Značka KLASA je oceněním, které zaručuje kvalitu potravinářských výrobků. Ministerstvo zemědělství ji uděluje od roku 2003. My jsme se vás ptali, zda tuto značku znáte, jestli se vám dobře hledá a co si o ní myslíte...

klasaRůzných ocenění kvality výrobků existuje mnoho, ale jedním z nejdůvěryhodnějších je ocenění KLASA. Proč? Značka je propůjčována pouze na tři roky a je udělována pouze prověřeným potravinářským výrobkům, které současně splňují kvalitativní kritéria i příslušné normy ČR a EU. Požadavky pro udělení značky KLASA jsou přísnější než běžné hygienické a potravinářské normy. Navíc se tyto výrobky odlišují alespoň jedním kvalitativním ukazatelem, tedy svým specifickým rysem.

Další informace o značce Klasa si můžete přečíst ve článku...

Rozhodli jsme se uspořádat v magazínu Žena-in anketu týkající se ocenění KLASA. Anketa probíhala ve dnech 6. září až 3. října 2010 a pokládala následující otázky...

  • Znáte značku kvality KLASA?
  • Upřednostňujete při nákupu potraviny s tímto označením?
  • Víte, jakým písmenem se značka kvality KLASA označuje?
  • Hledají se vám výrobky KLASA v regálech jednoduše?
  • Co si představuji pod pojmem zdravá výživa?

Výsledky ankety

Ankety se účastnilo celkem 1658 čtenářek našeho magazínu. Na první otázku odpovědělo 98,43 % kladně. Druhou otázku zodpovědělo kladně již jen 75,32 %. Písmeno, které označuje výrobky KLASA, zná 96,12 % odpovídajících čtenářek. A výrobky KLASA v regálech obchodů se dobře hledají 63,11 % účastnicím ankety.

Poslední dotaz byl textový a valná většina z vás na něj odpověděla, že si pod pojmem „zdravá výživa“ představují hlavně kvalitu a chuť. Některé jste poukazovaly na škodlivost uzenin a chemických přísad. Ty z vás, co se více rozepsaly, pak navrhovaly různé způsoby zdravého stravování. Za všechny uvádíme vlídnou odpověď čtenářky s nickem Akami...

„Základ spokojeného života. Výběr potravin s rozumem a bez extrémů, v množství odpovídajícímu životnímu stylu - ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, kvalitní maso, mléčné výrobky, příležitostně dobrá čokoláda. Pokud možno bez chemikálií, různých umělých příchutí a barviv. A především konzumované s radostí.“

Reklama