Vaření

Cupcaky z dýně Hokkaido

cupcakes Hokkaido

Šťavnaté oranžové bábovičky s polevou ze zakysané smetany a nektarinek nikdy nezklamou. Vyzkoušet je můžete s různým ovocem. Jahodami, borůvkami, malinami, kousky švestek. Hodí se tak na mlsání po celý rok.

Suroviny

  • 200 g dýně Hokkaido
  • 200 g cukru – nejlepší by bylo použít hnědý, ale krupice postačí
  • 80 g hladké mouky
  • 70 g celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • půl lžičky skořice
  • hrst sekaných ořechů

Postup

Omytou, dužiny zbavenou a nakrájenou dýni dáme do robotu se sekacími noži a rozmixujeme. Pokud nemáte robot, nastrouhejte ji na jemno. Přidáme ostatní ingredience kromě ořechů a pustíme robot asi na 2 minutky, aby se těsto hezky promíchalo. Na závěr přidáme ořechy.

Těsto dáme do formiček, které plníme jen tak do 3/4 velikosti, protože koláčky krásně vyskočí.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi 20 minut.

dýňové cupcakes

Po vychladnutí můžeme zdobit polevou, kterou si vyrobíme smícháním zakysané smetany, moučkového cukru a na jemno nasekaných nektarinek – ty můžete samozřejmě nahradit jiným ovocem.

Poměry cukru a smetany nechám na vás, podle toho, jak moc máte rádi sladké. Já dala tak půl kelímku zakysané smetany, lžíci cukru a půl nektarinky.

Polevu dáme lžící na koláčky a navrch ještě ozdobíme troškou nektarinek a já jsem pro oko a vůni posypala malinko i sušenou levandulí.

Dobrou chuť přeje Lenka.

Cupcaky jsou pořád IN. Proč si je neupéct podle našeho magazínu, který je také IN.

chupa chups

cupcake

 

cupcakes After Eight

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková a Lenka Mastešová

   
14.09.2016 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] babos [*]

    Nejím dýni, tak to dělat nebudu

    superkarma: 0 26.09.2016, 15:10:32
  2. [11] babos [*]

    dýni nepapám

    superkarma: 0 14.09.2016, 19:36:51
  3. avatar
    [10] Eva_CZ [*]

    Jo - a kytky taky nezeru.Sml23

    superkarma: 0 14.09.2016, 14:54:11
  4. avatar
    [9] Eva_CZ [*]

    Tyhle kapkejky aspon na pohled nevypadaji tak hutne a odporne, jako ty tezky, nacancany a lepkavy uz od pohledu. Jenze dyni nezeru. Sml23

    superkarma: 0 14.09.2016, 14:53:29
  5. avatar
    [8] paníliška [*]

    Tak tohle vypadá jako dobrý nápad. Vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 14.09.2016, 12:26:59
  6. avatar
    [7] gerda [*]

    elly — #5No to jo, jedovatá určitě není, ale nějak se mi příčí jíst květiny a býlí.Sml30 Kytky do vázy anebo mezi prádlo.

    superkarma: 1 14.09.2016, 11:01:36
  7. [6] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 14.09.2016, 09:49:06
  8. avatar
    [5] elly [*]

    gerda — #4levandule je jedlá

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 14.09.2016, 09:42:21
  9. avatar
    [4] gerda [*]

    bobani — #3No nevím...pro barevný efekt bych tam dala spíš něco jedlého. Borůvky, usekané sušené švestky a když už ta botanikaSml30, tak kandované fialky.

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 14.09.2016, 09:13:09
  10. [3] bobani [*]

    ta levandule tam vypadá úžasně

    1. na komentář reaguje gerda — #4
    superkarma: 0 14.09.2016, 08:48:13
  11. [2] nea [*]

    neláká mě to, nemám na to chuť

    superkarma: 0 14.09.2016, 08:38:20
  12. avatar
    [1] gerda [*]

    Těsto je hodně přeslazené (hnědý cukr vylepší chuť, je výraznější, ale zdravý je stejně jako ten bílý), to jediné by mi vadilo. Pak je zbytečné se snažit to vylepšovat celozrnnou moukouSml15. Možná by bylo dobré uvést, kolik z tohoto množství těsta bude kousků.

    superkarma: 0 14.09.2016, 04:46:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme