Vaření

Dávat mi jejich speciality je jako házet perly sviním!

Čtenářka Dispečerka ochutnalo už ledacos, ale jako většina z vás nejvíce miluje naše tradiční chutě, a tak je občas vystavena kritice manžela.

Mám strašně ráda českou kuchyni. Ráda vařím, ale musím sebekriticky přiznat, že i ráda jím (velmi).
Na svých dovolených se však snažím ochutnávat tamní zvláštnosti a speciality.Tedy pokud to má peněženka dovolí.

V Maďarsku si užívám ty jejich perkelty, guláše, klobásy, gyrosy na sto způsobů apod.

V Chorvatsku ryby – ale ty jsou tam na to, že mají moře a z něj je vyloví, dost drahé.

Při svém pobytu na ostrově Djerba jsem okusila mořské škeble.Tedy to malé, slizké něco, co je uvnitř. Nic moc mi to nechutnalo, ale užívala jsem si to něco jako svůj  podivuhodný exotický kulinářský zážitek. Zkusila jsem to, no. Ale žádná bomba! Kam se to hrabe na naše vepřo knedlo zelo!

Ochutnala jsem tam i všelijaké mořské rybky, dobrý no, ale mi stejně z ryb chutná nejvíc náš kapr na paprice.

Manžel říkal, že zvát mě tam na ty jejich speciality je jako házení perel sviním. Takže asi tak.

Jsou to dobrá jídla, občas si i pochutnám, ale stejně se nejraději vracím k tomu našemu vepřovému řízku!

Zdraví Dispečerka
text nebyl redakčně upraven


Děkuji Dispečerko za váš příspěvek. Nedávno jsem vedl na tohle téma diskusi s holkou, co žije půl roku na Srí Lance. Trvalo 3 měsíce, než si zvykla na rýži s kari. Ale dnes již na tohle jídlo nedá dopustit a po našich jídlech se jí ani nestýská.

Teď jsem někde četl, že to, co nám chutná, určuje už naše maminka v době, kdy nás kojí. Přes mléko nám předává chutě jídel, co jí ona, a tak když pak přejdeme na pevnou stranu, jsou nám ty chutě blízké. Prý právě proto malí asiaté už odmala mohou extra pálivá jídla…

Dnes máme téma: Já a exotická jídla!

  • Co jste jedla neobvyklého?
  • Co jste vařila neobvyklého?
  • Máte ráda exotickou kuchyni?
  • Pošlete recepty, fotky, úvahy, příběhy, prostě co vás k tomuto tématu napadne

Čekám a těším se na mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás odměním. Napište mi do mailu, co sháníte za exotickou pochutinu, a pokud to bude v mých silách, zkusím ji sehnat a doručit k vám domů. Mám poměrně slušný přehled, kde se dá co koupit…

   
19.01.2012 - Příběhy - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. [9] musilovahana [*]

    Na dovolené vůbec nejím jídla z ryb, tak se někde ani nenajím.

    superkarma: 0 19.02.2012, 10:12:25
  2. avatar
    [8] átéčko [*]

    Anai — #5 Já miluji zeleninu, tresku, olivový olej, ovoce...Sml20

    superkarma: 0 19.01.2012, 18:03:23
  3. [7] Marta61 [*]

    Zlatá česká kuchyně. Nic lepšího nikde není.Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 19.01.2012, 15:30:10
  4. [6] ValinkaCigi [*]

    Ať vyrážím kdekoliv, zásobu řízků si vezu sebou.

    superkarma: 0 19.01.2012, 15:27:20
  5. [5] Anai [*]

    Hm, asi jsem měla kojnou odněkad z Jihu od moře Sml57. Ale na té teorii něco je, ona vlastně i ta moje matka miluje ryby, akorát je nevaří a nikdy nevařila, protože je nikdo okolo nejedl.  

    1. na komentář reaguje átéčko — #8
    superkarma: 0 19.01.2012, 14:47:17
  6. [4] cilani [*]

    Zrovna dneska máme řízek. Zbyla mi česneková pomazánka, tak jsem do ní naložila prsíčka, druhý den do toho prskla trochu vajec, ať na tom drží strouhanka a můžeme se toho užrat Sml66

    superkarma: 0 19.01.2012, 14:42:29
  7. [3] Markyza695 [*]

    Sml22Tak, tak. My jsme na ty řízky. A podle toho pak vypadáme.Sml58

    superkarma: 0 19.01.2012, 14:36:33
  8. [2] lucano [*]

    Jo, řízek je řízek. Sml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 19.01.2012, 14:33:09
  9. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    Sml67 máš recht, není nad vepřový řízek Sml67Sml30, souhlasím  s tebou Sml22

    superkarma: 0 19.01.2012, 14:07:41

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme