cukeťák

Oblíbený recept, který zná snad skoro každý. Mezi lidmi koluje několik verzí receptu, ale liší se jen v detailech. Který jsme vyzkoušeli my? Pokud cukeťák znáte, tak jaký je váš recept?

V tom našem nesmí chybět uzené maso. Nenahrazujeme ho žádným salámem, šunkou, jiným masem. Prostě kus dobře vyuzeného vepřového masa. Nešetřete ani sýrem. I díky němu bude cukeťák krásně vláčný. Bylinky použijte podle aktuálního stavu vaší zahrádky nebo květináče za oknem.

Suroviny

  • 1 kg cuket
  • 300 g uzeného masa
  • 200 g nastrouhaného sýra (ideální je eidam nebo gouda)
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 6 vajíček
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl, pepř, majoránka
  • 6 stroužků česneku
  • 50 ml rostlinného oleje Lukana

cukeťák

Postup

Cukety nastrouhejte najemno. Uzené maso nakrájejte na malé kostky, sýr nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku na kolečka. Všechny suroviny smíchejte. Přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Přidejte prolisovaný česnek. Umíchejte těsto.

Formu na pečení nebo plech vymažte olejem a vylijte do ní těsto.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 – 55 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

V sezoně cuket, která je právě teď, využijete naše skvělé recepty

cuketovo mrkvová buchta

cuketové placky

cuketové brownies

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Gabriela Tauvinklová

Reklama