Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na tvarohové knedlíky s jahodovo-mátovou omáčkou. Sezona jahod se přece právě rozjíždí!

Tenhle recept na tvarohové knedlíky je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý. Během chviličky si připravíte dokonalý oběd nebo skvělý dezert. Není nic lepšího než spojení tvarohu, jahod a máty. No řekněte, není to dokonalost sama?

Jahody

Budeme potřebovat (cca na 13 knedlíků):

  • 250 g farmářského tvarohu (nejlépe polotučný, ale ne z vaničky)
  • 1 vejce
  • pohanková mouka
  • špetka soli
  • jahody
  • máta
  • med

Postup: V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku. Množství mouky záleží na konzistenci tvarohu. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce. Z těsta pak tvoříme malé knedlíčky. Hotové knedlíčky pak vhodíme do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Na povrchu je nechte plavat ještě nějakou dobu a raději zkuste vytáhnout jeden, rozřízněte ho a podívejte se, zda je opravdu hotový. Uvařené knedlíky pak přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod, máty a medu.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

Reklama