cupcakes Hokkaido

Šťavnaté oranžové bábovičky s polevou ze zakysané smetany a nektarinek nikdy nezklamou. Vyzkoušet je můžete s různým ovocem. Jahodami, borůvkami, malinami, kousky švestek. Hodí se tak na mlsání po celý rok.

Suroviny

  • 200 g dýně Hokkaido
  • 200 g cukru – nejlepší by bylo použít hnědý, ale krupice postačí
  • 80 g hladké mouky
  • 70 g celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • půl lžičky skořice
  • hrst sekaných ořechů

Postup

Omytou, dužiny zbavenou a nakrájenou dýni dáme do robotu se sekacími noži a rozmixujeme. Pokud nemáte robot, nastrouhejte ji na jemno. Přidáme ostatní ingredience kromě ořechů a pustíme robot asi na 2 minutky, aby se těsto hezky promíchalo. Na závěr přidáme ořechy.

Těsto dáme do formiček, které plníme jen tak do 3/4 velikosti, protože koláčky krásně vyskočí.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi 20 minut.

dýňové cupcakes

Po vychladnutí můžeme zdobit polevou, kterou si vyrobíme smícháním zakysané smetany, moučkového cukru a na jemno nasekaných nektarinek – ty můžete samozřejmě nahradit jiným ovocem.

Poměry cukru a smetany nechám na vás, podle toho, jak moc máte rádi sladké. Já dala tak půl kelímku zakysané smetany, lžíci cukru a půl nektarinky.

Polevu dáme lžící na koláčky a navrch ještě ozdobíme troškou nektarinek a já jsem pro oko a vůni posypala malinko i sušenou levandulí.

Dobrou chuť přeje Lenka.

Cupcaky jsou pořád IN. Proč si je neupéct podle našeho magazínu, který je také IN.

chupa chups

cupcake

 

cupcakes After Eight

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková a Lenka Mastešová

Reklama