Vaření

Cooking with Šůša: Tvarohovo-polentový koláč s jahodami

Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na tvarohovo-polentový koláč s jahodami.

Polenta. To je ale zvláštní název co? Někteří o ní možná slyšíte poprvé. O co tedy vlastně jde? Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Rozšířená je především v severní Itálii. Vyrábí se předvařením v páře, proto je zachována její přírodní chuť. U nás se nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta. Koupíte ji bez problémů v obchodě se zdravou výživou nebo v supermarketu. A dobrá zpráva pro celiaky. Je přirozeně bezlepková. S polentou nevařím určitě naposledy. Dají se z ní vykouzlit různé kaše, knedlíky nebo placky. Hodí se jako příloha k masu nebo zelenině. Další recepty z polenty třeba příště :-)

recept

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky instantní polenty
  • 2 vaničky polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 400 g jahod
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 hrnku medu
  • špetka soli

Postup: Polentu smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Do směsi přidáme polovinu jahod nakrájených na kousky. Vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a poklademe zbytkem jahod. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-35 minut.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

   
27.11.2014 - Mlsání - autor: (red)

Komentáře:

  1. [19] 1anicka [*]

    no tak to bych si nedala.vypadá to,jakoby ho už někdo pozřel.není nad sirové jahody-nepečený dortík

    superkarma: 0 27.11.2014, 22:04:39
  2. avatar
    [18] malvina [*]

    Jahůdky bych si dala radějí čerstvé.... pečené jahody mi moc nechutnají...

    superkarma: 0 27.11.2014, 19:47:45
  3. [17] PEPI11 [*]

    Od pohledu mne to vůbec neláká. Může to být ale dobré, tak pro sebe v soukromí. Pro návštěvu bych to určitě nepekla, Těch jahod je mi tam líto, jak píšou i jiné diskutérky, Taky bych si je raději dala jen tak s tvarohem.Sml80

    superkarma: 0 27.11.2014, 18:02:56
  4. avatar
    [16] gerda [*]

    Léthé — #15já mám stejně nejradši jahody s tvarohem jenom tak. Anebo když už, tak tvarohové knedlíky s jahodama. Dělávám kynuté, z tvarohového těsta.

    superkarma: 0 27.11.2014, 17:46:45
  5. avatar
    [15] Léthé [*]

    gerda — #13 kdepak....to je moc tuku. To já raději zůstanu u svých netučných muffínů.

    1. na komentář reaguje gerda — #16
    superkarma: 0 27.11.2014, 17:31:15
  6. avatar
    [14] 38riki [*]

    Sml67 dík za tip. Mám v mražáku plno zmrzlých jahod z léta a klasický piškot už nás nebaví..

    superkarma: 0 27.11.2014, 16:38:19
  7. avatar
    [13] gerda [*]

    Léthé — #11mno, to bych nedávala, chybí tam olej a vajíčka - ale klidně tam můžeš vrazit půlku máslaSml58 - no, a ta vajíčka, samozřejmě. Nebo...kokosový olej namísto másla, to je teď hit!

    1. na komentář reaguje Léthé — #15
    superkarma: 0 27.11.2014, 16:34:31
  8. [12] babcace [*]

    mnamSml54

    superkarma: 0 27.11.2014, 16:01:20
  9. avatar
    [11] Léthé [*]

    gerda — #10 majonézu neeeSml23..vymysli náhradu. Nešlo by dát místo majonézy podmáslí ?

    1. na komentář reaguje gerda — #13
    superkarma: 0 27.11.2014, 15:42:52
  10. avatar
    [10] gerda [*]

    Léthé — #9Pokrájej jabka, zasyp je kukuřičným šrotem s majonézou (vylepšení - olej + vajíčka), pokap medem, vstrč do trouby a udělej z toho recept na ženu in. Sml57

    1. na komentář reaguje Léthé — #11
    superkarma: 1 27.11.2014, 15:30:02
  11. avatar
    [9] Léthé [*]

    Tak já vítám vše kde není lepek.Sml67 Jenže já nemohu ani ty jahodySml52Sml52Sml52 Takže je nahradím s jiný ovocem.

    1. na komentář reaguje gerda — #10
    superkarma: 0 27.11.2014, 15:20:08
  12. avatar
    [8] gerda [*]

    Šůša — #7no, každý máme jiné chutě. Jen si myslím, že ovoce, pokud to jde, se má podávat syrové a takhle kazit jahody by mi přišlo škoda. Navíc, když je dávno po jejich sezoně.Sml58 Pochybuju, že se teď doma válejí koše nasbíraných jahod a člověk už neví, co by z nich udělalSml52 S kukuřicí, pokud není možné jíst nedietně, je to pravda. Je to náhražka a jako takovou ji v receptu chápu.

    superkarma: 0 27.11.2014, 15:01:58
  13. avatar
    [7] Šůša [*]

    gerda — #1 Klasický piškot umí upéct každý a takový zákusek seženete na každém rohu. Recept je hlavně pro ty, kteří si chtějí jídelníček zpestřit něčím novým anebo pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou, nebo nechtějí konzumovat klasickou mouku Sml66

    1. na komentář reaguje gerda — #8
    superkarma: 1 27.11.2014, 14:57:09
  14. [6] Klára Křížová [*]

    Mě to přijde jako zajímavá kombinace, polentu mám ráda.

    superkarma: 0 27.11.2014, 12:04:42
  15. avatar
    [5] marianaant [*]

    Jak vidím tento název nebo nápis tak už to dál nečtu

    Cooking with Šůša:

    superkarma: 0 27.11.2014, 11:52:57
  16. [4] kantor10 [*]

    já bych si ho dal

    superkarma: 0 27.11.2014, 09:57:17
  17. [3] magic11 [*]

    hmm, neláká Sml23Sml15

    superkarma: 0 27.11.2014, 08:04:18
  18. avatar
    [2] buldok [*]

    Jahody mám velice ráda, takže určitě by mi koláč moc chutnal.

    superkarma: 1 27.11.2014, 07:50:06
  19. avatar
    [1] gerda [*]

    Jahody s kukuřicí? Tak na to bych teda chuť nemělaSml23. Klasický piškot, na upečený tvarohový krém, navrch jahody...přece si nebudu kazit takovou dobrotu a dělat z jahod maglajz.Sml30

    1. na komentář reaguje Šůša — #7
    superkarma: 1 27.11.2014, 05:55:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme