Zima si žádá pořádný přísun vitamínů. Proto vsaďte na přírodu a dopřejte si vitamínovou bombu v podobě zeleninového salátu. Uvidíte, že se budete cítit skvěle a chřipka se vám vyhne obloukem. Vyzkoušejte zdravý recept foodblogerky Šůšy.

Budeme potřebovat:

  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • 2 jablka
  • 120 g bílého řeckého jogurtu
  • 3-4 řapíky celeru
  • hroznové víno (nejlépe červené)
  • 1 lžíce jablečného balzamikového octa
  • citronová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • sůl

Postup:

cooking

cooking

Zelí nastrouháme pomocí food processoru nebo struhadla na tenké nudličky a vsypeme ho do větší mísy. Přidáme na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Do zelí vmícháme řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Salát ochutíme solí a před podáváním ho posypeme nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

Reklama