Velice zdravá a dobrá pomazánka: Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy...

cizrnová pomazánka

Suroviny

500 g cizrny
2 cibule
125 g másla
pár kapek citronové šťávy
trochu olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
česnek podle chuti
jarní cibulka

Postup

Cizrnu propláchneme vodou a namáčíme 12 hodin. Během namáčení dvakrát vyměníme vodu.
Vaříme v tlakovém hrnci (opět v čisté vodě), tak, aby byla voda cca 5 cm nad cizrnou. Vaříme asi 30 až 45 minut.

Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy, trošku olivového oleje. Dochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.

cizrnová pomazánka

Směs rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku a promícháme.

Podáváme se čerstvým pečivem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama