Bulvár

Číšník sebral nakrojený řízek sousedům a dal ho nám

Dobrý den milé ženy-in!

Tak dnes je to opravdu vybrané téma. Zvlášť v době, kdy si ještě spousta žen plní své novoroční předsevzetí. Já jsem si jej dala také, ale je tak těžké odolat dobrému jídlu!

Vařím celkem ráda, hlavně když rodině chutná, a když chutná, tak jsem potěšena. Spokojený manžel a dcerka, oba s plnými bříšky - to je pro mě každodenní vyznamenání. :-)

My si všichni tři na každém jídle moc pochutnáváme a také si s manželem občas rádi zajdeme do restaurace, teď je to ale už jen občas.

A co se týče mých příhod o jídle, tak bych vám chtěla povědět jednu z naší dovolené na Slovensku.
Zavítali jsme do jedné restaurace, tam bylo kolem oběda narváno. Objednali jsme si morčací (krůtí) řízek s bramborem a oblohou, a protože bylo horko, tak nejdřív pivko. Čekali jsme poměrně dlouho a divili jsme se, když k vedlejšímu stolu nesl číšník porce, které si hosté objednávali až dlouho po nás. Ti se na sebe také chvíli dívali, a pak se pustili do jídla. Paní už měla nakrojený řízek a brambor v puse, když vtom jim číšník porce zase sebral a omlouval se, že tohle není jejich jídlo, a pak ty dva talíře položil na stůl nám.
Koukali jsme na něj s otevřenou pusou a manžel se naštval, že tohle jíst nebude, že už to přece jedli vedle u stolu. Číšník se velice divil, ale talíře odnesl do kuchyně zpátky (S) s tím, že nám za chvíli přinese nové porce. Raději jsme si to rozmysleli, zrušili objednávku a zaplatili jen to pivko.

Já to totiž znám, jak to chodí, trochu se to přikrášlí, přidá pár brambor, maximálně ohřeje a přinese hostu znovu. Třeba by to tak neudělal, ale už se nám to tam celkem zprotivilo.

Ale dovolenou nám to nezkazilo, o kousek dál jsme si našli restauraci Fantazie a tam vařili přímo skvěle! Akorát mě mrzelo,že jsme zjistila až v den odjezdu, jak jsou vynikající pravé slovenské halušky. Dříve nás nějak nenapadlo si je dát. Tak dobré se mi je doma uvařit asi nepovede.


Ale mám pro vás na závěr jeden můj oblíbený recept:

Špízy s kuřecím masem
2 kuřecí řízky, klobása, cibule, žampiony, hermelín, plátek Eidamu

Na dřevěné špejle napichujeme nastřídačku nakrájené kuř. maso, klobásu, sýry, žampióny a kolečka cibule. Na kraje je lepší dávat klobásu, aby sýr nevytékal.
Pak na talíři špízy osolíme, okořeníme karí, oreganem, sl. paprikou, majoránkou, grilovacím kořením. Připravíme si těstíčko (rozkvedlané vejce, polohr. mouka, sůl, trošička mléka - raději hustější těstíčko).
A pak na rozpálené pánvi pozvolna smažíme. Jsou výborné s brambory nebo s americkými brambory. A ještě k nim doma manžel má rád speciální dresing - smícháme trošku kečupu s tatarkou a troškou chilli, a pořádně protřepat!

Tak dobrou chuť !

Přeji hezký den a hned po ránu pro lepší náladu si dejte něco dobrého.

Lucie


Jak můžou restauratéři ušetřit - místo nového jídla, nakousnuté odvedle. Jen, co pak jedli ti chudáci sousedé :-)

Podívejte se do talířů, neb tématem na pondělí je
JÍDLO
Jíte rádi a hodně, n
ebo jen uždibujete, abyste nepřibrali?
Jaké je lepší - domácí nebo v restauraci?
Vaříte nebo někdo vaří vám?
Jaké je vaše nejmilejší jídlo?
Co byste nikdy nesnědli?
Kdy nejraději jíte?
Přežíráte se?

Napište nám o jídle a vašich chutích, odměníme vás!

redakce@zena-in.cz
Čeká vás soutěž s cizokrajným jídlem





Dnes soutěžíme - pravidla zde

   
30.01.2006 - Společnost - autor: Míra Šindrbalová

Komentáře:

  1. avatar
    [13] markeet [*]

    lilithheta: maji i kureci

    superkarma: 0 30.01.2006, 17:21:37
  2. avatar
    [12] markeet [*]

    Meander: skoda, fakt stoji za to

    superkarma: 0 30.01.2006, 17:21:16
  3. avatar
    [11] lilithheta [*]

    markeet: Kdyby byl kuřecí nebo krůtí, tak bych ti to předvadla, ale vepřový řízek nebaštím

    superkarma: 0 30.01.2006, 17:17:12
  4. avatar
    [10] Meander [*]

    markeet: To by ten alobal musel být ze zlata Nevím jak Bridgetj, ale my s jusninou jsme z Plzně

    superkarma: 0 30.01.2006, 16:38:16
  5. avatar
    [9] markeet [*]

    jusnina: Meander: Bridgetj: holky, doporucuju hospodu u arboreta novy dvur (je to kousek od opavy). na oko nic moc, ale vari tam bajecne a ten obrovskej rizek si tam muzete dat kazdy den pod nazvem sloni ucho. alobal pridavaji automaticky, nikdy jsem nevidela, ze by ho nekdo snedl na jeden zatah

    superkarma: 0 30.01.2006, 15:58:54
  6. avatar
    [8] Meander [*]

    jusnina: Bridgetj: Já se tam tedy vydám. Pokud to není nějaká šumavská samota

    superkarma: 0 30.01.2006, 14:48:54
  7. avatar
    [5] Meander [*]

    apina: KDE?

    superkarma: 0 30.01.2006, 13:59:43
  8. [2] apina [*]

    U nás v západních čechách je jedna malá vesnice kde je restaurace, která je pořád plná! A to z toho důvodu, že je velmi útulná a taková domácí. Ale pozor!! Každou středu a sobotu zde vaří vepřový řízek FRANTIŠEK!! Řízek má 500 g a tak velký řízek jsem ještě neviděla. Dostanete k němu samozdřejmě okurku, citrónek, 3 bramboráky a paníka pálenky ne trávení. Pokud už nemůžete ochotně vám zbytek zabalí do alobalu na potom :-))) Joj to je nače oblíbená hospoda!!

    superkarma: 0 30.01.2006, 10:59:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme