Gulášovka je snadná polévka, kterou máte hotovou velice rychle. A její pálivá verze vás příjemně zevnitř zahřeje. To se přece v mrazivé zimě hodí, ne?

Ďábelská gulášovka

Maso, které do polévky použijete, může být různé. Někdo má rád kousky hovězího, jiný zase vepřového. Já jsem do polévky zvolila směs mletého hovězího a vepřového masa. Gulášovku s mletým masem dělali u nás ve školní jídelně a byla skvělá.

K tomu, abyste docílili super pálivé chuti, můžete použít více surovin. Pikatní chuť dodá česnek, čerstvě umletý pepř, nasekané chilli papričky nebo tabasco. Já jsem použila od každého maličko a chuť byla opravdu dokonalá.

Suroviny

  • 300 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo jejich směs)
  • 300 g brambor
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trocha sádla
  • chilli paprička
  • Tabasco
  • 3 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • trocha mletého kmínu

Postup

V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme dohněda nahrubo nasekanou cibuli a mleté maso, které jsme po chvíli osolili a opepřili.

mleté maso

Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory.

gulášovka

Chvilku opékáme a zasypeme hladkou moukou.

pikantní gulášovka

Přidáme sladkou papriku (asi 2 lžíce), prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku, tabasco, kmín. Zalijeme vodou nebo masovým vývarem.

pálivá gulášovka

Vaříme do změknutí brambor. Zdobíme pásečky chilli papriček.

gulášová polévka

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama