Chcete doplnit víkendový oběd sladkou tečkou? Zkuste náš tip na cizrnové dortíky, které jsme pro vás připravili spolu s Bonduelle.

Dezert pro 17 osob

  • cizrna200 g sterilované cizrny Bonduelle,
  • 10 g želatiny,
  • 200 g uvařené rýže,
  • 200 g uvařené rýže,
  • 100 g ovesných vloček,
  • 50 g kokosu,
  • 100 g vanilkového cukru,
  • 500 g vanilkového pudinku,
  • 100 g cukru (do pudinku),
  • 100 g čerstvého nebo zmrazeného ovoce,
  • lístky máty
  • karamelový nebo čokoládový toping

Postup:

  1. Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
  2. Cizrnu slijeme, propláchneme, pomačkáme vidličkou a smícháme s uvařenou rýží, ovesnými vločkami, kokosem, vanilkovým cukrem a 1/3 želatiny.
  3. Formičky naplníme do 1/3. Na tuto směs nalijeme vytvořený pudink, do kterého jsme přidali zbylou želatinu a dáme chladit.
  4. Po vychladnutí obsah z formiček vytlačíme a zdobíme čerstvým ovocem, lístky máty a karamelovým topingem.V

Více inspirace najdete na www.bonduelle.cz

Reklama