Reklama

U kávy o kávě a kávovinách je kniha pro kávové znalce i běžné konzumenty. Seznámí vás s historií i současností pěstování kávovníku, zpracování kávových zrn a zasvětí do tajemství pražení. Autor Jozef Augustin je skutečným odborníkem na vše, co se týká kávy. Mimo jiné je zakládajícím členem Kávové asociace ČR a SR a jejím čestným členem.

Nedávno jsem si nechala v obchodě namlít kafe. Jeho opojná vůně ze mne udělala bod zájmu celého vagonu v metru. Kdybych nebyla zadaná, možná je to i dobrý způsob, jak se seznámit. Ano, myslím, že káva spojuje a že je vždy ku prospěchu věci dozvědět se o ní nějakou tu zajímavost od zdroje.  

U kávy o kávě a kávovinách

Když před patnácti lety poprvé vyšlo Povídání o kávě slovenského kávového znalce Jozefa Augustína, byl to pořádný ´poprask´. Kniha se rychle stala nezbytnou příručkou baristů, pražičů, studentů a milovníků vonícího moku. A jako mávnutím kouzelného proutku zmizela z pultů. Nakladatelství JOTA proto vyzvalo pana autora, aby se ke svému ´kávovému výzkumu´ vrátil a v těchto dnech vydává zbrusu nové, přepracované, aktualizované a bohatou obrazovou přílohou vybavené vydání, které rozhodně už teď aspiruje na titul ´kávová bible´. Věříme, že kniha U kávy o kávě a kávovinách bude ještě úspěšnější a oblíbenější, než její předchůdkyně. Zkrátka ´must have´ pro všechny kávomilce!“ říká o titulu jeho odpovědná redaktorka Gabriela Kostašová.

Podívejte se na ukázku z knihy. A dejte si k tomu nejlépe dobré kafe :-)