Vaření

Ďábelsky pálivá gulášovka

Gulášovka je snadná polévka, kterou máte hotovou velice rychle. A její pálivá verze vás příjemně zevnitř zahřeje. To se přece v mrazivé zimě hodí, ne?

Ďábelská gulášovka

Maso, které do polévky použijete, může být různé. Někdo má rád kousky hovězího, jiný zase vepřového. Já jsem do polévky zvolila směs mletého hovězího a vepřového masa. Gulášovku s mletým masem dělali u nás ve školní jídelně a byla skvělá.

K tomu, abyste docílili super pálivé chuti, můžete použít více surovin. Pikatní chuť dodá česnek, čerstvě umletý pepř, nasekané chilli papričky nebo tabasco. Já jsem použila od každého maličko a chuť byla opravdu dokonalá.

Suroviny

  • 300 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo jejich směs)
  • 300 g brambor
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trocha sádla
  • chilli paprička
  • Tabasco
  • 3 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • trocha mletého kmínu

Postup

V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme dohněda nahrubo nasekanou cibuli a mleté maso, které jsme po chvíli osolili a opepřili.

mleté maso

Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory.

gulášovka

Chvilku opékáme a zasypeme hladkou moukou.

pikantní gulášovka

Přidáme sladkou papriku (asi 2 lžíce), prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku, tabasco, kmín. Zalijeme vodou nebo masovým vývarem.

pálivá gulášovka

Vaříme do změknutí brambor. Zdobíme pásečky chilli papriček.

gulášová polévka

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
02.02.2015 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. [28] iřka [*]

    Gulášovka z mletého,jedno z našich oblíbených jídel. Maso namleté doma,a pěkně ostrá.Sml67

    superkarma: 0 19.06.2017, 07:49:04
  2. [27] iřka [*]

    Koukám, kolik lidiček se tomuto receptu podivuje. Je to rychlý,a moc dobrý. U nás tedy jede a pěkně naostro.Sml59

    superkarma: 0 16.03.2016, 10:56:49
  3. [26] Petulinek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 03.03.2015, 09:59:10
  4. avatar
    [25] elly [*]

    kantor10 — #19tak kabanos mi přijde horší než mleté maso a u nás se to takhle vaří opravdu odjakživa...jak píše hyenka, tak možná to bude krajové. Někdo na to asi není zvyklý, ale "fuj" to rozhodně není :-) Mleté maso je maso jako každé jiné...

    superkarma: 1 02.02.2015, 19:07:21
  5. avatar
    [24] elly [*]

    Kadla — #14Je to opravdu jen hodně dotmava orestovanou cibulí a masem a červenou paprikou :-)

    superkarma: 0 02.02.2015, 19:05:45
  6. [23] Leni2 [*]

    Mleté maso nedávám, ale můžu zkusit.

    superkarma: 0 02.02.2015, 16:56:08
  7. avatar
    [22] Jandywoman [*]

    Nedávám tam kmín a Tabasco nahrazuji chilli, což je vlastně totéž.Sml16 Postrádám v tomto receptu majoránku.Sml80 Gulášovku dělám zásadně z předního hovězího a přidávám jeden párek nakrájený na kolečka, ...taky vždy přidávám špetku cukru pro doladění chuti.

    superkarma: 0 02.02.2015, 16:55:21
  8. avatar
    [21] Kadla [*]

    Já teda taky patřím mezi ty, kteří mleté maso v polívce nee... Připadá mi to pak takové "nadrobené"... je to čiště pocitová záležitost... U nás musí být v gulášovce hezky kousky hovězího Sml30

    superkarma: 0 02.02.2015, 16:01:21
  9. avatar
    [20] Kadla [*]

    Eva_Fl — #16Cibule tam taky dávám hodně, ale ta to takhle neobarví...

    superkarma: 0 02.02.2015, 16:00:14
  10. [19] kantor10 [*]

    gerda — #5když není čas na delší vaření,tak snad uvařím něco jinýho nebo tam dám kabanos,ale tohle bych taky nejedl

    1. na komentář reaguje elly — #25
    superkarma: 0 02.02.2015, 15:39:02
  11. avatar
    [18] Eva_CZ [*]

    A jeste davam majoranku.

    superkarma: 0 02.02.2015, 15:37:31
  12. avatar
    [17] Eva_CZ [*]

    Uz asi rok ppuzivam i ja mlete, tady si kupuju organicke s minimem tuku, je to rychlejsi, nez krajet na drobne kosticky.Sml22 I kdyz tu nemletou mam radeji. Jo - a ja brambory varim zvlast a prileju je do polevky.

    superkarma: 0 02.02.2015, 15:37:02
  13. avatar
    [16] Eva_CZ [*]

    Kadla — #14 myslim, ze cibule.

    1. na komentář reaguje Kadla — #20
    superkarma: 0 02.02.2015, 15:35:45
  14. avatar
    [15] hyenka [*]

    Nestačím zírat. Možná je to nějak krajové, ale tady u nás se mleté maso do gulášovky normálně dává, dostanete to tak třeba i v restauraci. Kdo nezná, může vyzkoušet, je to opravdu dobré.

    superkarma: 0 02.02.2015, 15:10:47
  15. avatar
    [14] Kadla [*]

    Elly: Co pak udělalo tu tmavou barvu polévky? Na obrázku je vidět, že je ještě v hrnci spíše světle červená... Já to řeším strašlivým množstvím červené papriky, ale podezřívám kuchaře v restauracích atd., že používají nějaké barvivo... Čím jsi, prosím, dosáhla té tmavé barvy ty?

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #16
    2. na komentář reaguje elly — #24
    superkarma: 0 02.02.2015, 14:09:16
  16. avatar
    [13] vladka321 [*]

    hubajda — #11 luneta — #4 Osobně nepoužívám mleté maso, pokud si ho sama neumelu. Do polévky bych ho ale také nedala - respektive, nikdy jsem to nezkusila.

    superkarma: 0 02.02.2015, 13:47:56
  17. avatar
    [12] Májík [*]

    Az na to tabasco ji delam uplne stejne a vsichni se po ni muzou utlouct.

    superkarma: 0 02.02.2015, 13:21:22
  18. avatar
    [11] hubajda [*]

    theodorka1 — #8ani u nas by neuspelo mlete v gulasovce

    1. na komentář reaguje vladka321 — #13
    superkarma: 0 02.02.2015, 13:00:59
  19. avatar
    [10] řeřicha [*]

    tak to mám ráda a dobrá rychlá večeře Sml67

    superkarma: 0 02.02.2015, 12:01:48
  20. avatar
    [9] kobližka [*]

    Gulášovku mám ráda a s tím mletým masem bezva nápad,určitě to tenhle týden udělám Sml67

    superkarma: 0 02.02.2015, 11:35:30
  21. avatar
    [8] theodorka1 [*]

    Mleté maso do gulášovky? Sml23

    1. na komentář reaguje hubajda — #11
    superkarma: 1 02.02.2015, 10:00:41
  22. [7] pajda02 [*]

    Super, ta aspoň pořádně zahřeje Sml67

    superkarma: 0 02.02.2015, 09:40:22
  23. [6] Bucík [*]

    Gulášovku miluju, ale nemusí být ďábelsky ostrá.

    superkarma: 0 02.02.2015, 09:31:14
  24. avatar
    [5] gerda [*]

    luneta — #4Mleté maso je rychlé, nic špatného na něm není.Sml80 Taky mám radši, když jsou v gulášovce kostky masa, ale ne vždycky je čas na delší kuchtění. Do chilli con carne se taky dává mleté, tak co.

    1. na komentář reaguje kantor10 — #19
    superkarma: 1 02.02.2015, 09:26:09
  25. avatar
    [4] luneta [*]

    přešla mě chuť na snídani.Mletý maso do polívkySml23

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    2. na komentář reaguje vladka321 — #13
    superkarma: 0 02.02.2015, 08:42:55
  26. avatar
    [3] Milala [*]

    Gulášovku miluju,asi tento týden uvařím.

    superkarma: 0 02.02.2015, 08:28:49
  27. avatar
    [2] selinka [*]

    Tenhle postup neznám, takže vyzkouším.

    superkarma: 0 02.02.2015, 07:59:42
  28. avatar
    [1] fulfy [*]

    Tu mam rád, Sml67Sml67, jelikož jsem dnes doma sám, uklohnim jí, si zase trochu našplhámSml57

    superkarma: 1 02.02.2015, 07:43:52

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme