Vaření

Co nevíte o pralinkách Ferrero?

ferrero

Pralinky Ferrero zná každý z nás. Kupujeme si je pro jejich lahodné a výjimečné chutě, dáváme je jako dárky svým blízkým. Víte o nich ale všechno? Z čeho se vyrábějí, jak často se kontrolují a proč v létě nekoupíte žádné jiné pralinky než pralinky Rafaello?

Jaké jsou naše zajímavosti ze světa pralinek Ferrero?

Něco z rodinné historie, kdy začal příběh pralinek Ferrero

  • Název Ferrero platí od počátku, kdy Pietro a Piera Ferrerovi rozvinuli provoz své cukrárny až na tovární výrobu (v roce 1940), rodinnou firmou, protože první výrobky vynalezl právě Pietro Ferrero a jeho mladý syn Michele a prodejní síť vedl bratr Pietra, Giovanni
  • Nyní vede firmu třetí generace rodiny Ferrerů, Michelovi synové Pietro a Giovanni

Světové kontakty a zdroje surovin

  • Ferrero usiluje přímo i nepřímo o konstruktivní dialog se všemi svými partnery a podporuje vlády a instituce, které se zaměřují na regulaci trvale udržitelného pěstování a prodej zemědělských výrobků, a poskytuje jim pomoc, kdykoli je zapotřebí. Ferrero vlastní nebo spoluvlastní plantáže na pěstování lískových oříšků v Ázerbájdžánu, Bělorusku, Turecku, Chile, Argentině, Itálii, USA, Ukrajině a v Jižní Africe.
  • Ferrero se angažuje v nalézání nových zdrojů surovin, a to zejména v rozvojových zemích, s cílem zajistit stálé zlepšování kvality a zároveň růst místních ekonomik. Hlavními surovinami používanými ve výrobcích Ferrero jsou kakao, lískové ořechy a mléko.

Lahodné ingredience

ferrero

  • Ferrero je největším koncovým uživatelem lískových oříšků. Ferrero si lístkové oříšky zpracovává samo a celkem spotřebovává zhruba polovinu jejich veškeré světové produkce.
  • Kakao pochází z Pobřeží slonoviny, které je hlavním světovým producentem kakaa, a dále z Ghany a z Ekvádoru. Nakupujeme výhradně odrůdy nejlepší kvality v období hlavní sklizně, jako je například vynikající odrůda „Arriba".
  • Ve výrobku Mon Cheri jsou používány třešně barvy červeného rubínu, velmi aromatické, dokonalé, bez jakýchkoli odchylek v průměru tak, aby byla charakteristická chuť pralinek konstantní. Pouze jediná odrůda třešní splňuje tyto požadavky a je pěstována téměř výhradně pro firmu Ferrero
  • Každá jednotlivá ingredience je v továrně dodatečně testována, aby byla zaručena kvalita. Celkem provádí firma Ferrero minimálně třicet kontrol kvality v jednom závodě.

Balení pralinek

  • Pro pralinky Ferrero Rocher bylo nutné navrhnout a vyrobit unikátní stroj, který nemá žádná jiná společnost na světě
  • Stejná péče a pozornost je věnována i všem ostatním surovinám, jako jsou káva, třešně, višně, kokos, obiloviny a další
  • Ferrero vyvíjí obaly, které jsou schopny chránit výrobky před extrémními teplotami v náročných klimatických podmínkách, že vyvíjí tzv. aktivní obaly, které chrání a uchovávají potraviny například tím, že absorbují kyslík?

Proč si nekoupíte v létě jiné pralinky Ferrero než Rafaello?

  • Ferrero stahuje nebo pozastavuje prodej čokoládových výrobků v některých zeměpisných oblastech, aby se zajistilo, že na regále v obchodech bude jen čerstvé zboží. Např. v ČR Ferrero nechce riskovat, že zákazník koupí pralinky poškozené teplem, proto raději své pralinky vůbec přes léto neprodává.
  • V ČR se čokoládové pralinky Ferrero (Ferrero Rocher, Ferrero Rondnoir a Mon Cheri) prodávají od 1. 9. do velikonoc.
  • Výsledky klinických studií, které byly provedeny důsledně podle obecných předpisů, prokázaly, že tuky, cukry a dokonce i pocit sytosti, které výrobky Ferrero poskytují, jsou v rovnováze.

Více informací o pralinkách Ferrero se dozvíte ZDE.

 

   
01.12.2009 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [6] hubajda [*]

    Jenka2 — #1 ja se pridavam Sml59Sml59Sml59Sml67

    superkarma: 0 14.11.2012, 00:58:52
  2. [5] Bébéčko [*]

    Ferrero Rondnoir je nejlepší, protože mám ráda hořkou čokoládu a pak mi chutná Mon Cheri. Mňamka

    superkarma: 0 18.12.2009, 21:16:07
  3. avatar
    [4] ikar [*]

    Ferrero vyrábí nejlepší pralinky.Jsou opravdu skvělé.

    superkarma: 0 14.12.2009, 10:36:36
  4. avatar
    [3] Myškomedvídek [*]

    ferero ss děláme sami,1kondenzované slazené mléko smíchám s 200g kokosu a nechám 30mimut odležet.pak se dělají kuličky do kterých vmáčknu mandly a obalím v kokosu,opravdu vynikající a rychléSml59Sml67

    superkarma: 0 02.12.2009, 23:08:00
  5. [2] eve69 [*]

    mnamka, mnamka, mnamkaSml59

    superkarma: 0 01.12.2009, 16:59:12
  6. [1] Jenka2 [*]

    Rondnoir je prostě do - ko - na - lé.

    1. na komentář reaguje hubajda — #6
    superkarma: 0 01.12.2009, 13:55:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme