Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na batátovou polévku!

Dámy a pánové pozor, toto je moje batátová premiéra. Nikdy jsem je totiž nejedla a zjistila jsem, že jsem o hodně přišla. Pokud jste se s batáty setkali poprvé jako já, doporučuji přečíst si o nich pár zajímavých informací. Tak tedy. Batáty jsou plodem rostliny, která se nazývá Povijnice batátová. Původně pochází z Ameriky, ale s našimi brambory nemají nic společného. Existují dva druhy červené a žluté. S těmi červenými se v obchodech setkáte častěji a jsou také vhodnější na vaření. A co na to Šůša? Mě batáty chutnaly trošku jako mrkev. Polévkou jsem byla příjemně překvapená. Ještě jsem do ní rozdrobila slaný sýr feta, který je trochu podobný kozímu sýru a s ním je polívečka opravdu výbornááá :-)

polévkaBudeme potřebovat:

  • 1 velký sladký brambor
  • 2 větší mrkve
  • kousek zázvoru
  • 1 červenou cibuli
  • kousek sýru feta
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

Cibuli, mrkev, brambory a zázvor si nakrájíme na kostičky a opékáme chvilku na oleji. Poté zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme, ozdobíme sýrem feta, případně čerstvými bylinkami a podáváme.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

Reklama