coko

Čokoláda, to je téma dnešního vydání magazínu Žena-in.cz. Není žádná cukrovinka na světě, která by se jí cokovyrovnala! Objevení čokolády považuji za zlomový okamžik lidstva. Vždyť se koukněte na jakýkoli cukrárenský výrobek - skoro všechny se snaží vůči této bohyni vymezit: „Nečokoládová cukrovinka!“ hlásá jeden škarohlídný obal, druhý se naopak chlubí: „Obsahuje pravé kakaové boby.“

A těch náhražek, které se lidé pokouší marně vymyslet... ach, jak jsme bláhoví.

KONEČNĚ SI TO VŠICHNI UVĚDOMME - ČOKOLÁDA JE NENAHRADILNÁ!!!

Tak a teď, když jsme si to ujasnili, vám poskytnu recept na moji nejoblíbenější.

Maminčina domácí čokoláda

  • cokoZtužený pokrmový tuk (250 g)
  • Cukr moučka (200 g)
  • Kakao (osmdesátiprocentní) nebo sušené mléko (250 g)

Můžete také přidat nasekané oříšky, kokos nebo jiné ingredience podle chuti.

Rozpustí se tuk, dá se do něj cukr a kakao (hnědá čokoláda), nebo sušené mléko (bílá čokoláda). V tuto chvíli také možno přimíchat ostatní ingredience, osobně bych doporučil buď čistou, nebo do hnědé přidat kokos. Když je vše hotové, lijeme do formiček vypláchnutých studenou vodou a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí vyklopíme a uskladníme v ledničce.

POZOR, EXTRA SLADKÉ A EXTRA NÁVYKOVÉ!

Téma dne: Čokoláda

Posílejte mi příběhy o vás a čokoládě! Zajímají mě...

  • Vaše čokoládové recepty.
  • Vaše zážitky s čokoládou (humorné, mlsavé, erotické, trpké).

Na obojí se těším v redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
Heslo: COKOLADA

Reklama