cuketová bábovka s čokoládou

Lahodné čerstvé, šťavnaté, mladé cukety jsou pokladem v každé kuchyni. Je radost s nimi péct a vařit. Věděli jste, že se výborně hodí i do dezertů? Díky nim jsou vláčné a vydrží dlouho chutné.

Hlavně ve spojení s čokoládou vás příjemně překvapí. Jsou chuťově neutrální, takže nečekejte žádné zvláštní chutě ani vůně. Komu neřeknete, že je v dezertu cuketa, tak to ani nepozná. Schválně to vyzkoušejte.

Suroviny

  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
  • 200 g cukety
  • 250 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 120 ml oleje
  • 120 g moučkového cukru
  • 50 g sekaných vlašských oříšků
  • tuk a kokos (hrubá mouka) na vymazání a vysypání formy 

Postup

Čokoládu nasekáme na větší kousky. Cuketu nastrouháme také nahrubo.                                  

Mouku spolu s kakaem a práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme oba cukry, čokoládu, oříšky, cuketu, vejce a olej.

Vše dobře promícháme.

Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 - 180° C asi 50 minut.

Dobrou chuť přeje Jana.

Užijte si sezonu cuket. Teď jsou nejlepší!

italské smažené cukety

cuketové brownies

salát se šmakounem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama