Vaření

Cooking with Šůša: Zeleninový guláš

Víme, ve správném guláši má být maso. Pokud ale milujete zeleninu stejně jako blogerka Míša, jejíž recepty z blogu Cooking with Šůša už znáte i z naší rubriky vaření, zkuste si uvařit tenhle guláš neguláš. Je v něm spousta dobré zeleniny a jako přílohu si k němu můžete dát tmavý chleba nebo si ho sníst jen tak.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 4 velké brambory
  • 1 velká cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1/2 plechovky loupaných rajčat
  • 1 větší cibule
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • mletá sladká paprika, majoránka, drcený kmín
  • sůl, pepř
  • trocha mouky na zahuštění (použila jsem pohankovou)

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, brambory, papriku a orestujeme. Přisypeme sladkou papriku, majoránku, kmín a vmícháme loupaná rajčata. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec zahustíme guláš trochou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve vodě. Podáváme s krajícem chleba.

recept

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

   
12.01.2015 - Zelenina - autor: (red)

Komentáře:

  1. [8] Kamila74 [*]

    Zajímavé a moc dobré. Tento recept pro mě není vesměs novinka. Dělám velice podobnýSml16 taky použávám Knorr... dělají i zeleninový bujon, který se sem skvěle hodí. Díky němu není třeba přidávat už tolik koření. Když dělám guláš se sojovými kostkami, tak přidávám jejich hovězí bujon a je to super.

    superkarma: 0 13.01.2015, 12:55:00
  2. [7] prototype [*]

    Když je to dobře ochucené, proč ne. Sml67

    superkarma: 0 12.01.2015, 22:45:06
  3. avatar
    [6] bonda [*]

    Zahušťuju tmavou Knorr zásmažkou, je granulovaná a krásně se rozvaří bez hrudek. Rajčata nebo kečup přidávám do každého guláše, bez jejich nakyslé chuti mi přijde každý guláš fádní.

    superkarma: 0 12.01.2015, 21:03:58
  4. [5] Dagee [*]

    Docela dobrý je i cizrnový guláš. Jsou tam skoro stejné ingredience plus ta cizrna.

    superkarma: 0 12.01.2015, 16:42:02
  5. [4] Rikina [*]

    Cože - 4 velké brambory a jednu velkou cuketu na dvě porce? Sml80 To je na kotel guláše, ne na dvě porce. Cuketový guláš jsem dělala poměrně často, dokud jsem měla chalupu, u ní zahradu a tam jedna z mála věcí, co vyrostlo, byly cukety. Obešla jsem se bez loupaných rajčat, zato jsem dávala víc papriky a cibule. Není to špatné, ale člověk spotřebuje strašně moc koření, aby to mělo nějakou chuť. Je to spíš nouzovka, když nic jiného není, a hlad je naopak veliký. Sml80

    superkarma: 1 12.01.2015, 09:53:21
  6. avatar
    [3] Šůša [*]

    gerda — #1 Já na zahušťování používám pohankovou mouku a tu je opravdu lepší předem rozmíchat ve vodě Sml67

    superkarma: 0 12.01.2015, 09:29:41
  7. avatar
    [2] vladka321 [*]

    Zeleninu mám ráda a tedy i tepelně opracované míchanice, nebo guláše - mňam Sml67

    superkarma: 0 12.01.2015, 08:18:42
  8. avatar
    [1] gerda [*]

    Taky mám ráda zeleninové míchanice, k této bych klidně přidala ještě i namočené sojové kostičky, vývar bych pak použila na zalití guláše. Ale určitě bych nezahušťovala zátřepkou (rozmíchaná mouka ve vodě). Je šikovnější dát mouku hned, při restování zeleniny. I to líp chutná.

    1. na komentář reaguje Šůša — #3
    superkarma: 0 12.01.2015, 06:14:04

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme