Styl

Ďalší skvelý recept :-)

Milé Ženy IN,

včera jsem posílala do Vaší redakce recept ze židovské kuchyně. Snad mrkvový cimes zaujal. Pokud budete mít chuť na další - je tu:

 

Plněné pirožky - Kreplach

 

Suroviny:
Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1 vejce
1-2 lžíce vody
1-4 lžičky soli

Náplň:
1 cibule
1 lžíce oleje
1 hrnek mletého uvařeného
hovězího,slepičího nebo
krůtího masa
sůl a mletý pepř


Postup:
Nejdřív si připravíme náplň. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova,přidáme maso a ještě asi 5 minut opékáme(hrudky rozmačkáme vidličkou).Náplň podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Z prosáté mouky, vejce, vody a soli vypracujeme pevné, ale vláčné těsto a tence ho rozválíme.Pak ho rozkrájíme na čtverečky o straně 5-7 cm a doprostřed každého čtverce dáme po lžičce náplňe.Těsto přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník,a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pirožky vaříme 15-20 minut, pak je opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme odkapat.Kreplach podáváme jako samostatné jídlo,posypaný nasucho osmahnutou strouhankou a pokapaný rozehřátým drůbežím sádlem,nebo jako zavářku do masové polévky.


Obměna:
Kreplach můžeme také dozlatova osmažit na oleji.Náplň lze chuťově obohatit česnekem,popřípadě nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.Kromě tradiční masové náplně se kreplach připravuje také s tvarohovou náplní(měkký tvaroh smícháme s nakrájenou cibulí osmahnutou na drůbežím sádle,1 vejce,trochu bramborové kaše a podle chuti osolíme).

 

Šárkaa


Milá Šárka,

 

veľmi pekne ďakujeme. Židovská kuchyňa je známa svojimi "kóšer jedlami" . Váš recept, tak ako ten včerajší vyzerá lákavo :-) Nemusíte ma dvakrát prehovárať. V redakcii som najvačším gurmánom a maškrtníkom...

Prajem krásny deň :-)

 

   
05.05.2006 - Krása - autor: Natálie Rolková

Komentáře:

  1. avatar
    [10] Itinka [*]

    Dělám to z listového těsta, ale peču to v troubě. Není mi moc po chuti to uvařit jak knedlíky.

    superkarma: 0 06.05.2006, 11:47:13
  2. avatar
    [9] marcellina* [*]

    Eliana: jak delas citronovou omacku?

    superkarma: 0 05.05.2006, 15:10:47
  3. avatar
    [8] cibulicka [*]

    zítra to zkusím,muže to býtdobré

    superkarma: 0 05.05.2006, 13:26:43
  4. avatar
    [7] Malenka [*]

    maškrtník!To je slovo!Minule mi zase kamarádka připomněla, že na něco můžu "naďabiť"..!

    superkarma: 0 05.05.2006, 12:42:45
  5. avatar
    [5] Medvídeček [*]

    znám něco podobnýho z listovýho těsta :-)))) může to bejt dobrý....

    superkarma: 0 05.05.2006, 11:57:56
  6. avatar
    [4] Žábina [*]

    pirohy mi chutnají ,ale sama jsem je ještě nedělala

    superkarma: 0 05.05.2006, 11:39:11
  7. avatar
    [3] Eliana [*]

    no ja zase budu delat ciabtty na zitra k snidani, lososa s citronovou omackou a pak budu mit prujem protoze jedeme ke tchyni a z ni mam jen zazivaci potize a dnes bude ryze s ananasovou omajdou

    superkarma: 0 05.05.2006, 11:32:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme