cizrna s cibulkou a parmezánem

Jen tři suroviny a můžete vykouzlit výbornou pochoutku k televizi. Co takhle si místo chipsů dát cizrnu, upravenou trochu jinak, než jste zvyklí?

Při vaření s Bonduelle jsme vyzkoušeli řadu velice zajímavých receptů. Který se mi líbil nejvíce? Dokonalá křupavá cizrna. Doma ji teď dělám velice často. Buď jako mlsání k filmu, nebo jako super přílohu třeba ke grilování.

Recept není složitý. Jediné, co si musíte zapamatovat a dodržet, že cizrnu musíte opékat tak dlouho, až se na ní začnou objevovat hnědé skvrnky. Jen tak bude výsledek opravdu skvělý!

Suroviny

  • 1 plechovka Bonduelle Vapeur Cizrny (425 ml)
  • 3 lžíce hotové smažené cibulky (např. Ikea nebo občas i Lidl)
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • máslo
  • sůl

Postup

Na velké pánvi nechejte rozpustit asi tři lžíce másla. Cizrnu nechejte okapat a dejte opékat na máslo. Ochuťte solí. Opékání bude chvíli trvat, nespěchejte a čekejte na hnědé skvrnky. :-)

Jsou tam? Perfektní. Teď přidejte smaženou cibulku a hned potom parmezán. Promíchejte, ale už mimo plotnu.

Můžete podávat hned, teplé, ale klidně i později - studené.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama