Kdysi jsem nesnášela kapustu. Mám ji spojenou se školní jídelnou, kde chutnala hrozně. Rozhodla jsem se jí dát ještě jednu šanci a připravila jednoduché kapustičky na másle. Takto upravená kapusta mi zachutnala natolik, že jsem ji zařadila mezi svou oblíbenou zeleninu. Chuť nesolených arašídů s kapustičkami hezky ladí a vy si tak připravíte jednoduchý oběd nebo večeři.

kapusticky by Susa

Budeme potřebovat (na 2 porce): 

  • 300 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce přepuštěného másla (používám České Ghíčko)
  • 2 menší mrkve
  • 1 velká červená paprika
  • jarní cibulka
  • hrst nesolených arašídů
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

kapusticky

Postup: 

Růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrojíme napůl. V hluboké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme kapustu. Necháme ji restovat cca 10 minut do zhnědnutí. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, proužky červené papriky a jarní cibulku. Vše pořádně promícháme, aby se zelenina v másle hezky obalila. Restujeme dalších 10 minut, dokud nebude zelenina měkká. Nakonec vmícháme nesolené arašídy, ochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a můžeme podávat. 

Dobrou chuť :-)

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

Ráda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

Reklama