Vaření

Čtenářka CC: Fakt nevím, jak to ti frantíci s roštěnkou dokážou

I když čtenářka CC nepatří k těm, pro něž je vaření koníčkem, přece jen mívá čas od času chuť připravit nějaké překvapení. A vy se nechte překvapit, čím překvapí v příspěvku.

Rozhodně nepatřím k těm, pro něž je vaření koníčkem. Čas od času ale mívám potřebu připravit nějaké překvapení, což taky čas od času překvapením končí. Ještě hluboko za totáče jsme byli pozvaní na masové fondue. Byl to bezva společenský zážitek a já strašně moc chtěla mít tu úžasnou soupravu. Po roce 89 to byla jedna z prvních věcí, kterou jsem s velkým nadšením a za nemalé peníze koupila, ve francouzské kuchařce našla recept na přípravu a začala „tvořit“. Vyrobila jsem několik omáček, nakrájela dokonalý kus předepsané roštěnky a za velkého „promo“ posadila famílii ke krásně prostřenému stolu. Ačkoliv všechno bylo, jak má být, roštěnka ve žhavém oleji ztvrdla na kámen a byla naprosto nepoživatelná... za doprovodu jedovatých poznámek jsem potupně naházela zbývající maso do tlakového hrnce a teprve pak bylo jedlé. Dodnes pokaždé, když vytahuju soupravu zjistím, že jsem se snad před dvaceti lety postarala o zážitek opravdu nezapomenutelný. Od té doby používám jen svíčkovou nebo kuřecí :-) a fakt nevím, jak to ti frantíci s roštěnkou dokážou!

CC

_____________

Hezký příběh, děkuji. Já osobně nedám na tlakový hrnec dopustit. Je to skvělý vynález, který vše napraví - i ty podrážky))

Saša

Tématem dnešního dne 31. května je: Jídlo, na které nezapomenu

Pokud jste čerstvé nevěstinky, anebo bydlíte se svým přítelem jen krátce, možná si na své první uvařené jídlo ještě vzpomenete, ale my to téma malinko zpestříme i pro ty, co už mají první jídlo nějaký ten pátek za sebou, žijí ve společné domácnosti dlouho, ale také pro ty, které jsou třeba sami.

Napište nám - např.

  • Jaké jídlo máte nejraději
  • Jaké jídlo vaříte nejraději
  • Jaký máte největší zážitek z vaření
  • Co se vám kdy povedlo či nepovedlo
  • Zda vaříte lépe vy nebo váš partner
  • Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo u maminky
  • A nebo také jaké nejzajímavější jídlo jste ochutnaly v zahraničí

Napište prostě co chcete, nechci po vás konkrétní odpovědi, ale příběh, který se týká vaření a na který ráda vzpomenete. A můžete klidně přihodit i nějaký „netradiční“ recept, který se třeba u vás dědí po generace (můžete a nemusíte).

Pište na radakční e-mail: redakce@zena-in.cz

A protože věřím, že kuchařinek je nás velká spousta a veselých příběhů ještě víc, výherkyně budou tentokrát vylosovány dvě.

Jedna od nás dostane kuchařskou knihu: Labužníkovy historky (skvělá, také jsem ji četla a pobavila mě), a druhá obdrží dva elegantní šálky s podšálkem od firmy Tescoma.

 

kniha

salky

Hezký den s Ženou – in (a s vařečkou))

   
31.05.2011 - Příběhy - autor: Alexandra Stušková

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme