Vaření

Cooking with Šůša: Omáčka z červené řepy se sýrem a ořechy

Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentorkát na omáčku z červené řepy.

A zase ta řepa! Minule jsem pekla dortík (zde) a dnes to bude omáčka. Předem bych chtěla upozornit, že tento recept je pouze pro opravdové milovníky červené řepy. A jakkoliv se může zdát omáčka na první pohled děsivá, při ochutnání nebudete chtít nikdy přestat.

omáčka

Budeme potřebovat:

  • 2 menší červené řepy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • niva
  • hrst vlašských ořechů
  • těstoviny
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve si uvaříme červenou řepu. Jakmile je řepa měkká, necháme ji vychladnout a poté ji oloupeme. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku. Řepu nakrájíme na menší kousky a spolu s osmaženou cibulkou ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Omáčku vlijeme do hrnce, zjemníme jogurtem, ochutíme solí, pepřem a prohřejeme. Nyní už jen stačí uvařit si k omáčce těstoviny, posypat sýrem a vlašskými ořechy.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

   
06.11.2014 - Sezona - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [28] vladka321 [*]

    Šůša — #27Sml67, bylo to skvělé.

    superkarma: 0 06.11.2014, 22:09:14
  2. avatar
    [27] Šůša [*]

    vladka321 — #24 To jsem ráda, že jsem Vás inspirovala Sml16

    1. na komentář reaguje vladka321 — #28
    superkarma: 0 06.11.2014, 21:42:00
  3. avatar
    [26] vladka321 [*]

    gerda — #25Je to opravdu dobré, vyzkoušejte a pochutnejte si Sml16.

    superkarma: 0 06.11.2014, 19:29:14
  4. avatar
    [25] gerda [*]

    vladka321 — #24a já děkuju za vyzkoušení, tohle teda zkusím taky, trošku to pozměním, ale základ nechám tak.

    1. na komentář reaguje vladka321 — #26
    superkarma: 0 06.11.2014, 18:52:12
  5. avatar
    [24] vladka321 [*]

    Tak jsme dnes měli večeři inspirovanou právě tímto receptem. Nemixovala jsem, poněvadž se to rodině nelíbilo (myslím ta konzistence). Ale na cibulce jsem ještě orestovala nakrájenou řepu na kostičky, osolila, opepřila a bez jogurtu podávala na těstovinovém základě. Posypala jsem to opraženým sojovým masem a nivou a bez ořechů podávala. A opět si rodinka přidávala a shodou okolností i návštěva přijela a ochutnala. Hodnocení bylo příznivé. Děkuji za inspiraci Sml67.

    1. na komentář reaguje gerda — #25
    2. na komentář reaguje Šůša — #27
    superkarma: 0 06.11.2014, 18:45:29
  6. [23] tauta1 [*]

    Tak už vím, co bude zítra k obědu.

    superkarma: 0 06.11.2014, 17:50:07
  7. [22] hanína [*]

    řepu i sýr mám ráda, ale v kombinaci s těstovinami na to chuť nemámSml80

    superkarma: 0 06.11.2014, 13:11:24
  8. [21] kimil [*]

    Tak nevím, řepu mám ráda, nivu také, ale nějak mě to neláká

    superkarma: 0 06.11.2014, 12:18:46
  9. [20] Bucík [*]

    Zajímavé, ale zas takový experimentátor nejsem.

    superkarma: 1 06.11.2014, 12:12:40
  10. avatar
    [19] Hanula [*]

    Hanula — #18 chybule .... mě .....Sml68

    superkarma: 0 06.11.2014, 12:01:54
  11. avatar
    [18] Hanula [*]

    Sml16mně láká celý recept -vyzkouším...

    1. na komentář reaguje Hanula — #19
    superkarma: 0 06.11.2014, 12:01:29
  12. [17] Madiva33 [*]

    Červenou řepu mám moc ráda, ale tahle kombinace mě nelákáSml23.

    superkarma: 0 06.11.2014, 11:59:29
  13. avatar
    [16] Kadla [*]

    Řepu miluju, ale tu nivu a ořechy bych vynechala.... Hlavně tu nivu, mám na ni alergii a ke všemu mi ani nechutná.

    superkarma: 0 06.11.2014, 11:57:43
  14. [15] Klára Křížová [*]

    Šůša — #13Experimenty posouvají kupředu. Sml67

    superkarma: 0 06.11.2014, 11:52:26
  15. avatar
    [14] vladka321 [*]

    Červenou řepu mám moc ráda. Letos jsem jí vypěstovala opravdu až moc a dokonce i pruhovanou, tak jsem ráda za recept. Není těžký a vypadá zajímavě, možná ještě dnes vyzkouším, patrně však s lískovými oříšky.

    superkarma: 0 06.11.2014, 11:07:51
  16. avatar
    [13] Šůša [*]

    Já vím, já vím ... je to trošku netradiční recept, ale baví mě experimentovat Sml30 A je tam v úvodu ještě odkaz na dortík z červené řepy. Můj taťka, odpůrce veškeré zeleniny mi řekl, že je to snad to nejlepší, co kdy jedl .. a to fakt nekecám Sml16

    1. na komentář reaguje Klára Křížová — #15
    superkarma: 0 06.11.2014, 11:04:53
  17. avatar
    [12] ekleinovka [*]

    Tak tohle bych si dala, jen ořechy bych vyměnila za kešu - na ty totiž nemám alergiiSml16

    superkarma: 0 06.11.2014, 10:07:04
  18. avatar
    [11] Altamora [*]

    Maria28 — #3Tohle nechápu. Proč se ofrňovali nad řepou, když jim chutnala. Pochopila bych, kdyby měli námitky, že jim chutnalo kočičí maso nebo střevlíci, ale řepa? Takovým lidem bych příště nabídla suchý rohlík, když jsou tak konzervativní.

    superkarma: 1 06.11.2014, 10:00:22
  19. avatar
    [10] Altamora [*]

    Slovní spojení Cooking with Šůša mi připomíná chozrasčot a kolchoz. Co už ale, asi je to coolSml57. Recept ale vyzkouším, na čevenou řepu mám občas chuť, pokud z ní není zavařený salát.

    superkarma: 1 06.11.2014, 09:57:43
  20. avatar
    [9] Májík [*]

    Tak do toho bych šla s chutí, řepu jsem si zamilovala, jím jí poměrně často. A barva mně ani moc nepřekvapila, před pár dny jsem si k večeři udělala salát z uvařené nastrouhané řepy a jak jsem tam přidala trochu majolky, tak to taky tak pěkně zesvětlalo Sml30

    superkarma: 0 06.11.2014, 09:28:02
  21. avatar
    [8] Léthé [*]

    Červenu řepu mám moc ráda. Jídlo vypadá pro mě fakt lákavě, miluji barvičky ne jen ve svém bytě, ale i na talíři? Sml30 Já bych ale pro sebe vynechala nivu a ořechy.

    superkarma: 0 06.11.2014, 08:45:52
  22. [7] magic11 [*]

    dělala jsem podobnou pomazánku, barva odpudivá, chuť vynikající Sml80

    superkarma: 0 06.11.2014, 08:35:25
  23. avatar
    [6] Milicent [*]

    ..řepu miluju, saláty a hlavně nakládanou..ale nevím, jestli bych do tohohle šla...Sml16

    superkarma: 0 06.11.2014, 07:37:12
  24. [5] DCOlga [*]

    Řepu nejím a jak koukám, tak ani jeden recept od Šůši mně nezaujal.

    superkarma: 0 06.11.2014, 07:29:41
  25. avatar
    [4] gerda [*]

    Maria28 — #3na řepě mně vadí jediné: že šíleně barví a musí se jíst se zvýšenou opatrností.

    superkarma: 0 06.11.2014, 06:49:16
  26. [3] Maria28 [*]

    Může to být dobré, ale ta barva je opravdu děsivá. Kdysi jsem dělala pomazánku na chlebíčky z červené řepy, návštěvě se dělaly boule za ušima, ale jen do doby, než jsem řekla, z čeho to je.

    1. na komentář reaguje gerda — #4
    2. na komentář reaguje Altamora — #11
    superkarma: 0 06.11.2014, 06:46:59
  27. avatar
    [2] gerda [*]

    Řepu jsme po týdnu dojedli, já vždycky udělám obří mísu salátu z ní, ten dám v zavařovačkách do ledničky a mám vystaráno. Tohle je hodně velký experiment pro milovníky klasických chutí, ale určitě je to zdravé a klidně bych ochutnala.

    superkarma: 0 06.11.2014, 06:03:00
  28. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Tak repu taky nejim.Sml54

    superkarma: 0 06.11.2014, 03:10:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme