Letošní první Čokoládový ateliér ORION, v konceptu čokoládové zahrady, nabídne návštěvníkům možnost vytvořit si vlastní čokoládu, nabídne čokoládové pralinky ve tvaru květu či ochutnávku delikátní čokoládové pěny.

Své dveře otevírá: 13.–14. února v pražském hotelu Smetana, Karoliny Světlé 34, 110 00 Praha 1.

„Nová hořká receptura 68% kakaa specifická svou intenzivní a vyváženou chutí a jemnou konzistencí si velmi rychle získala oblibu milovníků kvalitní čokolády. A právě ji dáme ochutnat návštěvníkům Čokoládového ateliéru ORION. Čokolády ORION vyrábíme v olomouckém závodě  a ladíme je podle našich chuťových preferencí již více než 120 let,“ uvádí Lucie Klusáková, manažerka projektu Čokoládového ateliéru ORION.

Značka ORION je již více než 120 let spjata s naší zemí. Dodnes se vyrábí v továrně ZORA v Olomouci, kde pod rukama českých mistrů čokolády vzniká celé portfolio tabulkových čokolád i tyčinek. Se značkou se pojí významné osobnosti. Jednou z nich je i tvůrce hvězdy v logu – prvorepublikový malíř Zdenek Rykr. Unikátní obaly pro tabulkové čokolády v ateliéru budou pro velký úspěch znovu inspirovány právě jeho tvorbou pro značku ORION.


Průvodcem v čokoládové zahradě ORION bude přední český čokolatiér Martin Pokorný.

120 let s námi

Čokolády ORION mají velmi bohatou historii, která začala již v roce 1891 se vznikem dílny na turecký med na pražských Královských Vinohradech. Manželé Maršnerovi si zde založili živnost na výrobu orientálských cukrovinek, kterou později přestěhovali do nové továrny, kde započalo dlouhodobé budování pozdější továrny ORION. V roce 1896 zde zahájili výrobu čokolády, jejíž oblíbenost na počátku 20. století značně rostla. O několik let později byla Františkem Maršnerem zaregistrována značka ORION pro čokoládu unikátní kvality. Klasická čtyřcípá hvězda, která je tradičním logem čokolády ORION, se poprvé objevila v roce 1924 a jejím autorem je Zdenek Rykr, který v průběhu dvou desetiletí vytvořil design stovek obalů a reklamních plakátů.

Udržitelné a lokální zdroje

Čokoládu ORION vyrábíme převážně z udržitelně získaných a lokálních ingrediencí. Až 80 % mléka pochází výhradně od českých a slovenských výrobců a 85 % cukru je českého původu.

Více než 30 % kakaa, které zpracovává olomoucký závod ZORA je získáno v rámci programu Nestlé Cocoa Plan a certifikováno v sytému UTZ. Nestlé Cocoa Plan, vyvinutý ve spolupráci s ICI (International Cocoa Initiative), pomáhá zlepšit životy zemědělců z Pobřeží slonoviny, zvýšit kvalitu jejich výrobků a zamezit dětské práci. Na cestu za odstraněním dětské práce se Nestlé vydalo v roce 2011. Nestlé u svých dodavatelů dosáhlo snížení dětské práce o více než 50 %.

Více informací naleznete zde.

Reklama