cuketovo mrkvová buchta

Na první pohled to vypadá jako chutné mlsání na snídani, svačinu nebo ke kávě. Ve skutečnosti je tahle podzimní buchta velice zdravá a zasytí vás na dlouhou dobu. Určitě stojí za vyzkoušení. 

Kamarádka a čtenářka našeho magazínu Jana ráda připravuje nejen klasická jídla, ale ráda experimentuje se zdravými surovinami. Vaří a peče pro sebe a svého manžela, to všechno s láskou a velkou chutí.

Dnešní snídaňový moučník vypadá opravdu nádherně a vy si ho můžete dát i ke kávě nebo na svačinu. Máte-li děti, které se nebojí zdravých jídel, můžete jim buchtu zabalit na svačinu do školy.

cuketovo mrkvová buchta

Suroviny

  • 250 g nastrouhané cukety
  • 120 g nastrouhané mrkve
  • 50 g rozemletých ovesných vloček
  • 20 g kokosu
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 2 - 3 lžíce kakaa nebo karobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 rozmačkaný banán
  • 2 vejce (bílky zvlášť na sníh)
  • 80 g ořechů

Postup

V jedné misce smícháme cuketu, mrkev, vločky, kokos, mouku, kakao, prášek do pečiva, banán a žloutky.

V druhé misce vyšleháme tuhý sníh z bílků, přimícháme do druhé směsi, lehce promícháme, přidáme nasekané ořechy.

Pečeme na 170 °C, asi půl hodiny.

Podáváme s ovocem a trochou jogurtu nebo zakysané smetany.

Dobrou chuť přeje Jana.

Cuketa, karob a jiné dobroty u nás na magazínu

cuketové brownies

grilovaná plněná cuketa

srdce

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Kristina Vodičková

Reklama