Vaření

Čtvrteční piknikové vaření nás nadchlo! Zajímají vás recepty pro letní piknik? Nechte se inspirovat!

Ve čtvrtek 21. 7. 2016 se konala další oblíbená kulinářská akce, tentokrát na letní téma – piknik. Rychlé a chutné vaření, příprava pokrmů, které vám nezaberou čas a které si můžete vychutnat doma, v práci nebo na pikniku v přírodě nás úplně nadchla! Vyzkoušely jsme celkem 8 receptů, které byly tak lahodné, že většina z účastnic si recepty vyzkoušela hned o víkendu při svém „pikniku“.

grilov

V pátek mezi redakcí a účastnicemi akce včetně spřátelený blogerek čile probíhaly emaily s recepty, fotkami, dodatečnými radami, jak co připravit. Musím přiznat, že jsem se do víkendového pečení zapojila i já a vyzkoušela jsem mrkvový koláč a v neděli přišla řada na špenátový quiche. Blogerka Veru Harnol, která byla také na akci vydala hned v pátek recepty pro své čtenářky – tipy na víkendový piknik.

Můžete se podívat zde: www.veruharnol.cz/blog/naucila-jsem-se-par-dobrot-na-piknik

Podívejte se na několik snímků, jak jsme se na akci bavily:

ok

jidlo

piknik

Protože naše nadšení chceme s vámi sdílet, seznámíme vás se všemi recepty, které jsme připravily:

Můj favorit z naší skvělé akce a z testování, který jsem hned o víkendu vyzkoušela doma:

Domácí francouzský quiche koláč se špenátem

  • 250 g špaldové mouky
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • 1 – 2 lžíce vody
  • 140 g rostlinného tuku Flora Gold

Ingredience na náplň

  • 1 šalotka
  • 250 g špenátu
  • 100 g Mozzarelly
  • 40 g rostlinného tuku Flora Gold
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 2 stroužky česneku
  • 2,5 dl smetany
  • 3 ks vejce
  • 1dl mléka

quich

  1. Ingredience na těsto smícháme, vyválíme a vložíme do formy na koláč.
  2. Špičkou nože těsto na několika místech propíchneme.
  3. Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.
  4. Šalotku nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na rostlinném tuku Flora Gold. Přidáme listy špenátu osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, česnek a promícháme. Nalijeme na vychlazené těsto.
  5. Smetanu, vejce a mléko rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme na špenát.
  6. Posypeme natrhanými kousky mozzarelly a pečeme do zlatova na 150°C.

Partnerem naší akce byla značka Flora s vybranými produkty Flora s máslem a Flora Gold. Více nawww.flora.cz/flora-s-maslem.php. Těšte se na reportáž s více snímky a s videem!

   
26.07.2016 - Vaření - autor: Klára Křížová

Komentáře:

  1. avatar
    [7] Matinea [*]

    Recepty na pomazánky vypadají na první pohled lákavě, ale po bližším ohledání, už to není taková hitparáda.

    Až na tu první pomazánku z pečeného česneku jsou ty ostatní samý tuk, sice je v nich prý "zdravá" Flora, ale šílené množství Sml68

    superkarma: 0 26.07.2016, 19:21:39
  2. avatar
    [6] risina [*]

    Ten špenátový quiche určitě vyzkouším Sml22.

    superkarma: 0 26.07.2016, 17:56:39
  3. [5] Klára Křížová [*]

    Sml67

    superkarma: 0 26.07.2016, 09:26:05
  4. avatar
    [4] Hanula [*]

    elly — #3 Sml16super - bez ní by to tam nešlo. Určitě jste si to hezky užily a jídlo na obrázkách vypadá nádherněSml67

    superkarma: 0 26.07.2016, 09:23:43
  5. avatar
    [3] elly [*]

    Hanula — #2fungovala na jedničku :-)

    1. na komentář reaguje Hanula — #4
    superkarma: 0 26.07.2016, 09:21:37
  6. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16to byly dobrůtky, dle obrázků - doufám, že fungovala klimoška

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 26.07.2016, 09:06:08
  7. avatar
    [1] elly [*]

    Byla to perfektní povedená akce Sml67

    superkarma: 0 26.07.2016, 08:55:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme