Vaření

Cizrnová pomazánka

Velice zdravá a dobrá pomazánka: Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy...

cizrnová pomazánka

Suroviny

500 g cizrny
2 cibule
125 g másla
pár kapek citronové šťávy
trochu olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
česnek podle chuti
jarní cibulka

Postup

Cizrnu propláchneme vodou a namáčíme 12 hodin. Během namáčení dvakrát vyměníme vodu.
Vaříme v tlakovém hrnci (opět v čisté vodě), tak, aby byla voda cca 5 cm nad cizrnou. Vaříme asi 30 až 45 minut.

Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy, trošku olivového oleje. Dochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.

cizrnová pomazánka

Směs rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku a promícháme.

Podáváme se čerstvým pečivem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
22.06.2012 - Zelenina - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [41] brnky [*]

    Zajímavý recept, vyzkouším ho Sml67

    superkarma: 0 01.08.2013, 07:42:06
  2. [40] simaj [*]

    Určitě bude dobrá, složení se podobá hummusu

    superkarma: 0 20.03.2013, 22:00:57
  3. [39] kubabi [*]

    Už jsem ji vyzkoušela, je moc dobrá.

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:40:17
  4. avatar
    [38] gerda [*]

    tohle je tradiční cizokrajné jídlo, kterému se tam říká hummus. Vědí, co je dobré a zdravé.Sml67

    superkarma: 1 23.01.2013, 15:28:30
  5. [37] jithule [*]

    dobrý tip

    superkarma: 0 25.12.2012, 22:48:52
  6. avatar
    [36] dajrin [*]

    Ještě jsem ji nekoupila ani na zkoušku, ale slyšela jsem o ní... Sml16

    superkarma: 0 27.09.2012, 21:37:52
  7. [35] holčice [*]

    Dostala jsem cizrnu a nevím,co s ní,tak asi zkusím tuto pomazánku,vypadá moc dobře

    superkarma: 0 04.07.2012, 08:02:32
  8. avatar
    [34] LadyZa [*]

    Dělám to i z hrachem a fazolemi, namočím celý pytlík i když to nepotřebuju. Pak sleju vodu a rozdělím na porce a dám do mrazáku. Když je chuť na hrachovou kaši nebo fazolovou polévku tak sáhnu a můžu vařit. Docela se mi to osvědčilo. Mám na to speciální krabičky od sádla, dají se naskládat na sebe.Sml16

    superkarma: 0 29.06.2012, 15:09:47
  9. avatar
    [33] Hanice [*]

    Dělám ji a máme moc rádiSml16

    superkarma: 0 28.06.2012, 09:33:56
  10. avatar
    [32] marianaant [*]

    Cizrna mi nechutná, nedělám ji.Sml23

    superkarma: 0 24.06.2012, 13:44:35
  11. avatar
    [31] cibulicka [*]

    ještě jsem ji nedělala a nevím,jaký by měla ohlas u nás domaSml80

    superkarma: 0 24.06.2012, 12:56:03

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] arminka [*]

    asi dobrá a zdravá Sml16 , ale u nás se nechytá

    superkarma: 0 24.06.2012, 11:24:31
  2. avatar
    [29] aninas [*]

    To v Cesku jeste neexistuje uz uvarena cizrna v plechovce? Kdo se s tim pa varit? Koupim si cizrnu v konzerve [ jako hrasek, fazole, lusky ...] a da se snist jenom tak, nebo jako priloha k cemukoli. Pomazanku jsem jeste nedelala, tak to vyzkousim, ale bez nekolikahodinoveho namaceni a dlouheho vareniSml67

    superkarma: 0 24.06.2012, 03:01:33
  3. avatar
    [28] moula [*]

    Kdyby to bylo bez masla a cibule, ale s pridanou pastou ze sezamovych seminek, byl by to klasicky Hummus, ktery delam a nebo pri nedostatku casu kupuju. Moc dobra a vyzivna vec . ale do hummusu se da pridat vlastne cokoli, tak proc ne cibule :)

    superkarma: 0 24.06.2012, 01:59:57
  4. [27] Trefa [*]

    Trefa:nikdy jsem ji nevarila,ale prekvapilo me jak se musi dlouho varit.

    superkarma: 0 23.06.2012, 22:17:33
  5. [26] jija [*]

    Asi bude zdravá, ještě jsem jí neměla. Myslím, že nemusím mít všechno Sml24

    superkarma: 0 23.06.2012, 18:48:05
  6. [25] Saritka [*]

    Nikdy jsem nejedla.Sml23

    superkarma: 0 23.06.2012, 18:13:24
  7. [24] babca [*]

    Vyzkouším a uvidím

    superkarma: 0 23.06.2012, 16:17:40
  8. avatar
    [23] tajnostii [*]

    Také mě to vůbec nelákáSml23

    superkarma: 0 23.06.2012, 07:58:18
  9. [22] Reni [*]

    To mě neláká. Sml23

    superkarma: 0 22.06.2012, 22:21:48
  10. avatar
    [21] femme [*]

    já se o víkendu chystám na olivovou pomazánku, snad bude dobrá Sml24

    superkarma: 0 22.06.2012, 21:30:30
  11. avatar
    [20] ladouch [*]

    Cizrnu máme rádi, dělám z ní polévku a tuto pomazánku určitě také zkusím.Sml58

    superkarma: 0 22.06.2012, 18:05:10
  12. avatar
    [19] vmarta [*]

    nevím, neznám Sml80

    superkarma: 0 22.06.2012, 17:55:28
  13. [18] jithule [*]

    ještě jsem ji nezkoušela

    superkarma: 0 22.06.2012, 16:15:52
  14. avatar
    [17] femme [*]

    selinka — #15 není zač Sml58

    superkarma: 0 22.06.2012, 14:24:17
  15. avatar
    [16] JAM [*]

    Cizrnová pomazánka je dobrá, a pro odlehčení je  místo másla dobré  dát bílý jogurt, nebo lžíci 10% zakysané smetany. Konzistence je stejná a pomazánka dietnější Sml33

    superkarma: 0 22.06.2012, 14:00:31
  16. avatar
    [15] selinka [*]

    femme — #12 díky za radu

    magic11 — #9 v tom případě zkusím taky Sml22

    1. na komentář reaguje femme — #17
    superkarma: 0 22.06.2012, 12:16:11
  17. [14] evamagdalena [*]

    Mám ráda a dělávám tuto pomazánku.

    superkarma: 0 22.06.2012, 11:39:27
  18. avatar
    [13] saruz [*]

    Tuhle pomazánku mám ráda a taky cizrnovou polívku. Sml16

    superkarma: 0 22.06.2012, 10:34:16
  19. avatar
    [12] femme [*]

    selinka — #8  konzervovaná by se měla před zpracováním propláchnout Sml58

    1. na komentář reaguje selinka — #15
    superkarma: 0 22.06.2012, 09:55:23
  20. avatar
    [11] hubajda [*]

    to bych mohla zkusit

    superkarma: 0 22.06.2012, 09:08:21
  21. [10] zzandaa [*]

    Tohle já nemusím. Cizrnu a kus kus nee. Ale komu to chutná, pro toho to může být dobré.

    superkarma: 1 22.06.2012, 09:05:27
  22. [9] magic11 [*]

    selinka — #8 dělala jsem s ní to samé, jen to bylo rychlejší Sml67

    1. na komentář reaguje selinka — #15
    superkarma: 0 22.06.2012, 08:55:04
  23. avatar
    [8] selinka [*]

    A když mám cizrnu v plechovce, tak nejlepší způsob, co s ní, by byl jaký?

    1. na komentář reaguje magic11 — #9
    2. na komentář reaguje femme — #12
    superkarma: 0 22.06.2012, 08:52:26
  24. avatar
    [7] Jindriska8 [*]

    U nás by si manžel asi nepochutnal.Sml23

    superkarma: 0 22.06.2012, 08:10:40
  25. avatar
    [6] Dása [*]

    Určitě vyzkoušímSml22Sml67

    superkarma: 0 22.06.2012, 07:40:11
  26. avatar
    [5] lacetka [*]

    Zajímavý a jednoduchý recept (až na to namáčení), možná vyzkouším Sml16

    superkarma: 0 22.06.2012, 07:36:28
  27. [4] Roland [*]

    Přiznám se, že jsem cizrnu ještě nejedla.

    superkarma: 0 22.06.2012, 07:36:20
  28. avatar
    [3] řinka [*]

    Ještě jsem ji nejedla ale nemusím mít všechno co vidímSml16

    superkarma: 0 22.06.2012, 06:55:25
  29. avatar
    [2] blesksoft [*]

    já mám ráda cizrnovou polévku

    superkarma: 0 22.06.2012, 06:40:36
  30. [1] lidicka [*]

    Cizrnu jsem ještě nezkoušelaSml23

    superkarma: 0 22.06.2012, 06:33:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme