Vaření

Cizrna s cibulkou a parmezánem

cizrna s cibulkou a parmezánem

Jen tři suroviny a můžete vykouzlit výbornou pochoutku k televizi. Co takhle si místo chipsů dát cizrnu, upravenou trochu jinak, než jste zvyklí?

Při vaření s Bonduelle jsme vyzkoušeli řadu velice zajímavých receptů. Který se mi líbil nejvíce? Dokonalá křupavá cizrna. Doma ji teď dělám velice často. Buď jako mlsání k filmu, nebo jako super přílohu třeba ke grilování.

Recept není složitý. Jediné, co si musíte zapamatovat a dodržet, že cizrnu musíte opékat tak dlouho, až se na ní začnou objevovat hnědé skvrnky. Jen tak bude výsledek opravdu skvělý!

Suroviny

  • 1 plechovka Bonduelle Vapeur Cizrny (425 ml)
  • 3 lžíce hotové smažené cibulky (např. Ikea nebo občas i Lidl)
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • máslo
  • sůl

Postup

Na velké pánvi nechejte rozpustit asi tři lžíce másla. Cizrnu nechejte okapat a dejte opékat na máslo. Ochuťte solí. Opékání bude chvíli trvat, nespěchejte a čekejte na hnědé skvrnky. :-)

Jsou tam? Perfektní. Teď přidejte smaženou cibulku a hned potom parmezán. Promíchejte, ale už mimo plotnu.

Můžete podávat hned, teplé, ale klidně i později - studené.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
16.07.2015 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [20] elly [*]

    monkee — #13a samozřejmě že tady píšeme i komerční články, s reklamou. Ale u těch to vždycky bývá uvedeno ;-)

    superkarma: 0 17.07.2015, 19:17:40
  2. avatar
    [19] elly [*]

    monkee — #13 :-))) To vás vůbec mrzet nemusí. Jak jsem už napsala, nejde o reklamu. Bonduelle výrobky používám z plechovek nejraději, spolu s plechovkami s Lidlu. Protože vím, že obsah je super a bude mi chutnat. Třeba u cizrny ani neznám žádnou jinou značku, která by plechovkovou cizrnu dělala ;-)

    superkarma: 0 17.07.2015, 19:16:45
  3. avatar
    [18] elly [*]

    murat — #9Není to reklama. Je to super recept :-) Já si většinou všechno vařím raději sama, ale cizrna mi chutná výrazně více z plechovky než vařená doma :-) Navíc tohle je rychlovka třeba k vínu, bez velkých příprav. Takže žádné namáčení a dlouhé vaření ;-)

    superkarma: 0 17.07.2015, 19:15:04
  4. [17] bobani [*]

    zkusím

    superkarma: 0 16.07.2015, 22:40:16
  5. [16] myska1 [*]

    no cizrnu mohu a tak směle na přípravu.......

    superkarma: 0 16.07.2015, 17:53:57
  6. avatar
    [15] monkee [*]

    Hanula — #14 Tak pravil "já" Bůh.Sml58Sml24

    superkarma: 0 16.07.2015, 15:42:28
  7. avatar
    [14] Hanula [*]

    monkee — #13Sml16já jinou než Bonduelle nepoužívám - je to snadné a rychle - cizrnu milujuSml67

    1. na komentář reaguje monkee — #15
    superkarma: 0 16.07.2015, 15:29:39
  8. avatar
    [13] monkee [*]

    murat — #9 A to mě na Elly mrzí.Sml15 Kdyby dala značky jako dovětek pod čarou, bylo by to snesitelné, ale takhle se nám holka bezostyšně zaprodává.Sml24

    1. na komentář reaguje Hanula — #14
    2. na komentář reaguje elly — #19
    3. na komentář reaguje elly — #20
    superkarma: 0 16.07.2015, 15:14:20
  9. [12] Rikina [*]

    Ona se cizrna prodává i v piksle? To jsem nevěděla. Protože vařit cizrnu jsem líná, ale jestli stačí vyklopit plechovku, tak to je recept akorát pro mě, to bych zvládla, opéct to takhle na pánvi.

    superkarma: 0 16.07.2015, 15:00:12
  10. [11] iřka [*]

    nevypadá to špatně

    superkarma: 0 16.07.2015, 11:17:05
  11. avatar
    [10] vladka321 [*]

    Vypadá to báječně, určitě bych se zlákat nechala Sml67

    superkarma: 0 16.07.2015, 10:18:12
  12. [9] murat [*]

    já bych si nejen usmažila svou cibulku ale i uvařila klasicky cizrnu, ale chápu to tak, že je to reklama na ty výrobky. určitě bych si ani jeden nekoupila.Sml23

    1. na komentář reaguje monkee — #13
    2. na komentář reaguje elly — #18
    superkarma: 1 16.07.2015, 10:07:53
  13. [8] teufel [*]

    Může to být dobré, ale cibulku si ještě dokážu osmažit sama a čerstvá bude učitě i lepší než kupovaná.

    superkarma: 3 16.07.2015, 09:17:01
  14. [7] bayerova [*]

    Cizrnu neumím udělat

    superkarma: 0 16.07.2015, 09:08:12
  15. avatar
    [6] delfi.na [*]

    neznám, zkusím Sml16

    superkarma: 0 16.07.2015, 08:57:15
  16. avatar
    [5] Hanula [*]

    Sml16to určitě vyzkouším - dobrý receptSml67

    superkarma: 0 16.07.2015, 08:49:09
  17. avatar
    [4] ToraToraTora [*]

    Cizrnu s parmezánem občas dělám, je to dobré

    superkarma: 0 16.07.2015, 08:34:18
  18. avatar
    [3] Suzanne [*]

    Jsem masožravec, ale cizrnu si dávám moc ráda. Takhle upravenou jsem ji ještě nejedla, vypadá to skvěle Sml67

    superkarma: 0 16.07.2015, 07:24:29
  19. avatar
    [2] Ferdas [*]

    cizrna je výborná, dělám ji často

    superkarma: 0 16.07.2015, 07:04:02
  20. avatar
    [1] renda4141 [*]

    Elly..tak tohle nemusím..už jenom, když se na to podívám, tak mě přejde chuť Sml43

    superkarma: 1 16.07.2015, 06:33:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme