Reklama

ale naprosto ji to nadchlo a zavařuje vše, co vypěstuje na své nové zahrádce. Za jaké zavařeniny sklízí největší úspěchy, se dočete v jejím příspěvku na dnešní téma

Dobrý den, zavařuji teprve od loňského roku a hned mě to naprosto nadchlo. Loni jsem věci dostávala od tchýně a letos jsem měla možnost pronajmout si zahrádku, takže téměř vše mám své. Je to taková nádhera, když si všechno dělám sama. Snažím se zavařovat - například marmelády bez různých kyselin a želírovacích cukrů. Je tam spousta špatných věcí.

U nás má úspěch úplně všechno. Okurky rozdávám po celé rodině a dokonce můj otec mně řekl, že je mám lepší jak on. Vůbec nejsou rozvařené, jsou křupavé a tajemství je v tom, že nezavařuji na 80 stupňů 20 minut. Pouze to vyženu na 100 stupňů a hned to vytahuji.

Další úspěch sklízím za marmeládu. Dělám jahodovou zahuštěnou rybízovou šťávou konzervovanou rumem. Letos jsem vyzkoušela meruňkovou s bílým rybízem a povedla se. Marmelády u nás máme velkou spotřebu. Peču dorty a promazávám je právě jahodovou marmeládou.

dort

Jinak zavařuji, co mojí rodině chutná. Třešně, broskve, borůvky, švestky. Všechno spotřebujeme. Většinou mně zůstanou tak dvě tři sklenice.

Zrovna včera a předevčírem jsem zavařovala. Všem přeji, aby ze zavařování měli takovou radost jako já.

kompoty

Kometa

Milá Kometo, přesně rozumím vašemi nadšení. Také jsem začala vyrábět marmelády až teď. Žádné velké množství, jen pár skleniček, ale i tk z nich mám radost.

Jak vidíte, fotky už jdou vkládat, za což děkuji Lukášovi

S čím se pochlubíte vy, milé ženy-in? Také zavařujete? Máte nějaký rodinný recept? Podělíte se s námi o něj? Na co jste nejvíce pyšná? Je to nálev na okurky, nebo marmeláda?

Napište nám na dnešní zajímavé téma na adresu: redakce@zena-in.cz