentář reaguje risina — #84
    superkarma: 0 25.02.2014, 14:58:24
  12. [79] Rikina [*]

    wich — #74 řekla bych, že je prezentováno to, že kdo si něco odpírá proti své vůli a vnitřnímu přesvědčení, a nutí se do něčeho, co mu není vlastní, ale někdo ho takto usměrňuje (řečeno slovy článku), ten strádá a je nešťastný. Sml80 A nemusí se to týkat jen jídla. Na to je život moc krátkej, aby se pro klid v rodině (a aby nemusel poslouchat věčné litanie Sml57 ) člověk nějak přemáhal a snažil se vyhovět za cenu osobní nespokojenosti. To se nedá dlouhodobě. Sml80

    superkarma: 3 25.02.2014, 14:55:26
  13. [78] cilani [*]

    gerda — #77 brácha je naprosto stejný ještě teď.. on jí zeleninu, ovoce fakt ve velkém množství, ryby a tak.. ale nikdy nemá dost..

    superkarma: 0 25.02.2014, 14:50:50
  14. avatar
    [77] gerda [*]

    wich — #76 aha, tak to jsem tě špatně tiplaSml16 Já jen vzpomínám na dávné časy, kdy jsem musela servírovat na oválném podnose oběd pro mého stále hladového syna. Bílkovin bylo dost, ovoce zelenina ze zahrady, ale opravdu tenkrát zbaštil knedlík k tomu všemu a ani nemrkl.

    1. na komentář reaguje cilani — #78
    superkarma: 0 25.02.2014, 14:45:41
  15. avatar
    [76] wich [*]

    Gerda: nežiju sama ani s přítelem. Mám manžela a prakticky žijeme v symbióze s našimi rodinami, dle toho, kde zrovna kočujeme, takže strávníků hafó. Ano, věřím ti, že po šišce knedlíku má člověk za hodinu hlad. To je přesně problém téhle stravy, nezasytí a výživová stránka nula nula nic. U manžela v rodině kluci tímhle vlčím hladem netrpí, páč se tam dobře jí.

    1. na komentář reaguje gerda — #77
    superkarma: 0 25.02.2014, 14:34:39
  16. avatar
    [75] gerda [*]

    wich — #70 no to je paráda, nových třicet, to se mi líbííííSml36 

    superkarma: 0 25.02.2014, 14:28:07
  17. avatar
    [74] wich [*]

    Risina: tady je často prezentováno, že kdo jí dobře, je strádá hlady a je nešťastný.

    1. na komentář reaguje Rikina — #79
    superkarma: 0 25.02.2014, 14:26:34
  18. avatar
    [73] gerda [*]

    wich — #64 hele, ty asi žiješ sama nebo s přítelem?Sml58 To je jiná kategorie, než když máš doma tři kluky v pubertě, co sežerou šišku knedlíku na posezení a za hodinu mají hlad.

    superkarma: 3 25.02.2014, 14:24:10
  19. avatar
    [72] wich [*]

    Alexandro, šmárja, přepište název článku na "má váš partner pravidelné a zdravé stravovací návyky?", nebo to dneska ještě s nějakou čtenářkou sekne :-)))))

    superkarma: 0 25.02.2014, 14:23:29
  20. avatar
    [71] risina [*]

    wich — #70 Proč by do užívání života nemohlo patřit i potěšení z jídla?

    superkarma: 4 25.02.2014, 14:21:58
  21. avatar
    [70] wich [*]

    Pentličko, v prvé řadě, protože je ti teprve padesát, měla bys si oddychnout, že ses zbavila ocasa, který tě měl u šípku a začít si užívat život. Jsi ještě mladá ženská. Padesát je nových třicet ;-)

    1. na komentář reaguje risina — #71
    2. na komentář reaguje gerda — #75
    superkarma: 0 25.02.2014, 14:20:40
  22. avatar
    [69] Pentlička [*]

    wich — #67 Jídlo nemám jako středobod potěchy, ale jako jednu těch příjemnějších stránek života ano. Těším se na svoji čokoládku, těším se na dobrý oběd. Znám i jiná potěšení a jídlo je jedním z nich. Zas vůbec nepotřebuji sex, tak někde se to musí vyrovnat.

    superkarma: 3 25.02.2014, 13:35:30
  23. avatar
    [68] risina [*]

    Alexandra Stušková — #16 Téma "Stravovací návyky našich partenrů" by mi taky nepřipadalo divné, ale přiznám se, že tenhle článek, který přesouvá zodpovědnost na partnerky, mi po ránu taky trochu hnul žlučí... Sml80

    superkarma: 5 25.02.2014, 13:22:59
  24. avatar
    [67] wich [*]

    Pentlička: spíš co to je za život, kde je středobod potěchy jídlo...

    1. na komentář reaguje Pentlička — #69
    superkarma: 1 25.02.2014, 13:15:08
  25. avatar
    [66] Pentlička [*]

    Já mám problém, že mi nechutná zelenina, ovoce ani ryby. Zato miluju čokoládu, rohlíky nejím, ale čerstvý chleba miluju, klidně jen posolený - mňam! Celozrnnému pečivu se nevyhýbám, ale nemám ho kde koupit, v Bille ho nemají (aspoň se setkávám se samými vícezrnnými a všelijak nabarvenými předraženými kousky). Miluju pečená kuřecí stehna s brambory, toho bych se užrala )samozřejmě s vypečenou kůžičkou), mám ráda sladké, nudle s mákem, ovocné knedlíky, palačinky a občas si v hospodě dám i tu svíčkovou - párkrát do roka. Jím i rýži, ale brambory mám radši. Jogurty jím jedině ovocné, bílé mi nechutnají, ani bílé s nakrájeným čerstvým ovocem, jsou málo sladké. Nepřejídám se, jím tak nějak normální porce, kromě té čokošky, tu sním tabulku denně. A  mám pochopitelně nadváhu. Ale na druhé straně, co by to bylo za život jíst samé věci, které mi vůbec nechutnají, odpírat si to, co miluju, strádat hlady a být štíhlá a nešťastná. už ani na to jídlo bych se nemohla těšit. Nejím klobásy, sádlo, tlusté maso, párky a z uzenin jen šunku občas kvalitní suchý salám. Kašlu na to! Je mi přes 50, nikoho už neobloudím svým luzným zjevem, tak mám holt místo 50 kg 70. a co?Sml80

    superkarma: 1 25.02.2014, 13:05:28
  26. avatar
    [65] wich [*]

    Kareta: já ještě k rýži dávám hrášek, kukuřici... Každé jedním dílem, na talîři je to pak pěkně barevné :-). V sobotu jsem dělala ke steakům z telecího jen zelené fazůlky na česneku - typická příloha ve FR :-)

    superkarma: 0 25.02.2014, 13:03:37
  27. avatar
    [64] wich [*]

    Kobližka: já právě z jídla vědu nedělám. Snažím se jíst jen bližší přírodě, čerstvější a s užitkem pro organismus. Pak si můžu dovolit jít v pohodě o víkendu na fast food nebo u rodičů něco tradičního. A dělat z jídla vědu, jak říkáš, není boom posledních let. První česká kuchařka vyšla tuším v 16. Století ;-)

    1. na komentář reaguje gerda — #73
    superkarma: 0 25.02.2014, 12:57:27
  28. avatar
    [63] gerda [*]

    kareta — #61 no to vůbec!! Naservíruješ to takhle doprostřed stolu, každý dostane talířek, nožík a vidličku a každý si taky sám loupe!!Sml52 Když budou hodní, dáš jim k tomu i podmáslí. Takhle to jídávali naši předkové. Hezky uvařit s kožú, vysypat doprostřed stolu a co si kdo urval, to měl.

    superkarma: 0 25.02.2014, 12:53:37
  29. avatar
    [62] gerda [*]

    kareta — #54 pche, pečené ve slupce, zapékané francouzské brambory, bramborák, bramborák na plech s pohankou,  šlejšky, bramborové knedlíky, hodolanská, guláš se špekáčkama, nastavovaná kaše, pyré, bramborové tyčky k vínu....brambory mít doma musím. Rýži máme taky rádi, ale pořád? Obávala bych se šikmých očí.Sml52

    superkarma: 1 25.02.2014, 12:52:06
  30. avatar
    [61] kareta [*]

    gerda — #60 ano...a pak loupat, jedno horší jak druhý. Já to sním i se šlupkou, ale ostatní protestují. hele...rejže je rejžeSml67Sml67Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #63
    superkarma: 0 25.02.2014, 12:52:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme