Vaření

Čokoládová pěna s višněmi

Protože se pomalu ale jistě blíží Valentýn, mám tu pro vás tip na čokoládovou pěnu. Nezapomeňte ale dávat svoji lásku najevo svým blízkým každý den, proto nemusíte čekat na 14. února a můžete si udělat tuto dobrotu již dnes.

čokopěna

Potřebujeme:

Čokoládová pěna:

  • 200 g mléčné čokolády
  • 75 ml plnotučného mléka
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • 20 g lískových oříšků
  • 20 g mléčné čokolády
  1. Lískové oříšky opečeme chvilku v troubě nebo na pánvi. Odstraníme z nich hnědou slupku a nasekáme nadrobno. Stejně tak nasekáme i 20 g mléčné čokolády na malé kousíčky.
  2. Ve vodní lázni si rozpustíme 200 g mléčné čokolády se špetkou soli.
  3. V rendlíku přivedeme k varu mléko a zalijeme jím pomalu čokoládu, kterou s mlékem dobře promícháme.
  4. V míse si vyšleháme šlehačku do tuha a zlehka po troškách promícháme s čokoládovou směsí. Nakonec přidáme nasekané oříšky a čokoládu. Pěnu rozdělíme do skleniček a necháme vychladit.

čokopěna

Višně:

  • 250 g kompotovaných višní (použila jsem kompotované z Makra)
  • 50 ml Grand Marnier
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Na ozdobu:

  • nastrouhaná čokoláda
  • srdíčka Haribo
  1. Kompot slijeme. Višně si dáme do jiné misky a šťávu z višní svaříme společně s Grand Marnier a škrobem. Šťávu svařte víc jak na polovinu množství, bude hezky hustá. Omáčku vychladíme a přidáme citronovou šťávu.
  2. Višně dáme na pánev, zasypeme třemi lžícemi třtinového cukru a svaříme, aby byly lehce zkaramelizované.
  3. Nakonec smícháme višně se svařenou šťávou. Když máme čokoládovou pěnu hezky vychlazenou, dozdobíme ji višněmi (množství podle vaší chuti). Višně ještě můžeme posypat nasekanou čokoládou nebo dozdobit Haribo srdíčky.

čokopěna

Foto: Romana Böhmová

 

https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2016/06/var2.jpg

Na skok v kuchyni

Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.

Čtěte také:

   
09.02.2017 - Vaření - autor: Na skok v kuchyni

Komentáře:

  1. avatar
    [12] AmeA [*]

    Ano znám tento recept moje dcery už jej dělali Sml59Sml59

    superkarma: 0 09.02.2017, 21:29:57
  2. avatar
    [11] koralek59 [*]

    Sml67Sml66

    superkarma: 0 09.02.2017, 14:59:23
  3. avatar
    [10] řeřicha [*]

    Sml67vyzkouším

    superkarma: 0 09.02.2017, 14:47:00
  4. [9] 1anicka [*]

    Aha,takže Rum.každý nemá 800,-,aby je nalil do višní.

    superkarma: 2 09.02.2017, 14:04:06
  5. avatar
    [8] jarka1234 [*]

    Tak to bych si dala,dobrůtkaSml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 09.02.2017, 11:39:20
  6. [7] babinka [*]

    Dobroučká mňamka...Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 09.02.2017, 10:56:55
  7. [6] bobani [*]

    dobrůtka

    superkarma: 0 09.02.2017, 10:04:23
  8. [5] MARIE MATEJKOVA [*]

    Ach ty denní lákadla na něco dobrého. Dala bych siSml59

    superkarma: 0 09.02.2017, 09:23:05
  9. avatar
    [4] RenataMor [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 09.02.2017, 09:12:48
  10. [3] Andreadornova [*]

    Mňam to určitě vyzkouším Sml59

    superkarma: 0 09.02.2017, 08:31:09
  11. [2] Darmovzalova [*]

    zas samé dobrůtky

    superkarma: 0 09.02.2017, 07:16:31
  12. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    vypadá to moc pěkněSml59

    superkarma: 0 09.02.2017, 00:13:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme