Reklama

Čokoláda patří k vůbec neoblíbenějším sladkostem. Proč ji tolik milujeme? Protože se díky své krémové konzistenci rozplývá na jazyku, protože je vyznáním lásky, protože potěší každého v jeho narozeninový den, protože se z ní dají připravovat skvělé dobroty a protože tak úžasně chutná a voní. Tohle všechno jsou důvody, proč 13. září slavíme Mezinárodní den čokolády. Jak jinak oslavit tento svátek než sladkou, nejlépe čokoládovou laskominou. Hera vám přináší hříšně dobré recepty právě s velkou porcí čokolády.

Pečení Cupcakes není žádná věda. Pokud se budete držet postupu a použijete kvalitní suroviny, čeká vás sladká odměna. Jejich přípravu ještě více usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který se báječně hodí nejen do korpusu, ale také do krémů různých příchutí. Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Po vyndání z ledničky rovnou tvoříte.

Čokoládovo-pistáciové cupcakes s pistáciovým krémem

(čokoládana 12 středních cupcakes)

Korpus:

  • 120 g nesolených pistácií
  • 95 ml vroucí vody
  • 55 g kakaa holandského typu
  • 160 g cukr krystalového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 90 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2 střední vejce
  • 180 g prosáté hladké mouky
  • ¾ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky sody
  • 120 ml vlažného mléka

Krém:

  • 110 g hořké čokolády
  • 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g nesolených pistácií

Postup:

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech na pečení vyložíme košíčky.

Kakao smícháme v hrníčku s vroucí vodou a necháme zchladnout. Změklý rostlinný tuk Hera vyšleháme v míse do hladka a postupně zašleháváme cukr. Do vzniklé hmoty postupně zašleháme i celá vejce, vždy jedno po druhém. V další míse vytvoříme sypkou směs smícháním prosáté mouky, prášku do pečiva, soli a sody. K směsi rostlinného tuku Hera máslová, cukru a vajec postupně po troškách přidáváme sypkou směs a mléko. Vše zašleháme asi ve 3 dávkách. Vždy se snažíme končit moučnou směsí. Nakonec vmícháme zchladlou kakaovou pastu s nasekanými pistáciemi.

Pečící košíčky ihned plníme do ¾ výšky a pečeme v předehřáté troubě přibližně 18 – 21 minut, nebo dokud špejle nevyjde z těsta suchá. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.

Krém:

Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní a necháme vychladit (pozor – miska se nesmí dotýkat vodní hladiny). V další misce vyšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová, postupně přidáme vychlazenou čokoládu a prošleháme. Pistácie nasekáme nožem a poté zamícháme do směsi. Krém necháme vychladit a zdobíme jim připravené košíčky.

Vyzkoušejte i další recepty: