Rodina

Dáša: Recept na výbornou majdu

Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o mé nejoblíbenější jídlo. Je to už pár let zpátky, když jsme se sešli s rodiči u společného stolu a mamka se nás ptala, jaké je naše nej jídlo. Neuměla jsem odpovědět a došla k závěru, že cokoliv z kuřecího masa. I když takovým smažákem teda rozhodně taky nepohrdnu. Nedávno jsme se bavily na stejné téma s kolegyní v kanceláři a je vidět, že mě dobře zná, přeci jen spolu sdílíme jednu místnost už dobrých 9 let a ona na to kápla…mým nejoblíbenějším jídlem je opečený párek nad ohněm. Žádny grilovaný masíčko, rybička, ale nejvíc si pochutnám nad opečeným dobrým silným párkem. Chodím na ně k poctivým řezníkům a mají je většinou opravdu vynikající.

Abych vás trošku nalákala, přikládám fotku, kterou jsem si půjčila (s jejím svolením) od místní žínky Tanzánie, které se podařilo přesně vystihnout tuto dobrotu v plné své kráse.  Sbíhají se mi sliny, jen se na ten obrázek podívám.

burt

A jako dodatek vám napíšu recept na výbornou (taky děsně nezdravou) majdu k těm buřtíkům

  • 1 majolka
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 3 utřené stroužky česneku (dle velikosti a každý dle chuti, ale rozhodně nešetřit)
  • sůl

Vše důkladně promíchat a opečenou dobrotu v tom namáčet místo v hořčici.

Abych to vždycky vylepšila, nakrájím si k tomu čerstvou zeleninku, ale je mi jasný, že tohle je taková kalorická bomba, že to ničím nezachráním. Ani nechci. Za opečený silný párek nad ohněm dám klidně i život. :)

Dása

pozn. red.: text nebyl redakčně upraven


Dnešním tématem jsou

VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!

Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!

Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...

Pište mi na redakce@zena-in.cz

předmět JÍIDLO

Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!

prostirani

   
22.06.2010 - Rodina - autor: Linda Wimmerová

Komentáře:

  1. avatar
    [21] enka1 [*]

    lalica — #13 z toho jsou vynikající zelňáky

    superkarma: 0 22.06.2010, 15:10:23
  2. avatar
    [20] Dása [*]

    Tanzánie — #19 Sml52Sml52Sml52

    superkarma: 0 22.06.2010, 14:26:21
  3. avatar
    [19] Tanzi [*]

    DanaD — #18 to dělá náš kamarád..ma starou vyřazenou pánvičku na přidělaném dlouhém klacku a tam si ten špek vždy opékáSml30

    1. na komentář reaguje Dása — #20
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:15:24
  4. avatar
    [18] DanaD [*]

    Tanzánie — #17 hele ja taky nejim burtiky... u ohne si pecu spek Sml59

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #19
    superkarma: 0 22.06.2010, 13:30:25
  5. avatar
    [17] Tanzi [*]

    átéčko — #15 co nejíš? buřtíka na ohníčku? ani jako děcko jsi to neměla ráda?

    1. na komentář reaguje DanaD — #18
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:30:24
  6. avatar
    [16] DanaD [*]

    Dása — #9 ja to mam rada napr ke kurecimu masu...

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:15:59
  7. avatar
    [15] átéčko [*]

    Tohle vůbec nejím. nechutná mi to ani troškuSml23

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #17
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:00:42
  8. avatar
    [14] Dimsy [*]

    Dása — #12 Ale taky děsně dobrej. Sml22

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:00:25
  9. avatar
    [13] lalica [*]

    Sml16 Když už nezdravé, tak přidám něco od známé. Koupí se syrové sádlo a vyškvaří se. Až vychladnou škvarky, trochu se osolí a pomelou s česnekem na masomlýnku, zase v poměru, jak kdo má rád. Pak se to dá do láhve od zavařeniny uzavře a dá do lednice.

    Na měkké čerstvém chlebu je to teda mňamka. Naše poslední várka je v trapu, zůstalo jen to sádlo. To přidávám pod zelí nebo když dělám guláš. 

    1. na komentář reaguje enka1 — #21
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:48:27
  10. avatar
    [12] Dása [*]

    Dimsy — #11 tak to už je pak děsnej mišmašSml80Sml23Sml30

    1. na komentář reaguje Dimsy — #14
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:46:35
  11. avatar
    [11] Dimsy [*]

    A když se do toho ještě nadrobno nakrájí cibule a kyselá okurka, přidá kapka kečupu a něco málo curry!Sml59

    1. na komentář reaguje Dása — #12
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:43:00
  12. avatar
    [10] Odemětobě [*]

    my když grilujeme,tak já si taky nejdřív nad dřevem opékám buřt. Buď špekáček nebo cigáro,ale poslední dobou jsem nekápla na kvalitu. I osvědčený řezník měl špekáčky v umělém střevě a samou mouku. A opékanou mouku zrovna nevyhledávám. Jako vylepšení mám nejraději kremžskou hořčici. Ale vaše omáčky vyzkouším, konečně snad bude léto a u grilu nezmokneme.Sml16

    superkarma: 0 22.06.2010, 10:35:30
  13. avatar
    [9] Dása [*]

    DanaD — #6 díky za tipSml67 taky vyzkouším

    1. na komentář reaguje DanaD — #16
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:23:02
  14. avatar
    [8] Dása [*]

    Tanzánie — #2 jj, fotečka je malá a to byla přes celou stránku, když jsem ji přikládala...tady to opravdu tak nevynikdeSml15

    superkarma: 0 22.06.2010, 10:22:29
  15. avatar
    [7] mio [*]

    No jo..nejlepší jsou nezdravý věci. My jsme si zase moc oblíbili tut majdu ke grilování: majolka, bílý jogurt, zakysaná smetana (v poměru jaký má kdo rád), nahrubo nastrouhaná niva a česnek. Výborné k masu, pečeným bramborám i ke grilované zelenině!Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:47:31
  16. avatar
    [6] DanaD [*]

    moc dobra je taky tatarka kdyz se do ni nadrobno nakraji rajce - ale bez te vody co je uvnitr... jen ta duzina

    1. na komentář reaguje Dása — #9
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:18:16
  17. avatar
    [5] enka1 [*]

    Aúúúúú,už bych asi měla přestat číst.

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:16:08
  18. avatar
    [4] krutipirko3 [*]

    Tohle taky můžu, vlastně nemůžu, ale můžuSml57Sml52Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:09:15
  19. avatar
    [3] Markýza [*]

    mňam takový kvalitní škodlivák je bašta

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:02:00
  20. avatar
    [2] Tanzi [*]

    majdu určitě vyzkouším a buřtíky dám v trochu větším formátu, neb v tom pidi-mini je prd vidět ta nádheraSml20

    1. na komentář reaguje Dása — #8
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:00:46
  21. [1] lleennaa [*]

    Normální provokace hned hned po ránu...tatarák, opečený párek nad ohněm...a já tu žvýkám polystyren Sml13

    superkarma: 0 22.06.2010, 08:35:14

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme