Bulvár

Cizokrajné jídlo a výherkyně včerejší soutěže

 

Včera jsme si povídali o jídle a Miru zajímalo, jestli se vám podaří poskládat správný název cizokrajného jídla a zda o něm víte i něco víc. Mira tu není, takže jsme postupovali následovně. Z došlých odpovědí jsme dle pokynů v soutěži preferovali ty, co o jídle věděli víc a z nich jsme potom losovali.

A vylosovaný šťastlivec?

efkao a její informace o cizokrajném jídle. Z její odpovědi můžete maďarský pokrm zřejmě hned vyzkoušet. Dobrou chuť!

Halászlé - rybí polévka (maďarské jídlo), našla jsem i recept.

Rybí polévka: halaszle recept je určen pro 3 osoby, doba přípravy je cca 45 minut.
Ingredience: 3 velké cibule, 4 brambory, 1 kg rybího masa (aspoň 3 druhy), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička sladké a jedna pálivé papriky, 2 lžíce sádla, sůl, 2 paprikové lusky
Příprava: V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a vše dobře rozmixujeme. Vložíme rybu nakrájenou na kousky, rajský protlak a vaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme obě papriky rozpuštěné v sádle. Polévku ozdobíme nudličkami paprikového lusku. Původní kuchyní tohoto receptu je Maďarsko.

Abych nezapomněla: efkao vyhrála  sprchový gel Fa Berry Mix a masážní žínku.

Výherkyni gratulujeme. Jestli jste nevyhrála, koukněte sem, možná vás potká štěstí právě dnes. Kdo nesoutěží, nevyhraje!

   
31.01.2006 - Společnost - autor: Markéta Breníková

Komentáře:

  1. avatar
    [8] fialinka [*]

    taky jsem našla úplně jiný recept, stejně jako kadla. Ale hlavně jestli je to dobré..

    superkarma: 0 31.01.2006, 17:11:43
  2. avatar
    [7] Vrzi [*]

    Gratuluji

    superkarma: 0 31.01.2006, 14:48:01
  3. avatar
    [6] Kadla [*]

    Gratuluji výherkyni :-).

    Mám výhrady k zveřejněnému receptu. Vzhledem k tomu, že půlka mé rodiny jsou Maďaři, vaříme halászlé všichni (jak my, co žijeme tady, tak naši příbuzní v Maďarsku). A děláme ji dost jinak, cibulka se smaží - podobně jako u naší gulášovky - určitě se nic nemixuje, nedává se tam rajský protlak, ale červená paprika (která tomu dá barvu). Taky tam dáváme kořenovou zeleninu. Ale hlavně se nakonec na stůl dává (bokem) silně pálivá maďarská feferona nakrájená na kousíčky, kterou si do talíře s polévkou každý dá v množství, které snese :-))). Bez ní by to nebyla vůbec halászlé...

    superkarma: 0 31.01.2006, 14:01:16
  4. avatar
    [5] Janulina [*]

    superkarma: 0 31.01.2006, 13:30:54
  5. avatar
    [4] Vrzi [*]

    Gratuluji

    superkarma: 0 31.01.2006, 12:50:08
  6. [3] efkao [*]

    Díky za výhru, značku Fa mám ráda. A díky za gratulace.

    superkarma: 0 31.01.2006, 12:42:30
  7. avatar
    [2] svetluszka [*]

    ...jé, tak to jsem jaksi nestihla, co?..
    Tak gratuluju, no....

    superkarma: 0 31.01.2006, 10:32:13
  8. avatar
    [1] Kathinde [*]

    superkarma: 0 31.01.2006, 10:14:44

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme