Chcete doplnit víkendový oběd sladkou tečkou? Zkuste náš tip na cizrnové dortíky, které jsme pro vás připravili spolu s Bonduelle.
Dezert pro 17 osob
200 g sterilované cizrny Bonduelle,
- 10 g želatiny,
- 200 g uvařené rýže,
- 200 g uvařené rýže,
- 100 g ovesných vloček,
- 50 g kokosu,
- 100 g vanilkového cukru,
- 500 g vanilkového pudinku,
- 100 g cukru (do pudinku),
- 100 g čerstvého nebo zmrazeného ovoce,
- lístky máty
- karamelový nebo čokoládový toping
Postup:
- Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
- Cizrnu slijeme, propláchneme, pomačkáme vidličkou a smícháme s uvařenou rýží, ovesnými vločkami, kokosem, vanilkovým cukrem a 1/3 želatiny.
- Formičky naplníme do 1/3. Na tuto směs nalijeme vytvořený pudink, do kterého jsme přidali zbylou želatinu a dáme chladit.
- Po vychladnutí obsah z formiček vytlačíme a zdobíme čerstvým ovocem, lístky máty a karamelovým topingem.V
Více inspirace najdete na www.bonduelle.cz
Nový komentář
Komentáře
hmm, to množství rýže je mi záhadou a cizrna mi nechutná, i když každý říká, že je to to nejlepší.
Ale napohled to vypadá dobře, i když si myslím, že základ jen z želatiny a vloček by nebyl marný.
pajda — #5 rýže je tam buď 200 g nebo ještě jednou tolik, to si asi každý vybere, podle jak má rýži rád
To, že máte cizrnu rády, jste napsaly, ale kolik je tam doopravdy rýže vás nijak nezaujalo?

soutěž už skončila
cizrnu jsem již párkrát jedla, ale doma jsme ji ještě nezkoušeli
Moc práce a cizrnu nemusím
Zajímalo by mne, jakou to má chuť