Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na tvarohovo-polentový koláč s jahodami.

Polenta. To je ale zvláštní název co? Někteří o ní možná slyšíte poprvé. O co tedy vlastně jde? Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Rozšířená je především v severní Itálii. Vyrábí se předvařením v páře, proto je zachována její přírodní chuť. U nás se nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta. Koupíte ji bez problémů v obchodě se zdravou výživou nebo v supermarketu. A dobrá zpráva pro celiaky. Je přirozeně bezlepková. S polentou nevařím určitě naposledy. Dají se z ní vykouzlit různé kaše, knedlíky nebo placky. Hodí se jako příloha k masu nebo zelenině. Další recepty z polenty třeba příště :-)

recept

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky instantní polenty
  • 2 vaničky polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 400 g jahod
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 hrnku medu
  • špetka soli

Postup: Polentu smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Do směsi přidáme polovinu jahod nakrájených na kousky. Vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a poklademe zbytkem jahod. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-35 minut.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

Reklama