Ve spolupráci se čtenářkou a foodblogerkou Míšou uveřejňujeme jeden z jejích receptů, tentokrát na jablkovo-hruškový quinoa dezert.

Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský, svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel. Já jsem pro dnešek zvolila quinou na sladko a chystám se i na slanou variantu. V běžných supermarketech jsem na ni ještě nenarazila, ale spolehlivě ji seženete v každé prodejně zdravé výživy.

ham

Budeme potřebovat:

  • 1 hrnek quinoi v suchém stavu
  • 2 vejce
  • 2 jablka, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
  • 1 hruška, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 2 hrnky vanilkového sojového mléka (může být i klasické polotučné)
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 hrnku nasekaných mandlí
  • kousek másla na vymazání 

Postup:

V misce si smícháme suchou quinou s kořením. Poté ji nasypeme do máslem vymazané formy. Tuto spodní vrstvu poklademe nastrouhaným ovocem a rozinkami. Ve stejné misce smícháme vejce, mléko, med a metličkou vše rozšleháme. Touto směsí zalijeme quinou i ovoce a lehce promícháme, aby se tekutá vrstva vsákla. Na závěr vše posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.

Doporučujeme navštívit stránky naší čtenářky Míši - foodblog www.cookingwithsusa.blogspot.cz, odkud pochází i náš dnešní recept.

Čtěte také:

Reklama