Vaření

Čokoládovo kokosový řez

kokosové řezy

V jednom nejmenovaném supermarketu si velice rádi kupujeme kokosové řezy. Dezert ze světlého a tmavého těsta, plný voňavého kokosu. Žádná suchá buchta, je úžasně vlhký, chutný.

Dala jsem se tedy do pátrání po internetu a nakonec recept našla. Při pečení jsem provedla některé drobné změny (hlavně s množstvím cukru, kterého v původním receptu bylo určitě strašně moc).

Tak s chutí do pečení

světlá část
200 g kokosu
1 plechovka Salka (395 g)
2 vejce

tmavá část
250 g másla
200 g kvalitní čokolády s vysokým podílem kakaa
1/2 hrnku cukru
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
trochu kakaa
1 hrnek mléka
2  vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového prášku

Nejprve si připravíme světlé těsto, které necháme ležet bokem. Smícháme všechny suroviny dohromady.

Máslo nakrájíme na kousky a čokoládu nalámeme. Obojí dáme do misky a necháme rozpustit v mikrovlnce. Přidáme mléko a vejce. Sypké suroviny - cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový prášek smícháme zvlášť a opatrně postupně vmícháme do tekutých surovin. Vznikne řídké těsto.

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vyložíme pečícím papírem. Teď můžeme postupovat tak, že na plech vylijeme tmavé těsto a světlé těsto nabíráme na lžíci a klademe kopečky, jeden vedle druhého, do tmavého těsta. Nebo zvolíme opačný postup. Na připravený plech naklademe kopečky světlého těsta a zalijeme tmavým těstem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Dezert je hotový, až se nám po vpichu nelepí těsto na špejli.

Dobrou chuť přeje elly.

   
27.05.2011 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [15] Darmovzalova [*]

    vypadá to dobře

    superkarma: 0 10.01.2017, 08:34:05
  2. [14] brnky [*]

    Super dezert, vyzkouším ho, vypadá vážně lákavě

    superkarma: 0 21.03.2013, 03:45:17
  3. [13] mavik001 [*]

    Sml59Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 01.06.2011, 08:38:51
  4. avatar
    [12] elly [*]

    Myskamaus — #10 nemá to být vanilkový cukr http://www.oxalis.cz/mlete-vanilkove-lusky-10g/d-71521/

    halflive — #11 není nutné spráskat sám celý plech :-) Stačí jeden kousek, tak to zas taková kalorická hrůza nebude :-)

    kareta — #9 co člověk to názor, nám to někteří strávníci ještě zhodnotili jako přeslazené :-)))

    superkarma: 0 30.05.2011, 10:35:22
  5. [11] halflive [*]

    kalorická bomba do kokosu ještě SalkoSml68

    1. na komentář reaguje elly — #12
    superkarma: 0 30.05.2011, 10:10:57
  6. avatar
    [10] Myskamaus [*]

    Co je to ten vanilkovy prasek?

    ....nema to byt spravne vanilkovy cukr?i

    1. na komentář reaguje elly — #12
    superkarma: 0 28.05.2011, 04:25:53
  7. avatar
    [9] kareta [*]

    málo sladký, dnes jsem to upekla...Sml80

    1. na komentář reaguje elly — #12
    superkarma: 0 27.05.2011, 22:27:49
  8. [8] DCOlga [*]

    MŇam hned bych si dala.

    superkarma: 0 27.05.2011, 19:55:03
  9. avatar
    [7] denkas [*]

    Já dnes pekla tu buchtu s dírou. Ale toto by nemuselo být špatný.

    superkarma: 0 27.05.2011, 17:10:39
  10. avatar
    [6] špíta [*]

    elly — #4 Kdo viděl Moje tlustá řecká svatba ví, že buchta s dírou je bábovka Sml52

    superkarma: 0 27.05.2011, 15:22:15
  11. [5] MamPeroPoKolena [*]

    pinokio — #3 Skoda no, mohla jsi nam sem hodit nejaky vostrejsi fotky...

    superkarma: 0 27.05.2011, 12:13:55
  12. avatar
    [4] elly [*]

    MamPeroPoKolena — #2 buchta s dírkou? co to je Sml57

    1. na komentář reaguje špíta — #6
    superkarma: 0 27.05.2011, 11:43:05
  13. [3] pinokio [*]

    Takový podobný postup je u Propadlé buchy-tmavé těsto,a do toho se dává po lžičkách tvarohové.Škoda,že nemám foťák.

    1. na komentář reaguje MamPeroPoKolena — #5
    superkarma: 0 27.05.2011, 10:54:41
  14. [2] MamPeroPoKolena [*]

    Buchta s dirkou, kokotovy rez, kam na to ty nase babicky chodily... Sml24

    1. na komentář reaguje elly — #4
    superkarma: 0 27.05.2011, 09:34:21
  15. avatar
    [1] lullaby [*]

    Vypadá to dobře.Sml22

    superkarma: 0 27.05.2011, 08:48:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme