Katka Ottmarová – hhranolka:

Milá redakce, děkuji vám za pozvání, akce v pražské Chefparade mi moc líbila.

Recepty, které jsme připravili, mi moc chutnaly, udělala jsem je doma mé rodině. Slané quiche ocenil i manžel, který nejí rajčata. Pochvaloval si, jak výborný je slaný koláč právě s rajčatovým základem. Což mě samotnou mile překvapilo. Snídaňový mugcake jsem již dělala dvakrát, děti si jej zamilovaly. Musím říct, že poměry ingrediencí v receptu jsem si trošku upravila (2x více banánů a dělám vždy z celého tvarohu, abych neměla otevřené balení) - pak je to porce akorát pro 4člennou rodinu.

Lahůdka jihočeská s příchutí čokolády a oříšků byla výborná, snědla jsem ji samotnou, chuťově mne velmi překvapila, jak byla pěkně hutná. Takže ve výsledku mám z testování v lednici již jen Jihočeskou tradiční zakysanou smetanu a po všem ostatním se krásně zaprášilo. :-)

Ještě jednou bych moc chtěla poděkovat, že jsem se mohla zúčastnit takové akce. Recepty byly perfektní.

 
Zde je pro inspiraci recept na snídaňový mugcake

Vyzkoušeno: Tvarohový mugcake

Tip na zdravou snídani! Patří do vašeho jídelníčku mléčné výrobky? Dáváte je jako ingredience do pokrmů, které připravujete? Pak pro vás mámě několik vyzkoušených receptů, které jsme připravili a testovali na naší kulinářské akci se čtenářkami a s food blogerkami. Partnerem našeho vaření a pečení byla společnost Madeta, která nám dodala mléčné produkty pro testování. Přečtěte si a vyzkoušejte s námi tento skvělý recept a vaše snídaně bude zdravá, vyvážená a dodá vám energii na celé dopoledne. 

Tvarohový mugcake

Ingredience:

  •  1 vaničky Jihočeského tvarohu polotučného
  • 1 banán nebo jahody (borůvky)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  •  špetka skořice
  • 50 g ovesných vloček
  • ovoce a ořechy na ozdobu
  • 1 kelímek Jihočeského jogurtu Nature

Postup:

Do hrnečku (mističky) nasypeme ovesné vločky a pomačkáme s nimi banán. Přidáme tvaroh, vejce, med, skořici a vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto. Těsto v hrnečku zarovnáme a dáme do mikrovlnky na 3 minuty.

Vyklopíme z hrnečku (mističky), nazdobíme oblíbeným ovocem, ořechy a přelijeme Jihočeským jogurtem Nature a můžeme podávat.

Někdo může servírovat rovnou v hrnečku ;)

K této vydatné snídani se skvěle hodí sklenka Jihočeského zákysu.

Inspiraci najdete na www.madeta.cz.


Reklama