Novinky

Co vydala zahrada aneb ať žije podzim!

Jablka, hrušky, hroznové víno, ořechy. To všechno vydala naše podzimní zahrada, prostě není nad domácí bio ovoce. :) Ovšem za největší zázrak považuji stoprocentní jablečný mošt, který je plný vitamínů. To je dobrota!

ovoce

Asi po dvou měsících jsem navštívila své rodiče na Moravě. A hned tam na mne čekala nádherná nadílka. Od maminky připravené ovoce, pro mého syna asi dvacet zavařených skleniček s jablečnou přesnídávkou a od babičky vajíčka.

Když jsem byla mladší, tyhle „dary“ jsem, já hloupá, odmítala, o to víc si jich teď vážím a beru všechno! :)

A co vydávají vaše zahrady za plody? Jaké ovoce a zeleninu právě sklízíte vy? A vyrábíte si domácí jablečný mošt? Napište nám do diskuze. :)

Krásný den!

   
01.10.2014 - Redakční novinky - autor: Lucie Ulmanová

Komentáře:

  1. avatar
    [13] Jindriska8 [*]

    knihovna — #12Letos se mi povedl!Sml16

    superkarma: 0 01.10.2014, 22:59:23
  2. [12] knihovna [*]

    Jindriska8 — #8 ten květák je nádhernej.

    1. na komentář reaguje Jindriska8 — #13
    superkarma: 0 01.10.2014, 15:39:11
  3. [11] Arak [*]

    DOMÁCÍ MOŠT MILUJU,LETOS JSEM HO PO DELŠÍ DOBĚ VYRÁBĚLA A OPRAVDU JE TO SKVOST

    superkarma: 0 01.10.2014, 15:39:00
  4. avatar
    [10] ekleinovka [*]

    Hezký den, konečně jsem dorazila, já budu zítra ,,péct "povidla ze slaďounkých jablíček ze zahrady, už se na to těším!

    superkarma: 0 01.10.2014, 15:22:26
  5. avatar
    [9] Jindriska8 [*]

    Papriky mám ještě na záhoně a daří se jim,jablíčka už máme ve sklepě!Sml16

    superkarma: 0 01.10.2014, 14:09:32
  6. avatar
    [8] Jindriska8 [*]

    Já sklízím každý den a ještě bude i podzimní květák!

    1. na komentář reaguje knihovna — #12
    superkarma: 0 01.10.2014, 14:03:04
  7. [7] knihovna [*]

    misa.35 — #6 Tak to musím poradit tatínkovi, co se zbytky- čalamáda! Sml16 děkuji za typ a černý kořen neznám, musím se poučit. Grilovanou zeleninu taky miluju.

    superkarma: 0 01.10.2014, 13:34:30
  8. avatar
    [6] misa.35 [*]

    knihovna — #5 ještě nas čeká oblíbená čalamáda, ta se dělá se zbytků všechno co zbyde na záhoncích k prvním mrazíkům. Takový černý kořen - je opravdu velmi lahodný a moje nejoblíbenější grilovaná zelenina Sml58.

    1. na komentář reaguje knihovna — #7
    superkarma: 0 01.10.2014, 09:27:35
  9. [5] knihovna [*]

    misa.35 — #3 Sml67 tak to je u vás taky veselo a napilno! Sml59

    1. na komentář reaguje misa.35 — #6
    superkarma: 0 01.10.2014, 09:12:02
  10. avatar
    [4] denkas [*]

    Dobré ráno. V Třeboně prší a pršíSml80 asi jako všude.Na zahradu nejdou,jdu do bazénu (cvičit).

    superkarma: 0 01.10.2014, 08:56:59
  11. avatar
    [3] misa.35 [*]

    Podszim je příjemný, ovšem když se tatínek zblázní do sadařství a mám 68 jabloní a 5 hrušní je ta fakt náročné. :-)))

    Skladujeme , uchováváme v písku, sterilizujeme... Mošt domací děláme taky, bez sterilizace, protože pokud se nespotřebuje, necháme ho zkysat na jablečný ocet a o ten je taky zájem. Minulý pátek jsme doma vymoštovali 160 litrů moštu a už není ani kapka Sml30

    A letos prvně budeme uchovávat červenou řepu v písku, ráda bych ji v zimě někdy upekla se sýrem Sml58

    1. na komentář reaguje knihovna — #5
    superkarma: 0 01.10.2014, 08:09:58
  12. [2] knihovna [*]

    Můj tatínek je v tomto nepřekonatelný.V Praze na garáži pěstuje rajčata, dýně, cukety, dole na zahrádce červenou řepu a kedlubny giganty. Na zahradě má víno, rybízy, hrušky, meruňky. Nic nepřijde vniveč. Vše rozdá nám dcerám nebo zpracuje. Vyrábí víno, leča, protlaky, marmelády. Je to naše Fruta. Sml79

    superkarma: 0 01.10.2014, 07:49:43
  13. avatar
    [1] marde [*]

    Krásný deštivý denSml16

    superkarma: 0 01.10.2014, 07:46:35

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme