Vaření

Cooking with Šůša: Brokolicovo-parmezánové kuličky

Že je brokolice nudná a nechutná zelenina? Blogerka Šůša vás dnes přesvědčí, že to tak rozhodně není. Spousta lidí nemá brokolici rádo pro její výrazně zelenou barvu a chuť. Tyto brokolicovo-parmezánové kuličky rozhodně zachutnají i největším odpůrcům zeleniny. Hodí se k nim jakýkoliv jogurtový dip nebo je můžete ujídat jen tak. A pokud je připravíte místo jednohubek na party, rozhodně jimi oslníte každou návštěvu.

Budeme potřebovat (na cca 16 kuliček):

kuličky

  • 1 menší brokolice
  • 1/2 hrnku rozmixovaných mandlí
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu (nebo sýru Gran Moravia)
  • 2 vejce
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • sůl, mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

kuličky

Brokolici očistíme a rozebereme ji na růžičky. Ty pak vložíme do food processoru (kuchyňského robotu) a vše rozmixujeme. Rozmixovanou brokolici vsypeme do mísy a přidáme všechny ostatní ingredience kromě olivového oleje. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily. Na plech položíme pečící papír a potřeme ho trochou olivového oleje. Ze směsi pak tvoříme pomocí rukou kuličky a klademe je vedle sebe na plech. Kuličky pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20-25 minut. Podáváme s jogurtovým dipem nebo jen tak samotné.

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

   
18.02.2016 - Zelenina - autor: Vendula Kubalíková

Komentáře:

  1. avatar
    [12] paníliška [*]

    Tohle se mi moc líbí. Sml67

    superkarma: 0 18.02.2016, 15:35:51
  2. [11] žehlička [*]

    Z tohoto receptu mě nejvíce zaujal food processor.....

    Autorka neovládá češtinu? Nebo potřebuje být za každou cenu světová?

    superkarma: 3 18.02.2016, 15:33:54
  3. [10] Pavla_b [*]

    Já lenoch bych místo patlání kuliček brokolici zapekla se směsí ze zmíněných surovin Sml30

    superkarma: 1 18.02.2016, 11:14:25
  4. [9] bobulebob [*]

    Sml67

    superkarma: 0 18.02.2016, 11:04:19
  5. avatar
    [8] Eliana [*]

    Mňamkózně to vypadá!Sml16

    superkarma: 0 18.02.2016, 10:43:40
  6. [7] Petra76 [*]

    Vyzkoušeno, doporučuji, je to dobrota Sml30!

    superkarma: 0 18.02.2016, 09:41:03
  7. [6] bobani [*]

    Sml67

    superkarma: 0 18.02.2016, 09:25:00
  8. [5] Darmovzalova [*]

    může to být dobré .

    superkarma: 0 18.02.2016, 07:49:46
  9. avatar
    [4] gerda [*]

    To jsem celá já....nedočetlaSml52. Takže se to ještě vstrčí do trouby...no, já bych teda v tom případě brokolici uvařila do měkka, v míse rozmačkala, ostatní přidala a kuličky by byly i bez pečení, ne?Sml80 Zdá se mi to zbytečně složité. Mandle jsou nejdražší složka receptu a dostanou se koupit i mleté.

    superkarma: 0 18.02.2016, 06:27:48
  10. avatar
    [3] gerda [*]

    Může to být velmi dobré. Brokolici bych ale aspoň spařila, syrovou bych jíst nechtěla. Syrovou ustrouhanou dávám do placiček se sýrem, které pak smažím. Nepotřebuju ani žádný robot nebo mixér - jde docela pohodlně strouhat na obyčejném struhadle.Sml16

    superkarma: 0 18.02.2016, 06:25:12
  11. avatar
    [2] Dudlajlama [*]

    Zni to vyborne, zkusim.

    superkarma: 0 18.02.2016, 04:04:04
  12. [1] manislava [*]

    Sml67

    superkarma: 0 18.02.2016, 03:51:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme