Bulvár

Čínu už si naše rodina nedá

 
Milá redakce,
 
naše večeře probíhají asi jako ve většině rodin. Pondělky většinou vyřeším zbytky z neděle, takže bývají knedlíky s vejci - mimochodem velmi oblíbené, nebo těstovinový salát, kam pokrájím pečené maso nebo rybu atd.
 
Další dny v týdnu buď něco uvařím nebo udělám tousty nebo jen obložené talířky.
 
Co jsme ale měli všichni rádi, když jsme jednou za čas objednali jídlo v čínské restauraci. Už jsme měli svá oblíbená jídla - M3 - nudle se zeleninou atd.
 
Musím prohlásit, že mi "čína" vždy moc chutnala a nikdy mi po ní nebylo špatně.
 
Od té doby, co jsme ve zprávách byli svědky prohlídky zázemí v několika čínských restauracích, jsme přestali jídlo kupovat.
 
Nemůžu se přenést přes ten nepořádek, i když vím, že v mnoha českých hospodách to vypadá stejně.
 
Tak jsme přišli o velmi oblíbený rituál slavnostní večeře z "číny". Bohužel.
 
S pozdravem Eva

Evo, také mám ráda čínskou restauraci a ani přes zprávy jsem na ni zatím nezanevřela. Přesně jak popisujete, možná můžeme být rádi, že nevíme, jak to vypadá v českých restauracích či hospodách.

Jíme ale všemi smysly, a proto cokoli může ovlivnit náš výběr.

A co Vy?

Vaříte večeře?

V kolik hodin většinou jíte?

Máte jídlo, které milujete?

Napište nám na:

redakce@zena-in.cz

Nejzajímavější příspěvky odměníme!

   
07.11.2005 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Komentáře:

  1. avatar
    [24] Amálie [*]

    ať žije hygiena!
    Když jsem byla coby náctiletá puboška na letní brigádě v masu uzeninách, už v roce 91 jsme byli nuceni ráno wapkou stříkat z trvanlivých salámů plíseň a pěkně prokládat kolečka s čerstvými

    A napichování masa vodou injekcemi bylo též na denním pořádku

    Salámy se u nás doma nikdy moc nejedly a od téhle zkušenosti je prostě nekupuju. Jestli ho mam tak 2x do roka, tak je to moc a to jen při oslavách na chlebíčku (šunkovej na salátě).

    ad čínské fast foody: v Brně měli v Myší díře jeden dobrej, všechno za sklem, takže bylo přesně vidět, jak to připravují, skladují atd, tam mi moc chutnaly opečené nudle.

    Stejně jsem ale zastáncem domácí stravy, ta mi vyhovuje nejvíc

    superkarma: 0 08.11.2005, 09:24:13
  2. avatar
    [23] aha [*]

    Já byla na brigádě v pekárně, drůbežárně, paštikárně, restauraci, mrazírně (výroba nanuků), kuchyni. Paštikárna není nic moc, restaurace taky ne, ale já jím úplně všechno a nikdy mi z jídla špatně nebylo. Asi jsem jaksi žravá , ale myslím, že člověk o tom nesmí moc přemýšlet, to by pak skončil taky na pampelišce .

    superkarma: 0 08.11.2005, 08:55:38
  3. [22] Anai [*]

    Já si čínu nejraději uvařím sama! Ne, že by mi v dobré (ale opravdu "dobré" čínské restauraci nechutnala), ale vozit domů??? I pizzu dělám sama, ta přes telefon je příliš drahá, to už raději zajdu se vším všudy na ní do pizzérie, když není čas doma vařit.

    superkarma: 0 08.11.2005, 08:21:11
  4. avatar
    [21] karlik [*]

    Kaca: Kdysi oběvily bakterie salmonely i v z nějaké horoucí pr.... dovezeném pepři. A když si potom nějaké hotové jídlo přikořeníš tak je vymalováno.

    superkarma: 0 07.11.2005, 23:59:22
  5. avatar
    [17] Odemětobě [*]

    Dcera jednoho klienta se učila cukrářkou a škola jim umožnila praxi u soukromníka ve Vídni.Holka přijela úplně vyděšená,jaké tam byly podmínky.Tady nás nutí splňovat kdejakou ptákovinu nařízenou EU,vejce zpracovávat odděleně od ostatních ingrediencí,mít bezdotykové baterie.Tam se chodilo na WC v pracovních mundůrech do vedlejší hospody,odpadky se házely z okna do kamrlíku,který se večer vyklidil.Všechno se bralo bez rukavic.Je na to pořekadlo o poturčencích.

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:57:27
  6. avatar
    [16] Blues [*]

    Tu "vůni" a chuť, která někomu na "rychlé číně" vadí, způsobuje glutaman sodný, oni ho tam sypou ve velkým. Taky mi to vadí, ale jinak bych neřekla, že tam cpou jiný maso, než kuřata. Ty tady totiž koupí hodně levně ve velkým, kdežto chytat a zpracovávat tady krysy nebo toulavý psy je poněkud pracné a tudíž drahé.
    Aspoň to tady na talíři vypadá poživatelně, zato přímo v Číně by měl být turista připravený na všechno. Kolegové tam byli na služební cestě a obdrželi na talíři tohle:
    http://www.ad.acheron.cz/cina.jpg
    Podotýkám, že bydleli a stravovali se v poměrně luxusním hotelu pro cizince..

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:55:31
  7. [15] Kikoska [*]

    cojetipotom: je fakt, že to samý jsem slyšela snad od každého, kdo se pohybuje v gastronomii. Kamarád dělal u Odkolka na brigádě a řekl, že si od něj už nikdy nic nekoupí... Prej to byl hnus... A kamarádka co dělala v hospodě řekla, že už nikde nic nejí - obloha se servíruje třeba 5x, jen se opláchne atd... Prostě hnus a ještě nevědí, jaký peníze by si za to řekli...

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:49:38
  8. avatar
    [11] Juana [*]

    Na nějaký reportáže kašlu, máme oblíbený čínský bufet a tam nám chutná a v čínský restauraci v městečku poblíž našeho bydliště si nechali udělat nějaký audit ohledně kuchyně, takže mají nějaký atest, jaké normy všechny splňujou a navíc prý nainstalovali v kuchyni kamery, takže se můžeme koukat kuchařovi pod ruku - zrovna minulej týden jsme měli od nich letáček v kaslíku, tak to musíme prozkoumat. Ty reportáže je taky asi poškodili, přitom je to na pohled pěkná čistá restaurace, z které by si spousta klasickejch českejch hospod mohla vzít příklad.

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:33:39
  9. avatar
    [10] Meander [*]

    Kaca:

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:16:03
  10. avatar
    [6] Meander [*]

    Daly jsme si s kámoškou nějakou čínu, údajně kuřecí. Nevím, ale to maso nebylo bílé, jako by kuřecí mělo být. Takže no more.

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:52:41
  11. [4] Kikoska [*]

    Už od spousty lidí jsem slyšela (a bohužel jsem mezi nima), že po jednom jídle jim bylo tak zle, že už čínu přestali kupovat. Mě bylo špatně asi 3 dny, je tomu asi rok zpátky a ještě dnes, když jdu kolem číny a cítím tu "vůni", tak se mi obrací žaludek... Čínu už A poté, co jsem viděla v kuchyni, tak už vůbec...

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:38:05
  12. avatar
    [3] Blues [*]

    Někdy lepší nevědět..

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:37:53
  13. avatar
    [2] jiti [*]

    U nás je to uplně to stejný, jak já tam ráda chodila na toufu s černýma houbama a k tomu nudle. Teď bych si nejdřív musela prohlídnout kuchyň aby mi tam chutnalo.

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:28:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme