čokoládový moučník

Opalovat se v říjnu na terase. To je tak příjemné! Ale krásné dny mají skončit a plíží se k nám klasický podzim. Studený, upršený, zamračený. Oslaďte si s námi nadcházející pošmourné dny a dobijte si baterky čokoládovým moučníkem.

Suroviny

150 g hladké mouky
125 g másla
200 g tmavé čokolády s vysokým podílem kakaa
3 vejce
280 g hnědého cukru
3 lžíce kakaa
1/3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu

Postup

Připravíme si pekáč, který vymažeme tukem a vysypeme moukou. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu, do které postupně přidáváme máslo a kakao. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
V míse vymícháme metličkou (nebo šlehačem) vejce, cukr a vanilkový extrakt. Šleháme až do rozpuštění cukru. Do té doby nám stihne vychladnout čokoládová směs, kterou do sladké vajíčkové směsi přelijeme. Opět důkladně promícháme.
Nakonec postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a dáváme pozor, aby nám v těstě nevznikly hrudky.
Připravené těsto nalijeme do pekáče.
Pečeme asi 25 až 30 minut. Těsto by uvnitř mělo zůstat vlhké, ne suché!

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama