Reklama

A je to tady. K Silvestru patří nejen alkohol, ale také dobré jídlo, které pomůže jeho účinky mírnit. Připravte si pálivé dobroty, které budete moci zobat a po kterých Vám nebude na Nový rok těžko.

Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou

Počet porcí: 4

Crostini

Ingredience:

  • 4 plátky bagety nebo jiného italského chleba
  • Bertolli s máslem a olivovým olejem
  • 2 červené a 2 žluté papriky
  • sýr pecorino
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa aceto balsamico
  • 1 lžíce vody
  • ½ lžičky tmavého cukru
  • malá hrst čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Návod k přípravě:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Očištěné papriky pokrájíme na čtvrtky, pokapeme lžící oleje, lehce osolíme a promícháme. Pečeme na plechu slupkou nahoru do zhnědnutí a po vyjmutí dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Po vychladnutí oloupeme, nakrájíme a promícháme s marinádou.

Na tu smícháme 2 lžíce oleje s balzamikovým octem, vodou, cukrem, na plátky nakrájeným česnekem a chilli papričkou, solí, pepřem a na drobné kousky natrhanými lístky bazalky. Papriky necháme v ledničce marinovat alespoň hodinu, nejlépe přes noc. Vydrží takto ale až několik dní.

Před podáváním opečeme v předehřáté troubě nebo na pánvi plátky bagety dokřupava. Lehce vychladlé crostini potřeme Bertolli s máslem a olivovým olejem, libovolně navrstvíme marinovanou paprikou, hoblinkami pecorina a dozdobíme celými lístky bazalky.