Reklama

Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na polentovo-cizrnové krekry.

Určitě to všichni znáte. Máte chuť na něco slaného k zakousnutí, ale nechcete mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého. Před očima vidíte balíček chipsů, který jste si schovali do spíže pro případ nouze. Jistě, jednodušší by bylo zajít si pro ty brambůrky a spořádat je u televize na posezení :-D Pokud si ale dáte trošku práce a upečete si vlastní domácí krekry, uvidíte, že už nebudete chtít žádné jiné. :-)

krekry

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky cizrnové mouky
  • 1 hrnek instantní polenty
  • olivový olej
  • 1 hrnek studené vody
  • sůl

Postup: Ve větší míse smíchejte mouku, polentu a vodu. Vše osolte a pomocí rukou zpracujte těsto. Pokud je těsto moc lepkavé, přidejte ještě trochu mouky. Vál, na kterém budete těsto zpracovávat posypte také moukou a pomoučete si i váleček. Pomocí něho vyválejte tenký plát. Z těsta pak vykrajujeme tvary, jaké se nám budou zrovna líbit. Krekry poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřete trochou olivového oleje, aby se Vám sušenky nepřipálily. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10-15 minut. Doporučuji podávat s jogurtovo-česnekovým dipem. :-)

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také: