Reklama

Že je brokolice nudná a nechutná zelenina? Blogerka Šůša vás dnes přesvědčí, že to tak rozhodně není. Spousta lidí nemá brokolici rádo pro její výrazně zelenou barvu a chuť. Tyto brokolicovo-parmezánové kuličky rozhodně zachutnají i největším odpůrcům zeleniny. Hodí se k nim jakýkoliv jogurtový dip nebo je můžete ujídat jen tak. A pokud je připravíte místo jednohubek na party, rozhodně jimi oslníte každou návštěvu.

Budeme potřebovat (na cca 16 kuliček):

kuličky

  • 1 menší brokolice
  • 1/2 hrnku rozmixovaných mandlí
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu (nebo sýru Gran Moravia)
  • 2 vejce
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • sůl, mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

kuličky

Brokolici očistíme a rozebereme ji na růžičky. Ty pak vložíme do food processoru (kuchyňského robotu) a vše rozmixujeme. Rozmixovanou brokolici vsypeme do mísy a přidáme všechny ostatní ingredience kromě olivového oleje. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily. Na plech položíme pečící papír a potřeme ho trochou olivového oleje. Ze směsi pak tvoříme pomocí rukou kuličky a klademe je vedle sebe na plech. Kuličky pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20-25 minut. Podáváme s jogurtovým dipem nebo jen tak samotné.

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši: