Vaření

Creme de Cassis neboli rybízák

creme de cassis

1kg černého rybízu
1 lahev kvalitního červeného vína

na 1l tekutiny:
800 g cukru
400 ml vodky
100 ml rumu

Omytý rybíz rozmačkáme a zalijeme vínem. Necháme ho 24 hodin v chladu odpočívat. Potom přecedíme. K cezení jsem použila silonové punčochy, ustřihla jsem jednu „nohu“ a připevnila pro jistotu na síto. Směs nechejte překapat a pak mírně vymačkejte.

Tekutinu odměřte a pak dle toho, kolik naměříte, odvažte cukr. Dejte do vyššího hrnce a nechejte tekutinu spolu s cukrem přejít varem. Po vychladnutí vmíchejte lihoviny a naplňte do lahví.

Dobrou chuť přeje Beaute.

   
08.07.2011 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [2] hubajda [*]

    ten delavala kdysi moje babicka br dodnes se otrasa cela rodina

    superkarma: 0 21.12.2011, 21:52:26
  2. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 11.07.2011, 13:32:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme