brownies

Jsme rádi, že vás naše recepty inspirují a že zkoušíte své vlastní obměny. Čtenářka Jana nám poslala své brownies, podle našeho receptu. Do brownies použila nekonečně skvělé karamelové bonbony.

Karamel a čokoláda se prostě doplňují. To Jana ví a tak své rodině upekla dokonalý dezert. Prý se po něm jen zaprášilo. Poslala nám ho a možná inspiruje zrovna vás.

Suroviny

  • 300 g 70% čokolády
  • 3 lžíce másla
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce špaldové mouky
  • Mentos CHOCO
  • mandlové plátky

Postup

Troubu si předehřejte na 160 °C a rošt dejte do středu trouby.

Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu.

Vymíchejte do hladké směsi.Vejce s cukrem si vyšlehejte do krémova.Bude to trvat celkem dlouho.

Nakonec vlijte rozpuštěnou čokoládu a přidejte i máslo. Důkladně promíchejte. Přidejte mouku.

Do těsta vmíchejte několik bonbonů Mentos CHOCO. Můžete to také udělat tak, že těsto vylijete nejdříve do zapékací formy a potom do něj pravidelně zastrkáte bonbony :-) Množství je na vaší chuti.

Vlijte do plechu, který jste vyložili pečícím papírem. Srovnejte povrch, posypejte mandlovými plátky a dejte péct do trouby.

Pečte asi 40 minut nebo do doby, než máte krásně křupavý povrch.

Nakrájejte na kousky.

Dobrou chuť přeje Jana.

Karamel a čokoláda! To je přesně to, co potřebujete každý podzimní den

tarte tatin

vinný punč

pěna z bílé čokolády

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama