čokoládový mousse

Výborný francouzský dezert jsem poprvé vyzkoušela před pár dny. Kamarádka Petra, jedna z nejvášnivějších kuchařek, které znám, připravovala mousse se zkaramelizovanými fíky. Výborná kombinace! Vyzkoušet můžete také jiné ovoce, skvělá kombinace je třeba s pomerančem či jahodami.

Suroviny

4 vejce
150 g cukru moučka
150 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
150 g měkkého másla

Postup

Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny. Mísu s touto pěnou dáme do volní lázně a zahříváme tak dlouho, až je směs teplá. Přendáme do studené vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud směs nezpění.

Rozpustíme si čokoládu s máslem a opatrně vmícháme do připravené napěněné žloutkové směsi.

Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha a vmícháme do směsi. Mousse nalijeme do připravených misek či talířků a necháme v lednici vychladnout.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama