fondant au chocolate

Miluji čokoládu. A čokoládové moučníky. Čokoláda prý uklidňuje. Něco pravdy na tom bude, nemyslíte?
O víkendu jsem měla pozvaných na oběd pár přátel a chtěla jsem jim mimo dobrého hlavního jídla připravit také nějaký dokonalý dezert. Koupila jsem kvalitní čokoládu a inspirovala se u odbornice na francouzské vaření - Dagmar Derré (na jejích stránkách se momentálně můžete zúčastnit právě probíhající soutěže).

Její čokoládové bábovičky jsou dokonalé! Velice jednoduchý recept, rychlá příprava a omračující výsledek.

100 g kvalitní hořké čokolády
100 g másla
100 g cukru
40 g hladké mouky
2 vejce

Postup

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Mimo oheň vmícháme cukr, vejce a po částech vsypeme mouku. Dobře promícháme a nalijeme do silikonové formy. Může být třeba na muffinky. Naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby.
Pečeme 8-10 minut.
Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.

Podávala jsem s kopečkem nesladké šlehačky nebo s kopečkem zakysané smetany. Obojí bylo skvělé. Výborné je doplnit bábovičky třeba o kopeček vanilkové zmrzliny.

Vyzkoušejte a uvidíte, že každému zachutnají.

Velice chutná fotografie pochází od mého kamaráda Toma, který neodolal ženskému plkání o této dobrotě a také si sám recept vyzkoušel.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama