Vaření

Cooking with Šůša: Ananasovo-limetková zmrzlina

zmrzlina

Léto je v plném proudu, a proto je na čase vyrobit si domácí zmrzlinu. Recept je velmi jednoduchý a zvládnete ho připravit během pár minut. Ananas a limetka se k sobě báječně hodí a ve spojení s mátou je zmrzlina chuťově dokonalá.

Budeme potřebovat:

  • 1 středně velký ananas
  • 1 limetka
  • hrst čerstvé máty

Postup:

zmrzlina

zmrzlina

zmrzlina

Ananas oloupejte a nakrájejte ho na menší kostičky. Ananasové kostičky přendejte do uzavíratelné misky, vložte ji do mrazáku a nechte ji tam nejlépe přes noc. Druhý den vhoďte zmrzlý ananas do food processoru nebo mixéru, přidejte šťávu z jedné limetky, hrst máty a vše rozmixujte. Hotovou zmrzlinu naservírujte do misek, ozdobte snítkou máty a podávejte.

Cookin with ŠůšaKdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

Ráda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

knedlíky

lívanečky

   
10.08.2017 - Mlsání - autor: Cooking wit Šůša

Komentáře:

  1. avatar
    [9] bleblemcy [*]

    Ono by to mohlo být i dobré, ale přiznám se, že mě od čtení Vaření se Šůšou odrazuje ten „amerikánský“ název a k tomu i přezdívka aoutorky. Takové „Vaření s Michalou“ by mi bylo mnohem sympatičtější. To už by, ale nebylo tolik in a cool. Ta nešťastná přezdívka Šůša ( pardon dnes se vlastně musí říkat nick a ne česky přezdívka ) mi evokuje dětské vyjádření pro to co zůstalo v nočníku: „mami koukej to je, ale veliká šíša.“

    Sypu si hlavu popelem. Kaju se za své upřímné vyjádření myšlenek, ale už mi to prostě nedalo a musela jsem.

    superkarma: 2 10.08.2017, 17:12:13
  2. avatar
    [8] kobližka [*]

    gerda — #6 Vidíš,holka jedna šikovná - a nápad je na světě.Když už nemůžeme psát články a vkládat fotky,dáme odkaz,který řekne víc,než,než je psáno Sml59

    superkarma: 0 10.08.2017, 16:14:48
  3. [7] babinka [*]

    raději mám kupovanou...Sml59

    superkarma: 0 10.08.2017, 16:12:06
  4. avatar
    [6] gerda [*]

    Jestli si o zmrzlině chcete přečíst něco opravdu dobrého a přínosného, tak je to tady. Článek mě opravdu potěši, co je tam zajímavostí - rozhovor s naším zmrzlinářem.

    Čtenáři sobě!Sml30

    1. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 2 10.08.2017, 11:13:31
  5. [5] Wally [*]

    To musí být kyselý. A když si představím ty "fousy" z ananasu tak zmrzlinou bych to fakt nenazývala.

    superkarma: 1 10.08.2017, 11:07:12
  6. avatar
    [4] kobližka [*]

    Nu,taky mi přijde,že zmrzlina je přece jenom něco jiného než rozmixované ovoce,navíc dosti hrubě namixované.Takže,tohle fakt ne Sml23

    superkarma: 1 10.08.2017, 10:45:48
  7. avatar
    [3] gerda [*]

    To asi ale zmrzlina není, když to není hladké? Prostě rozmixovaný mražený ananas.Sml80

    superkarma: 1 10.08.2017, 09:46:40
  8. [2] bobani [*]

    zmrzlinu udělám

    superkarma: 0 10.08.2017, 09:29:46
  9. [1] MARIE MATEJKOVA [*]

    Musí být výborná. Zkusím Sml59

    superkarma: 0 10.08.2017, 09:18:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme