Reklama

New York je multikulturní město, a taková je i jeho kuchyně. Velice pestrá, protože každý z přistěhovaleckých národů sem přivezl část své kuchyně z domoviny. Výsledkem je směsice italské, středoevropské, židovské, japonské, arabské a mnoha dalších kuchyní.

V ulicích města je velice populární rychlé občerstvení. Hot dogy, calzone – pizza přeložená napůl s náplní uvnitř, klasická pizza (kterou prý mají v New Yorku lepší než kdekoliv jinde), středomořské, mexické a arabské speciality jako je třeba falafel , tortilly nebo gyros. Nabídka je obrovská a určitě je z čeho vybírat.
Oblíbené jsou také pancakes – silné palačinky přelité sirupem, nebo muffiny, které zabodovaly i u nás. Dalším typickým dezertem je cheesecake.
Co musíte při návštěvě New Yorku určitě vyzkoušet, jsou steaky. Peter Luger's Steakhouse v Brooklynu je vyhlášený. Za steaky si zde sice připlatíte, ale odnesete si neopakovatelný gurmánský zážitek.
Jako milovnice dezertů nemůžu zapomenout na Magnolia Bakery – úžasnou cukrárnu, kde koupíte ty nejlepší cupcakes a cookies, jaké si jen dovedete představit.

maxTereza Maxová o módě

Podívejte se, proč má Tereza Maxová ráda Paříž, co ji baví na Londýně, New Yorku a Milánu.

A co amerického si dnes připravíme? Přece ty pravé lívance se sirupem!

lívanec

Potřebujete:
135 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
2 lžíce cukru krupice
130 ml mléka
1 vejce
2 lžíce másla do těsta a další na smažení

na polití – rozpuštěné máslo a javorový sirup

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V druhé míse prošleháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Tuto směs potom nalijeme do suché směsi a mícháme, až vznikne hladké, hustější těsto.

V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme kousek másla, na kterém ihned smažíme malé lívance, asi  1 cm tlusté.

Na talíři polijeme rozpuštěným máslem a javorovým sirupem.

Přejeme vám dobrou chuť, inspirovanou americkou metropolí, New Yorkem!

Čtěte také: