Vaření

Cooking with Šůša: Polentovo-cizrnové krekry

Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na polentovo-cizrnové krekry.

Určitě to všichni znáte. Máte chuť na něco slaného k zakousnutí, ale nechcete mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého. Před očima vidíte balíček chipsů, který jste si schovali do spíže pro případ nouze. Jistě, jednodušší by bylo zajít si pro ty brambůrky a spořádat je u televize na posezení :-D Pokud si ale dáte trošku práce a upečete si vlastní domácí krekry, uvidíte, že už nebudete chtít žádné jiné. :-)

krekry

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky cizrnové mouky
  • 1 hrnek instantní polenty
  • olivový olej
  • 1 hrnek studené vody
  • sůl

Postup: Ve větší míse smíchejte mouku, polentu a vodu. Vše osolte a pomocí rukou zpracujte těsto. Pokud je těsto moc lepkavé, přidejte ještě trochu mouky. Vál, na kterém budete těsto zpracovávat posypte také moukou a pomoučete si i váleček. Pomocí něho vyválejte tenký plát. Z těsta pak vykrajujeme tvary, jaké se nám budou zrovna líbit. Krekry poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřete trochou olivového oleje, aby se Vám sušenky nepřipálily. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10-15 minut. Doporučuji podávat s jogurtovo-česnekovým dipem. :-)

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

   
04.12.2014 - Slané pečení - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [8] Šůša [*]

    margot — #7 formičky jsem koupila v OBI :-)

    superkarma: 0 09.12.2014, 12:04:32
  2. avatar
    [7] margot [*]

    formička se mi moc líbí, nedáte mi typ, kde ji sehnat? zkoušela jsem trochu pogooglit, ale asi nemám moc objevný denSml80

    1. na komentář reaguje Šůša — #8
    superkarma: 0 04.12.2014, 22:15:48
  3. avatar
    [6] gerda [*]

    Šůša — #4aha, tak jako neutrální doplněk to bude fajn. Na fotce vypadají hezky, povedly se krásně tvarově.

    superkarma: 0 04.12.2014, 12:05:10
  4. avatar
    [5] řeřicha [*]

    Tak touto formičkou jsem dělala perníčky Sml16

    superkarma: 0 04.12.2014, 09:40:39
  5. avatar
    [4] Šůša [*]

    gerda — #1 Příchuť tam není záměrně, protože krekry doporučuji podávat s nějakým chuťově výrazným dipem (třeba zrovna ten česnekový), který sušenky hezky doplní. Ale fantazii se meze nekladou a klidně si do těsta můžete přisypat, co budete chtít Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 0 04.12.2014, 09:38:37
  6. avatar
    [3] buldok [*]

    Vypadají hezky.

    superkarma: 0 04.12.2014, 07:00:06
  7. [2] theplana [*]

    Vypadají úžasně, koukám, že by šly i jako dekorace Sml67

    superkarma: 0 04.12.2014, 06:57:02
  8. avatar
    [1] gerda [*]

    a vůbec žádná příchuť, krom soli?Sml80

    1. na komentář reaguje Šůša — #4
    superkarma: 0 04.12.2014, 05:20:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme