Vaření

Cuketový guláš

cuketa

Suroviny

3 menší cukety
3 velké cibule
1 bílý jogurt
4 lžíce hladké mouky
gulášové koření
mletá sladká paprika
sůl

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na tuku. Přidáme gulášové koření, papriku a promícháme. Cuketu nakrájíme na kostičky, nasypeme k cibuli a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou a opět krátce osmahneme.
Dolejeme vodou a dusíme doměkka. Osolíme a vmícháme jogurt (můžeme nahradit kysanou smetanou).
Můžeme ozdobit sekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť přeje Johana.

   
10.09.2010 - Zelenina - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [36] hubajda [*]

    to bych doma neuspela Sml23Sml23Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 16.11.2012, 00:26:23
  2. avatar
    [35] arminka [*]

    hmm, tak guláš asi raději z hovězího Sml30

    superkarma: 0 05.11.2012, 00:29:37
  3. [34] holčice [*]

    dneska ho udělámSml16Sml16

    superkarma: 0 28.07.2012, 08:02:51
  4. avatar
    [33] vodfon, kolie [*]

    supr

    superkarma: 0 16.11.2010, 12:05:32
  5. avatar
    [32] kosík [*]

    Přidávám cuketu do bramboráků - taky dobréSml22

    superkarma: 0 24.09.2010, 22:37:59
  6. avatar
    [31] Suchanda [*]

    Tamtam — #30 Sml22 z cukety taky dělám hodně věcí a je to moc dobréSml22

    superkarma: 0 21.09.2010, 08:53:51

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Tamtam [*]

    Mňááám, z cukety děláme i pizzu, karbenátky, řízky, nastavuji s ní pesta ke špagetám, kuřecí kung-pao, prostě cuketa u nás v létě frčí, jen by se jí letos mohlo urodit víc Sml15

    1. na komentář reaguje Suchanda — #31
    superkarma: 0 20.09.2010, 20:34:44
  2. avatar
    [29] OlgaMarie [*]

    Chica — #28 Příště si do něj přidám orestované kousky keřecího řízku a bude to ňamota.

    superkarma: 0 13.09.2010, 14:36:51
  3. avatar
    [28] Chica [*]

    Tak jsem recept vyzkoušela, celkem dobréSml67, zase další způsob jak zpracovat cuketu, jak se rozjedou tak nevím co s nimi Sml22 Pro příznivce výrazných chutí by to chtělo něco přidat, mně to takhle stačilo Sml22

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #29
    superkarma: 0 13.09.2010, 14:20:54
  4. avatar
    [27] mio [*]

    OlgaMarie — #26 Sml67

    ananasový kompot z dýně? tak ať se podaří Sml16

    superkarma: 0 13.09.2010, 09:07:44
  5. avatar
    [26] OlgaMarie [*]

    mio — #25 Zasadila jsem 2 jako dekoraci. Hodně zeleného a pěkně kvetou. Dnes se pokusím po spostě let z ní udělat ananasový kompot.

    1. na komentář reaguje mio — #27
    superkarma: 0 13.09.2010, 06:26:29
  6. avatar
    [25] mio [*]

    tortora — #23 Sml30 jo..a dneska dojel brácha a chytl se za hlavu, že mi zapomněl dovézt cuketu - tak třeba se ještě dočkámSml54

    OlgaMarie — #24 pane jo..na vaření nebo dekoraci?Sml58

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #26
    superkarma: 0 13.09.2010, 00:12:11
  7. avatar
    [24] OlgaMarie [*]

    Tak jsem si dovalila domů 21 kg těžkou dýni!

    1. na komentář reaguje mio — #25
    superkarma: 0 12.09.2010, 23:36:23
  8. avatar
    [23] tortora [*]

    mio — #19 Sml30Sml30Sml30asi příbuzní nasadili málo cuketSml52Sml52

    1. na komentář reaguje mio — #25
    superkarma: 0 12.09.2010, 20:29:36
  9. avatar
    [22] sarce [*]

    Tak u nás cukety se jí skoro celý rok na všechny způsoby. Letos nám dokonce vydržela 1 až do července.Asi tím,že ve sklepě máme vlhko po vytopení povodníSml22 

    superkarma: 0 12.09.2010, 15:55:40
  10. avatar
    [21] mio [*]

    OlgaMarie — #20 mňam - a vůbec - grilovaná cuketa, buď s česnekem nebo i bez - to je delikatesa Sml29

    superkarma: 0 12.09.2010, 09:29:09
  11. avatar
    [20] OlgaMarie [*]

    tortora — #18 Opravdu se to dietní vegetariánské jídlo. Co je ale moc dobré jsou plátky, které rozložíš na mírně vymázlý plech a upečeš do měkka. Pak se to dává jako příloha místo brambor.

    1. na komentář reaguje mio — #21
    superkarma: 0 12.09.2010, 08:56:46
  12. avatar
    [19] mio [*]

    OlgaMarie — #17 Sml30Sml67

    tortora — #18 takže to vypadá, že po sezoně mám jenom jáSml30

    1. na komentář reaguje tortora — #23
    superkarma: 0 12.09.2010, 08:34:10
  13. avatar
    [18] tortora [*]

    mio — #1 my je teprve včera sklízeli do sklepa(ty velký),malý máme ještě na záhonkuSml32

    mio — #12 patizon je moc dobrej smaženejSml22Sml20

    jinak recept na guláš vypadá docela dobřeSml67cuket máme 3 narvaný přepravky(velký)Sml30Sml30a tohle můžou i děcka,tak vyzkoušímSml22

    1. na komentář reaguje mio — #19
    2. na komentář reaguje OlgaMarie — #20
    superkarma: 0 12.09.2010, 08:27:19
  14. avatar
    [17] OlgaMarie [*]

    mio — #14 To je tak tukožroutský, že jsme včera měli knedlozelo, abychom doplnili rezervy. A vida! Hned mám o 70 dkg víc než včera.Sml57

    1. na komentář reaguje mio — #19
    superkarma: 0 12.09.2010, 07:26:43
  15. avatar
    [16] mio [*]

    špíta — #15 není? já tak usuzuju dle naší lednice bez cuket, což se nestalo celé létoSml30

    superkarma: 0 11.09.2010, 15:02:59
  16. avatar
    [15] špíta [*]

    mio — #1 Po sezóně není ani zdaleka. Sml23

    1. na komentář reaguje mio — #16
    superkarma: 0 11.09.2010, 12:46:47
  17. avatar
    [14] mio [*]

    OlgaMarie — #13 takže von je to tukožroutský guláš!čím víc sníš, tím víc zhubneš!Sml52 někde vyžebrám cuketu a jdu do tohoSml30

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #17
    superkarma: 0 11.09.2010, 09:22:42
  18. avatar
    [13] OlgaMarie [*]

    mio — #12 Mně se to zdálo mdlé, protože jsem skrblík na kořenění (masox je ale také koření). Určitě bych to doporučila na dietu ke zhubnutí. Vážím o 30 dkg míň než včeraSml52 touhle dobou.

    1. na komentář reaguje mio — #14
    superkarma: 0 11.09.2010, 06:58:21
  19. avatar
    [12] mio [*]

    OlgaMarie — #8 díky za informaci!Sml16 - bez toho masoxu to bylo moc mdlé??

    Tchýně minule uvařila "čínu" bez masa - jen cuketa, kukuřice, vývar a zahuštěno maizenou. Výborný! já to minule vařila i s kousky vepřovéhoSml54 a olizovali se všichni.

    Já mám ještě v lednici 1 patizon a pokud rychle nevymyslím co s ním, půjde do kytek..Prý je ještě lepší smažený, než cuketa..

    Dršťkovku já rozhodně vařit nikdy nebudu. To je moje nej nej nejneoblíbenější jídlo a stačilo mi, když to vařil brácha v jeho hospoděSml68

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #13
    2. na komentář reaguje tortora — #18
    superkarma: 0 10.09.2010, 22:02:27
  20. avatar
    [11] OlgaMarie [*]

    mio — #4 Věrulinka — #9 Je to chutné, odlehčené vegetariánské jídlo.

    S úsměvem jsem manžovi hlásila, že jsem uvařila překvapení.

    "Tys vařila držkovou?" Ženské to zklamání! Jak když dítě čeká pod stroměčkem kolo a dostane spoďáry.

    Držkovou jsem se kdysi pokusila jednou a víckrát ne. Smrděl barák, ale to bych  musela popsat dům i postup.

    superkarma: 0 10.09.2010, 20:02:20
  21. avatar
    [10] Juana [*]

    mio — #1 Cuketu mám nakonec ve skleníku, protože jedině tam mi přežily dvě nájezdy slimáků, a mají cukety pořád a rozhodně nevypadají, že by měly umřítSml30

    superkarma: 0 10.09.2010, 18:49:30
  22. avatar
    [9] Věrulinka [*]

    mio — #1 Sml30 mě cukety jedou pořád Sml67

    Ale guláš mi manža nejedl z cukety Sml23

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #11
    superkarma: 0 10.09.2010, 17:23:28
  23. avatar
    [8] OlgaMarie [*]

    mio — #4 Mám ho hotový, ale dala jsem do něho půl kostky masoxu. Rozhodně je jedlý a je to tedy dieta! Sama jsem zvědavá, co na takhle dietní jídlo řekne manžel.Sml30

    1. na komentář reaguje mio — #12
    superkarma: 0 10.09.2010, 15:35:44
  24. avatar
    [7] kozicka [*]

    mio — #6 OlgaMarie — #5 My schválně sadíme kulaté cukety a do nich se ty potvory neumí zakousnout

    superkarma: 0 10.09.2010, 11:18:16
  25. avatar
    [6] mio [*]

    OlgaMarie — #5 slimáci se letos houfně přemnožiliSml22Sml31 stejně jako ty cuketySml30 - já sama zahrádku nemám, ale zásobovali nás naši vesničtí příbuzníSml16  to byly hody - moussaka, čína z cuket, bramboráky z cuket, cuketový krém, plněná cuketa...mňam.

    1. na komentář reaguje kozicka — #7
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:30:57
  26. avatar
    [5] OlgaMarie [*]

    mio — #4 Letos si mi na nich pochutnávali zjara slimáci. Fujtajbláci! Loni jsem je dokonale uhlídala a pak jsem je zoufala nabízela ...

    1. na komentář reaguje mio — #6
    2. na komentář reaguje kozicka — #7
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:19:52
  27. avatar
    [4] mio [*]

    OlgaMarie — #2 no tak bezva, pak poreferuj, jak se dílo podařiloSml16 - jak říkám, u nás už je po sezoně. A že jsme si jich letos užili! ale vůbec se mi nepřejedly, já cukety miluju na jakýkoliv způsob.

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #5
    2. na komentář reaguje OlgaMarie — #8
    3. na komentář reaguje OlgaMarie — #11
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:15:09
  28. avatar
    [3] *modrá [*]

    OlgaMarie — #2 to už je hezky přerostlá :-) trhej je menší

    superkarma: 0 10.09.2010, 09:47:16
  29. avatar
    [2] OlgaMarie [*]

    mio — #1 Já mám jednu půlmetrovou a nápad s gulášem je to, co jsem dnes potřebovala.

    1. na komentář reaguje *modrá — #3
    2. na komentář reaguje mio — #4
    superkarma: 0 10.09.2010, 09:44:46
  30. avatar
    [1] mio [*]

    Teď?? PO cuketové sezóně??

    1. na komentář reaguje OlgaMarie — #2
    2. na komentář reaguje Věrulinka — #9
    3. na komentář reaguje Juana — #10
    4. na komentář reaguje špíta — #15
    5. na komentář reaguje tortora — #18
    superkarma: 0 10.09.2010, 00:10:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme