Víme, ve správném guláši má být maso. Pokud ale milujete zeleninu stejně jako blogerka Míša, jejíž recepty z blogu Cooking with Šůša už znáte i z naší rubriky vaření, zkuste si uvařit tenhle guláš neguláš. Je v něm spousta dobré zeleniny a jako přílohu si k němu můžete dát tmavý chleba nebo si ho sníst jen tak.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 4 velké brambory
  • 1 velká cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1/2 plechovky loupaných rajčat
  • 1 větší cibule
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • mletá sladká paprika, majoránka, drcený kmín
  • sůl, pepř
  • trocha mouky na zahuštění (použila jsem pohankovou)

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, brambory, papriku a orestujeme. Přisypeme sladkou papriku, majoránku, kmín a vmícháme loupaná rajčata. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec zahustíme guláš trochou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve vodě. Podáváme s krajícem chleba.

recept

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

Reklama