Reklama

cupcakes After Eight

Při svém pobytu v Londýně jsem si zamilovala čokoládky s mátovou náplní - After Eight. Když jsem skládala recepty pro čokoládový vánoční týden, tak jsem zatoužila po tom vyzkoušet cupcakes s příchutí čokolády a máty. Pokus vyšel skvěle, zdobila jsem je kousky čokolády After Eight a všem chutnaly z celé čokoládové nabídky nejvíce.

A prozradím vám tajemství, jak si ušetřit kopec práce a vytvořit dva naprosto rozdílné dezerty. Vezmete recept ze včerejších čokoládových báboviček a připravíte naprosto shodné těsto. A k němu si připravíte:

hrst nasekané čerstvé máty
6 malých čokoládiček After Eight
100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

Do těsta přidáme nasekanou čokoládu, na větší kousky nakrájenou čokoládu After Eight a mátu. Důkladně promícháme, plníme do papírových košíčků a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 - 20 minut.

Hotové cupcaky necháme vychladnout a připravíme si skvělý čokoládový krém. Jmenuje se ganache a je jednoduchý, chuťově naprosto dokonalý!

500 ml smetany ke šlehání
450 g čokolády

Smetanu si nalijeme do kastrůlku a dáme na sporák. Přivedeme k varu, nezapomínáme občas promíchnout, aby se nám nepřipálila. Až projde varem, stáhneme kastrůlek z plotýnky a nasypeme do smetany nadrobno nasekanou čokoládu. Necháme 5 minut bez povšimnutí stát a poté pomocí ruční metličky vymícháme hladkou, lesklou čokoládovou směs.

Teď už jen občas promícháme až do úplného vychladnutí. Chladnutím nám krém tuhne, ke konci ho můžeme dát i do lednice, aby se nám dobře pracovalo.

Hotový, vychlazený čokoládový krém plníme do zdobícího sáčku a nanášíme na připravené, vychlazené cupcaky.

Do krému zapíchneme kousek čokolády After Eight.

Až tyto skvělé čokoládové cupcaky ochutnáte, pochopíte, proč je kombinace čokolády a máty tak dokonalá.

Krásné čokoládové přípravy na vánoční svátky přeje elly.